Skriv ut  

Alitalia visar vinst

Notiser, Anders Carlsson, den 1 november 2018
Alitalia lever under ett ständigt konkurshot. Men nu har flygbolaget faktiskt redovisat en liten ekonomisk vinst för tredje kvartalet i år.

Alitalia
Alitalia
 
Det italienska statsägda flygbolaget Alitalia har länge vacklat på ruinens brant. När Etihad dessutom lämnade ägandet i flygbolaget har konkurshotet varit överhängande och Alitalia är idag under rekonstruktion med förhoppningen om att kunna överleva som flygbolag.

Därför är den senaste kvartalsrapporten en glimt i mörkret. Av allt att döma blir det en liten men ändock vinst efter det tredje kvartalet på cirka 20 miljoner kronor. Det är siffror som knappast rår på det samlade underskottet som idag ligger på närmare tio miljarder kronor, men är ändå det första positiva tecknet sedan mars 2017.

Vad som i framtiden ska hända med Alitalia är oklart. Antingen säljs det till ett annat flygbolag under förutsättning att det fortsätter att vara någorlunda intakt och ”italienskt”. Eller så tar den italienska staten, än en gång och troligen mot EU’s regler, ett nytt ekonomiskt ansvar.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Med den vinsten kommer man inte långt
Skrivet av Greger, 2018-11-01 19:15:29
Alitalia borde gått omkull för 50 år sedan, subventioner och stöd från skattebetalare har burit detta arma flygbolag i decennier. Dags att riva bort plåstret...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev