Skriv ut  

Anders Ehrling lämnar SAS – ny chef i Sverige

Flygnyheter, Anders Hasselbohm, den 3 februari 2009
Peter Viinapuu blir ny chef för SAS flyg- och markverksamhet i Sverige. Viinapuu är idag vice VD i SAS Sverige AB, som nu avvecklas.
I samband med den avbolagisering som nu genomförs, upphör även VD-posten för SAS i Sverige, varför Anders Ehrling lämnar SAS-koncernen.

Anders Ehrling, 49 år, en kunnig och driftig slitvarg, har varit SAS troget i 23 år.  De senaste fem åren har Ehrling varit VD för SAS Sverige.

När Anders Ehrling nu lämnar SAS mister vi en mycket kunnig och drivande ledare”, säger SAS vice koncernchef, John Dueholm, i en presskommentar.

Den 4 februari tillträder Peter Viinapuu som chef i Sverige för SAS flygtrafik och markverksamhet (SGS, SAS Ground Services).

Om denne säger John Dueholm:
“Peter Viinapuu har en gedigen erfarenhet från olika delar av företaget som kommer att behövas inför de stora förändringar som ska ske i SAS de kommande åren.”

I Danmark och Norge införs samma organisationsstruktur som i Sverige med chefer för flyg- och markverksamhet, medan de nationella bolag med helhetsansvar som har funnits, nu försvinner.
SAS-koncernen får en mer slimmad och koncentrerad ledning.


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev