Skriv ut  

Välgjord dokumentär om det brittiska trafikflyget

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 4 september 2012
Rubriken är inte direkt ödmjuk: ”Jet! When Britian Ruled the Skies” men bakom den döljer sig en sedvanligt välgjord dokumentär om hur det brittiska – och då världsledande – kommersiella trafikflyget utvecklades.

Flygfilm

Efter andra världskriget och ytterligare ett tjugotal år var det den brittiska flygindustrin och de brittiska flygbolagen som ledde utvecklingen. Det var britterna som uppfann jetmotorn och testat den under kriget och nu kunde också den civila sidan få utdelning av teknikutvecklingen, bland annat i form av ”världens bästa flygplan”, Comet.
         
Om den, andra flygplanstyper och de brittiska flygbolagen har BBC gjord en välgjord dokumentär, ursprungligen visad på BBC och tillgänglig på BBC iPLayer och framför allt ligger den ute på Youtube. Väl värd att titta på.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Tja. Starting with a 'T'
Skrivet av Erik Johansson, 2012-09-04 17:00:22
I agree with you that the Brits have a tendency to invent something great and sit back and think that they will never be passed. I left Sweden some 40 year ago because I could see the same thing happening there. And I was right.
Anmäl inlägget
tja
Skrivet av Robert, 2012-09-04 16:23:16
Typiskt britter att bara sitta och njuta av vad "vi en gång hade". Idag ser det inte så ljust ut och en tredje bana på LHR skulle man byggt för länge sedan innan konkurrensen från mellanöstern blev allvar. Oförmågan att se framåt har alltid varit deras svaghet.
Anmäl inlägget
Tyskarna.....
Skrivet av Kolvmotor, 2012-09-04 13:21:37
...var väl först med jetmotorn? BBC brukar göra bra dokumentärer men ibland blir de lite väl nationalistiska
Anmäl inlägget
Kommentar
Skrivet av MD11, 2012-09-04 12:11:54
Felet var att Britterna delgav Amerikanerna all dokumentation kring sprickbildningar kring Comet's fönster.They have regretted it ever since!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev