Skriv ut  

Vueling startar flygtrafik på Sverige

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 16 januari 2012
Spanska lågkostnadsbolaget Vueling satsar nu på Skandinavien. Malmö och Stockholm, tillsammans med Stavanger, Aalborg och Köpenhamn finns med i sommarplanerna och ger trafik till Barcelona från de fem städerna i Skandinavien.

Vueling
Vueling Airbus A320

Spanien må vara ett land med svåra ekonomiska problem, den spanska flygbranschen verkar inte påverkad av det. Iberia lanserar sitt nya lågpriskoncept Iberia Express samtidigt som ett helt nytt lågkostnadsbolag, Volotea meddelat att man tänker flyga kortdistanstrafik till och från Barcelona med Boeing 717.

I Barcelona finns redan lågkostnadsflygbolaget Vueling som nu presenterat kraftiga expansionsplaner. Med en flotta på drygt 50 Airbus 320 och 23 nya rutter, vilket ger ett linjenät på 70-talet destinationer, blir Vueling ett av de större lågkostnadsbolagen i Europa. Snabbt marscherat för ett bolag som startade så sent som 2004 med två flygplan.
Vueling

            I expansionsplanerna ingår Skandinavien och när sommarprogrammet startar i vår finns Malmö och Arlanda med bland linjerna tillsammans med Aalborg, SKöpenhamn och Stavanger. Flygningarna går till Vuelings hub i Barcelona och tidtabellen anpassas för att passa ihop med bolagets flygningar vidare i Spanien eller medelhavsområdet.
–Vueling är ett nytt flygbolag för Sverige men välkänt i Spanien vilket ger oss goda möjligheter att få en stor andel spanska resenärer från Barcelona till Malmö och Skåne vilket i sin tur är viktigt för besöksnäringen i regionen, säger Brett Weihart, Group Aviation Business Director på Swedavia.
            Till Malmö blir det två avgångar i veckan, måndag och torsdag och trafik med bolagets enda Airbus 319. Stockholm får fyra dagliga förbindelser, måndag, onsdag, fredag, söndag, troligen med Airbus 320.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Vueling...
Skrivet av Mackan, 2012-01-16 17:29:24
Flög med dom från Bryssel till Valencia förra sommaren och dom var lika tragiska som Ryanair MEN man får det man betalar för..... dvs lågpris utan den minsta tänkbara service eller hjälp när något inte fungerar...
Anmäl inlägget
Appropå LCC och F/O-rekryteringar
Skrivet av joflin, 2012-01-16 11:56:49
Undrar vad skandinaviska flygar-förbunden, har att säga om kadett-piloter som kontrakteras att jobba för halva svenska minimilönen. Enligt spansk branschtidning lär vissa högerstolsStyrare ha det så knapert att de bor på tattarCampingen i sin bil eller motsv, från ett år gammal länk; http://www.extracrew.com/es/info/articulos/9-divulgacion/20484-pilotos-de-vueling-viven-en-un-albergue-de-un-barrio-gitano
Anmäl inlägget
Vueling
Skrivet av pf, 2012-01-16 10:28:13
ersetter Iberia, gjør det inte....
Anmäl inlägget
Äntligen
Skrivet av Kalle Pedal, 2012-01-16 10:14:20
Ju fler lågprisbolag som kommer till ARN, desto snabbare får folk tillgång till riktigt lågprisflyg a la europeiskt snitt.
För tillfället kan man inte säga att det finns så stort lågpris utbud från Arlanda.
Men det kommer. Hörde att att SAS ska spara i år, så det blir ingen rekrytering av helt nya piloter som många har hoppats på.

Lev väl
Anmäl inlägget
Ännu ett lågprisbolag
Skrivet av Alkira, 2012-01-16 09:50:13
Kul, ännu ett lågprisbolag som gapar om kontrabana och förtur! :-(
Anmäl inlägget
Fyra dagliga till Arlanda
Skrivet av Lille Skutt, 2012-01-16 09:45:04
Fyra dagliga till Arlanda borde väl ha stått fyra dagar i veckan!?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev