Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Flygtorget.se
Senaste nyheterna
Örebro tappar linjen till Köpenhamn Flygnyheter, den 17 juli 2018

Örebro tappar linjen till Köpenhamn

Den reguljära linjen till Köpenhamn är borta. Samtidigt har flygplatsen satsat stort på att utöka fraktflyget och har idag en av landets allra längsta banor.

Läs mer

Norwegian bygger ny pilotbas i Köpenhamn Flygnyheter, den 13 juli 2018

Norwegian bygger ny pilotbas i Köpenhamn

Köpenhamn blir Norwegians tionde bas för långlinjepiloterna. Det är en del i flygbolagets fokus på att öka trafiken från Kastrup.

Läs mer


Regeringen räddar Mora flygplats Flygnyheter, den 12 juli 2018

Regeringen räddar Mora flygplats

Först satta Trafikverket stopp för Moras egen lösning på flygtrafiken till Stockholm. Nu ska verket göra Mora till en beredskapsflygplats och kanske också se till att linjetrafiken kommer tillbaka.

Läs mer


Flygnyheter, den 11 juli 2018

Klart: Nästa generation jetmaskiner på Bromma är Airbus

Familjen växer och nykomlingarna har fått nya namn som passar. Igår blev det officiellt att Bombardiers C-serie får Airbus-numrering.

Läs mer


Anklagelser i spåren av Nextjets konkurs Flygnyheter, den 10 juli 2018

Anklagelser i spåren av Nextjets konkurs

Ett underlag som mörkade viktiga fakta. Det menar nu några av dem som gick med i en nyemission för att rädda flygbolaget Nextjet att de utsatts för. Men de ansvariga nekar och ordkriget är igång.

Läs mer


Första begagnade A380 levererad Flygnyheter, den 9 juli 2018

Första begagnade A380 levererad

Portugisiska Hi Fly blir först med att ta in begagnade A380 i flottan och blir samtidigt fjärde europeiska flygbolag med flygplansmodellen. Vilka som ska hyra de stora maskinerna är oklart, men det kan vara en möjlighet för en av Hi Fly’s stora kunder, Norwegian.

Läs mer


Finnair planerar långlinjer med A321 Flygnyheter, den 6 juli 2018

Finnair planerar långlinjer med A321

Finnair vill fortsätta att utveckla linjenätet österut. Just nu studerar flygbolaget möjligheten att börja flyga på mindre destinationer i Kina med flygplan ur A320-familjen.

Läs mer


Eget brandflyg kräver regionala flygplatser Flygnyheter, den 5 juli 2018

Eget brandflyg kräver regionala flygplatser

Under maj månad har 57 bränder upptäckts tack vare flygspaning från de mindre flygplatserna i landet. Men flera av de flygplatserna är ifrågasatta. Det kan hota planerna på att skapa ett svenskt brandflyg.

Läs mer


Norwegian drar ner på inrikeslinje Flygnyheter, den 4 juli 2018

Norwegian drar ner på inrikeslinje

Konkurrensen med SAS på linjen till Skellefteå blev för hård. Norwegian väljer att dra bort två av tre dagliga avgångar. Flygskatten är en del av beslutet.

Läs mer


Almedalsveckan sätter nya rekord i Visby Flygnyheter, den 3 juli 2018

Almedalsveckan sätter nya rekord i Visby

Drygt hundra rörelser i söndags och lika många på torsdag. Trycket på flygplatsen i Visby är hårt under Almedalsveckan och som vanligt blir det nytt rekord även i år.

Läs mer


Flygnyheter, den 2 juli 2018

Stopp för planerna på ett nytt svenskt flygbolag

Bas i Växjö och linjer till Stockholm och Oslo. Det var tanken bakom det nya flygbolaget Nobis Air. Men nu har ansökan om tillstånd från Transportstyrelsen dragits tillbaka och planerna lagts på is. Det verkar som att granskningen i lokala media satt stopp för planerna.

Läs mer


SAS stuvar om bland långlinjerna Flygnyheter, den 29 juni 2018

SAS stuvar om bland långlinjerna

Trafiken från Stockholm till Hong Kong flyttar i höst till Köpenhamn. Det frigör resurser som bland annat kommer linjen till Chicago till godo. Det är en del i det kontinuerliga pusslet med SAS långlinjetrafik.

Läs mer


Flygnyheter, den 28 juni 2018

Norwegian intresserade av en Airbus A321XLR

Airbus har dragit igång planerna på ytterligare en version av A321, denna gång som en XKL med ännu längre räckvidd. Det är ett framtida flygplan som Norwegians VD är mycket intresserad av.

Läs mer

Prenumerera på Airmail
Gratis nyhetsbrev
Resereportage, den 24 maj 2018

Att hyra bil av Europcar kan bli en dyr resa

Att flyga är billigt, men resan kan bli dyr.

- Jag trodde att jag hade gjort ett klipp när jag hyrde bil från Europcar – men slutfakturan ökade med 1500 kronor, vilket är mer än vad bilen kostade!

Historierna från Europcars besvikna kunder är många. De flesta har drabbats av ett systematiskt skojeri där hyrbilsföretaget låter olika typer av trafikförseelser beläggas med försenings- och administrationsavgifter.

Läs mer


Ombord SAS A330 med ny kabin Resereportage, den 3 september 2015

Ombord SAS A330 med ny kabin

- Hur var den nya kabinen? frågar min vän över Skype. Ryktet om att SAS har uppgraderat kabinen på sina långlinjer har tydligen spritt sig!

Läs mer

Fler flygnyheter
Många små köpare när norska staten säljer alla SAS-aktier Flygnyheter, den 27 juni 2018

Många små köpare när norska staten säljer alla SAS-aktier

Norska staten lämnar SAS och säljer alla kvarvarande aktier i Flygbolaget. Det sätt som affären genomförs på tyder på att det inte finns någon stor köpare av posten på 9,88 procent av aktierna.

Läs mer


Norwegians samtal om Sibirienkorridoren uppskjutna Flygnyheter, den 26 juni 2018

Norwegians samtal om Sibirienkorridoren uppskjutna

Det är fortsatt stopp för Norwegians Asienplaner. De planerade förhandlingarna om tillstånd att flyga över Ryssland är uppskjutna, än en gång.

Och det är inte bara Norwegian som stoppas. Allt fler europeiska länder möter fortsatt ryskt motstånd.

Läs mer


Flygnyheter, den 25 juni 2018

Researrangör rundar förbud för flygningar från Irak

Flygningarna slingas via Kiev. Därmed rundar den nya trafiken mellan Irak och Sverige det förbud för direktflygningar som Transportstyrelsen utfärdat.

Läs mer


Flygnyheter, den 22 juni 2018

BRA och Air Leap konkurrerar på Kristianstad

Det blev inte mer än ett par dagars stillestånd på flygplatsen i Kristianstad. Både Air Leap och BRA tänker starta trafik till Arlanda respektive Bromma.

Läs mer

Tipsa gärna Flygtorget om nyheter! Läs mer
Annons
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev
När säljs den första regionala flygplatsen till utlandet? Debatt, den 1 december 2017

När säljs den första regionala flygplatsen till utlandet?

Just nu är regeringens flygstrategi ute på remiss. Bland andra Trafikutskottet menar att regeringen måste bli bättre på att värna de regionala flygplatserna. Det är ett resonemang som Peter Larsson, vd för SRF håller med om: Det finns en risk att svenska flygplatser kan få ett utländskt ägande, skriver han i en debattartikel.

Läs mer

Ombord Norwegians Dreamliner till Fort Lauderdale Reportage, den 16 augusti 2016

Ombord Norwegians Dreamliner till Fort Lauderdale

10 timmar och 5 minuter tar det att flyga nonstop Arlanda – Fort Lauderdale. 10 timmar! Jag vet att det finns många luttrade Thailandsresenärer där ute, men för de flesta är det en långflygning som heter duga. Dessutom har vi ju hört att Norwegians långflygningar alltid är försenade – eller?

Läs mer


SAS kapten flyger dubbeldäckare Cape to Cape Reportage, den 31 augusti 2015

SAS kapten flyger dubbeldäckare Cape to Cape

Dubbeldäckare, öppen sittbrunn, läderhuva och tweedkostym. I morgon ger sig SAS-piloten Johan Wiklund ut på sitt livs flygning: I en Moth ska han upprepa den svenske äventyraren Gösta Andréens bravad att flyga från Nordkap till Godahoppsudden.

Läs mer

Nyheter om Flygtorget
Flygrevyn 3-2018 i butik Nyheter om Flygtorget, den 15 maj 2018

Flygrevyn 3-2018 i butik

Flygtidningen - Flygrevyn 3-2018 finns nu i över 1000 butiker i Skandinavien. I det här numret kan du läsa om den mäktiga Grumman Avenger. Flygplatsen som kan bli ett alternativ till Arlanda. Flygrevyn följer med ombord på skarpt uppdrag över Östersjön. Europa vill bygga en ny Eurofighter. Det här och mycket mer i senaste numret av Skandinaviens största flygtidning. Läs mer