Skriv ut  

BA vill köpa lågprisbolag

Flygnyheter, Mats Palmgren, den 6 januari 2009
GoAir, ett litet flygbolag i Indien som satsar hårt på att expandera, uppvaktas nu av jätten British Airways som hoppas köpa 25 procent i flygbolaget.

I februari ska bolagen träffas på nytt för att gå vidare till nästa steg i uppgörelsen. Förra året försökte BA få i gång ett så kallat code sharing samarbete med det indiska budgetbolaget.

Det skriver den indiska dagstidningen The Economic Times på måndagen.

GoAir ska utöka sin flotta från dagens sex flygplan till totalt 35 flygplan innan år 2011, varav 20 maskiner ska levereras redan det här året.

I dag genomför GoAir 385 flygningar varje vecka, till elva destinationer. Flygbolagets marknadsandel är 2,3 procent. Under 2007 gick bolaget med stor förlust, enligt Economic Times.

Basen är flygplatsen Chhatrapati Shivaj i Bombay, en storstad på Indiens västkust med nära 19 miljoner invånare (enligt Wikipedia).

Indiens regering jobbar aktivt för att genomföra regeländringar så att landets flygbolag kan få utländska delägare och därmed ett nytillskott av kapital i en bransch som genomgår en kreditkris.

British Airways planer på en fusion med australiska Qantas avbröts för ett par veckor sedan, redan i samtalens inledningsfas. Qantas sade då att grunderna saknades för ett sammangående.


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev