Skriv ut  

Norwegian låter norrbottningarna välja destination

Flygnyheter, Lotta Isacsson, den 13 mars 2009
Lågprisflygbolaget Norwegian låter norrbottningarna själva välja destination när de startar den första reguljära direktflyglinjen från Kallax och ut i Europa. Via en omröstning i tidningen Norrländska Socialdemokraten, NSD, får länets invånare komma till tals.
- De som bor runt Luleå är de som använder Kallax och som ska få bestämma var de vill flyga, säger Åsa Larsson, press- och informationsansvarig vid Norwegian, till Flygtorget.

Tidningen NSD:s läsare har inga pekpinnar alls när de lämnar sina röster. Enligt Åsa Larsson får de helt och håller välja vad de tror att Luleå vill ha. Men det slutgiltiga valet av destination kommer inte helt att grunda sig på resultatet av omröstningen.

Åsa Larsson
Åsa Larsson

- Det är mycket annat som ska falla på plats också. Men omröstningen är en bra och stark grund, säger hon.

Konceptet med en omröstning har inte prövats av Norwegian tidigare.

- Däremot har vi haft en del konstiga, roliga, idéer tidigare som lockat en del, säger Åsa Larsson, och påminner om fjolårets kampanj ”Løft luren og reis” som gick ut på att Norwegian ringde upp 15 telefonkiosker runtom i Stockholm. Den som först lyfte luren vann en resa för två personer till någon av flygbolagets destinationer.

Att Norwegian väljer att satsa på Luleå/Kallax beror enligt Åsa Larsson på att deras svenska verksamhet har rötterna i Norrland. Omröstningen pågår till den 25 mars och den nya flyglinjen beräknas starta om nio till tolv månader.

Vilken är din personliga gissning; var vill resenärerna från Kallax åka?

- Svårt att säga, det går ju alltid trender. Men många har hus och lägenheter i Medelhavsområdet så det lutar åt det hållet. Fast London är också alltid intressant.


Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Nytt namn igen?
Skrivet av Magnus, 2009-03-13 20:34:52
Bytte inte Kallax nyligen (2007 eller 2006) namn till Luleå Airport? Har namnet bytts tillbaka?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev