Skriv ut  

Nytt direktflyg Umeå – Prag med Malmö Aviation

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 26 april 2013
Idag på morgonen lättade den första flygningen i Malmö Aviations säsongstrafik från Umeå direkt till Prag. Det ger Umeåborna möjlighet att med reguljärt flyg ta sig ut i Europa utan att första passera Arlanda.

I år firar Malmö Aviation tio år i Umeå och trafiken på sträckan till Göteborg via Bromma är väl inarbetad. För att fira det invigdes idag direkttrafik från Umeå till Prag. Det blir två flygningar i veckan under en intensiv vårsäsong, perioden fram till 12 maj. Flygningarna görs med Malmö Aviations ordinarie Avro RJ100 och flygtiden är cirka 2,5 timmar.

– Det ger möjlighet att möta våren i Prag och vi är glada att nu köra igång med flygningarna. Att dessutom bokningsläget är så bra betyder att det finns en klar efterfrågan på direktlinje från Umeå till Europa, säger Henrik Löfberg, marknadschef hos Malmö Aviation.
                     
I och med trafikstarten idag får Umeå Airport en reguljär flyglinje ut till Europa som inte passerar Arlanda. I sommar flyger Malmö Aviation ytterligare en ny direktlinje från Umeå, denna gång till Visby. Den går från den 30 juni till 11 augusti.
                     
Malmö Aviation har, särskilt under som somrarna när den reguljära trafiken inrikes minskar, ett relativt stort charterprogram för olika operatörer. I år blir det cirka 1 200 flighter till ett trettiotal destinationer i Europa.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Jag var med på premiärturen
Skrivet av Anders, 2013-04-27 14:36:37
Gratis bagage, mat ombord, en var frottéhandduk innan landning före tidtabell, trevlig personal på flygplatsen och i Cabin. Vilken start för Malmö Aviation!! Väldigt bra bokat!!!
Mer av detta tack!!
Ps! Att mötas av +26 grader och strålande sol gjorde saken inte sämre :)
Anmäl inlägget
Heja Norrland
Skrivet av Skippa ARN, 2013-04-26 17:28:10
Flygtorgets nyhetsrapportering handlar ofta om potentialen i att flyga från Norrland förbi Arlanda. Jättebra idé!! Det här med hubbar i Vilhelmina, Umeå etc ser ju otroligt bra ut!! Så flyg förbi Arlanda och framförallt rapportera inte om nyheter från Arlanda utan täck upp våra nav i Norrland istället...
Anmäl inlägget
Närmare våren- det är allt
Skrivet av Ketchup, 2013-04-26 13:12:00
Visst finns det en marknad för några enstaka turer med fritidsresenärer från mellersta Norrland som längtar efter våren och vill besöka Prag, 7 turer varje vår är nog precis lagom. Så många tjecker som vill besöka Umeå finns det nog inte, förstås. Och på vilket sätt skulle detta vara ett sätt att komma till "Europa" (förutom just Prag med omgivningar)? Vilken partner har Mavia där för andra destinationer?
Anmäl inlägget
@MickeC
Skrivet av Anders1, 2013-04-26 12:08:50
Jag tror det var jag som drog upp Prag i AirSwedentråden som en vettig destination från Norrland. Blev då totalt idiotförklarad eftersom det inte skulle finnas någon marknad....
Anmäl inlägget
Stulit
Skrivet av Micke C, 2013-04-26 12:00:49
Mavia har stulit vår idé!
Anmäl inlägget
Billig floskelretorik
Skrivet av Ketchup, 2013-04-26 10:50:46
Om jag räknar rätt så blir det sammanlagt sju flygningar!!! Ungefär som några tillfälliga charterturer. Så otroligt tramsigt att presentera detta som något nytt och revolutionerande.
"...det finns en klar efterfrågan på direktlinje till Europa".
Ja, "Europa" är en fantastisk destination:)
Vill dessutom påpeka att även Arlanda ligger i Europa.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev