Skriv ut  

Bra sommar för de regionala flygplatserna

Notiser, Anders Carlsson, den 7 september 2018
Flera av de regionala flygplatserna ser en stark ökning av antalet passagerare. I Örnsköldsvik blev det 48 procent upp i augusti.

Nu börjar passagerarsiffrorna för de gångna sommarmånaderna komma in och det visar sig att flera av de regionala flygplatserna haft rekordmånga resenärer. Två axplock ur skörden är Örnsköldsvik och Trollhättan-Vänersborg, en av de regionala flygplatser som haft en svikande trend de senaste åren. I år har det dock vänt och linjen till Bromma som BRA flyger och som är stommen i hela verksamheten, har haft en tillväxt på 18 procent hittills i år. Det är de bästa siffrorna på tio år och den tid då det fanns linjer till både Arlanda och Bromma. 
 
I Örnsköldsvik är det SAS återkomst i april som satt fart på resandet: 48 procent upp jämfört med samma månad förra året. Det gör att man nu börjat spekulera i att drömgränsen 100 000 passagerare kan vara inom räckhåll när året är slut. Det blir i så fall en rejäl uppgång jämfört med de drygt 71 000 som passerade flygplatsen förra året. 



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev