Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Flygtorget.se
Senaste nyheterna
Halmstad blir biobränslehub för BRA Flygnyheter, den 29 juni 2017

Halmstad blir biobränslehub för BRA

Mer klimateffektiva flygplan, biobränsle och rakare flygvägar. Det är bästa vägen mot ett hållbart flyg, menar BRA. Idag tas första steget i och med att flygbolagets samtliga flygningar från Halmstad görs med en del biobränsle I tankarna. Samtidigt blir Halmstad flygplats biobränslehub.

Läs mer

Flygnyheter, den 28 juni 2017

Sju flygplatser hotade om flygskatten införs

En eventuell flygskatt är inte enbart ett problem för flygbolagen. Om den införs riskerar upp mot sju regionala flygplatser i landet att slås ut, visar en ny rapport.

Läs mer


Sista flygningen med SAAB 2000 hos BRA Flygnyheter, den 27 juni 2017

Sista flygningen med SAAB 2000 hos BRA

Det var champagne och vattenbåge, men också en viss saknad, när epoken SAAB 2000 tog slut hos BRA. Det innebär också att den stora SAAB-maskinen blir en allt mer sällsynt gäst på svenska flygplatser.

Läs mer


West Atlantic först med ny fraktmaskin Flygnyheter, den 26 juni 2017

West Atlantic först med ny fraktmaskin

Det svenska fraktflygbolaget blir först ut med en ny fraktversion av B737. Samtidigt pågår planer på att etablera verksamhet i Asien.

Läs mer


Flygnyheter, den 22 juni 2017

Skavsta riskerar att bli utan tågstation vid terminalen

En station i direkt anslutning till nya järnvägen Ostlänken. Det var tanken när Nyköpings kommun gick med i projektet. Men nu vill Trafikverket flytta stationen till en mindre bana vid sidan av den stora banan. Det säger Nyköping nej till.

Läs mer


Nu växer SAS utländska baser upp Flygnyheter, den 22 juni 2017

Nu växer SAS utländska baser upp

Nio A320neo baserade i London och Malaga. SAS två baser utomlands får nu allt tydligare konturer och enligt planerna ska trafiken starta i samband med vintertidtabellen i höst. Just nu pågår rekryteringen av närmare 400 personer till flight-deck och kabin.

Läs mer


Flygbolag i kö för att samarbeta med Ryanair Flygnyheter, den 21 juni 2017

Flygbolag i kö för att samarbeta med Ryanair

Ryanair blir alltmer likt övriga flygbolag. Nu ska det bli möjligt att flyga genomgående flygningar med transit på någon av Ryanairs hubbar i Europa.

Läs mer


Flygnyheter, den 20 juni 2017

Flygbolagen: Kastrup är alldeles för dyrt

En mjölkkossa för ägarna. En flygplats som tappat kontakten med verkligheten. Kritiken mot de höga avgifterna på CPH ökar. Och flera flygbolag håller igen med att etablera nya linjer.

Läs mer


Norwegian lockar fler flygbolag till amerikansk flygplats Flygnyheter, den 19 juni 2017

Norwegian lockar fler flygbolag till amerikansk flygplats

Stewart International Airport har gått från att vara en sömnig regional flygplats med en handfull inrikeslinjer i USA till att plötsligt upptäckas av lågkostnadsflygbolagen. Det är tack vare Norwegians intåg som flygplatsen fått ökad trafik. Nu etableras fler linjer till Europa.

Läs mer


Nya EU-regler gör att svenska flygplatser kan pusta ut Flygnyheter, den 16 juni 2017

Nya EU-regler gör att svenska flygplatser kan pusta ut

Lättare att investera, men fortsatt risk för granskning av EU-kommissionen. De nya reglerna för stöd till flygplatser är ett steg på vägen. Men ännu kan inte de fristående flygplatserna i landet pusta ut.

Läs mer


Ramptornet på Arlanda omvandlad till lägenhet Flygnyheter, den 15 juni 2017

Ramptornet på Arlanda omvandlad till lägenhet

Det är sista utposten mot bansystemet på Arlanda. Nu finns möjlighet att övernatta i det tidigare ramptornet som inretts till en lägenhet på 35 kvadratmeter.

Läs mer


Efter flygskatten – nu vill regeringen satsa på biobränsle Flygnyheter, den 15 juni 2017

Efter flygskatten – nu vill regeringen satsa på biobränsle

Först beslutade regeringen att införa flygskatt. Nu vill man utreda hur flygbolagen ska förmås att använda mer biobränsle. Dessutom har regeringen ändrat i flygskattesatserna: Nu blir det mindre skatt på resor till USA.

Läs mer


SAS nya kabin i luften idag Flygnyheter, den 14 juni 2017

SAS nya kabin i luften idag

Hittills är det långlinjemaskinerna och de nya A320neo som inretts med de nya kabinerna. Men nu är turen kommen till kort- och medeldistansflottan. Första flygplanet med den uppgraderade inredningen premiärflög idag.

Läs mer

Prenumerera på Airmail
Gratis nyhetsbrev
Ombord SAS A330 med ny kabin Resereportage, den 3 september 2015

Ombord SAS A330 med ny kabin

- Hur var den nya kabinen? frågar min vän över Skype. Ryktet om att SAS har uppgraderat kabinen på sina långlinjer har tydligen spritt sig!

Läs mer


Ombord SAS till Geneve via Köpenhamn Resereportage, den 19 februari 2014

Ombord SAS till Geneve via Köpenhamn

Stockholm – Geneve via Kastrup, ett klassiskt sätt att resa med SAS. Det innebär dubbelt så lång flygtid men i övrigt en klanderfri upplevelse när Flygtorget flög till Schweiz.

Läs mer

Fler flygnyheter
SAS, BRA och Norwegian tillsammans mot flygskatten Flygnyheter, den 13 juni 2017

SAS, BRA och Norwegian tillsammans mot flygskatten

En planerad linje mellan Göteborg och New York är första offret för den planerade flygskatten. Och det är bara en av de konsekvenser som skatteuttaget på flygbiljetter kommer att föra med sig. Det menade Björn Kjos när han tillsammans med Rickard Gustafson och Christian Clemens träffades på Arlanda för att protestera mot flygskatten.

Läs mer


Norwegian byter till större Dreamliner på Stockholm Flygnyheter, den 12 juni 2017

Norwegian byter till större Dreamliner på Stockholm

Långlinjeresenärer vill ha bättre komfort. Det är en tydlig trend hos flygbolagen. Norwegian uppgraderar nu till enbart B787-9 på långlinjerna från Stockholm och på sikt ökas också antalet stolar i premiumkabinen.

Men i nuläget har flygbolaget inga planer på den nya stora versionen av Dreamlinern.

Läs mer


Flygnyheter, den 9 juni 2017

Regeringen tar nästa steg mot en flygskatt

Trots att majoriteten i riksdagen är emot och åtta av tio remissinstanser har sagt nej, så går regeringen vidare med förslaget att införa en flygskatt. Både SAS och Norwegian varnar för att flyglinjer kommer att flyttas från Sverige till Oslo och Köpenhamn.

Läs mer


Flygnyheter, den 8 juni 2017

SAS och Norwegian bra på att hålla tidtabellen, men....

Iberia är bäst i klassen. Men både SAS och Norwegian håller tidtabellen bättre än de flesta andra flygbolag. Däremot går det inte riktigt lika bra för de svenska flygplatserna. Det visar ny statistik.

Läs mer

Tipsa gärna Flygtorget om nyheter! Läs mer
Annons
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev
Sluta skämmas för flyget! Debatt, den 30 mars 2017

Sluta skämmas för flyget!

En flygskatt, lika för alla, resenärer som flygplan är ingen bra signal. Varför inte istället låta de som flyger på fossilfritt bränsle få lägre avgifter. Och när ska vi låta det enkla sättet att driva på mot ett klimatsmart flyga få genomslag, frågar sig Mattias Goldman i ett debattinlägg.

Läs mer

Ombord Norwegians Dreamliner till Fort Lauderdale Reportage, den 16 augusti 2016

Ombord Norwegians Dreamliner till Fort Lauderdale

10 timmar och 5 minuter tar det att flyga nonstop Arlanda – Fort Lauderdale. 10 timmar! Jag vet att det finns många luttrade Thailandsresenärer där ute, men för de flesta är det en långflygning som heter duga. Dessutom har vi ju hört att Norwegians långflygningar alltid är försenade – eller?

Läs mer


SAS kapten flyger dubbeldäckare Cape to Cape Reportage, den 31 augusti 2015

SAS kapten flyger dubbeldäckare Cape to Cape

Dubbeldäckare, öppen sittbrunn, läderhuva och tweedkostym. I morgon ger sig SAS-piloten Johan Wiklund ut på sitt livs flygning: I en Moth ska han upprepa den svenske äventyraren Gösta Andréens bravad att flyga från Nordkap till Godahoppsudden.

Läs mer

Nyheter om Flygtorget
Nytt nummer av Flygrevyn i butik Nyheter om Flygtorget, den 6 maj 2017

Nytt nummer av Flygrevyn i butik

I flygrevyn 3-2017 kan du läsa om Single Engine Turbine (IMC) i kommersiell trafik.
Pilatus, Piper M600, TBM 930 och Cessna Denali. Det är fyra enmotoriga flygplan med framtiden för sig. En ny lag gör det möjligt att flyga kommersiellt i mörker och IMC (Instrument Meteorological Conditions). Det här skapar nya möjligheter för affärsflyg, fraktflyg och ambulansflyget.

Läs mer