Skriv ut  

Ansiktsigenkänning införs vid ombordstigning på JFK

Notiser, Redaktionen, den 19 november 2018
Det är flygbolaget JetBlue som inför ansiktsigenkänning på sina gater när passagerarna ska kliva ombord. Det är ett testprogram som JetBlue och Amerikanska tullen (US Custums and Border Protection) genomför i ett samarbete.

Ansiktsigenkänning är ett sätt för passagerarna att enkelt kliva ombord på flygplanet. Genom en kamera skannar flygbolaget ansiktet för igenkänning och passagerarna slipper boardingkort och pass för registrering vid gaten. Biometric Boarding System är ett av de program JetBlue och den amerikanska tullen genomför för att effektivisera handläggningen vid ombordstigning. Systemet har testats under en tid på Fort Lauderdale International Airport och Boston Loagan International Airport och kommer nu att tas i drift på JFK i New York.
 
Biometric Boarding System är en utveckling av Biometric Border Screening som har använts sedan 2016 vid tullens inpassering till USA på JFK i New York och sedan vid ytterligare flygplatser runt om i USA.

I Europa är det London Heathrow som fortsätter utveckla flygplatsen med ansiktsigenkänning. Tidigare har det använts på inrikes men i mitten av 2019 beräknas det vara i drift på hela Heathrow.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev