Tråden startades av: Nisse  2013-08-22 16:42:11
Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar 
hoppas svenska bolag börjar med detta så man sliper skrikande ungar jämte sig och idiotföräldrar som inte kan/vill kontrollera ungarna

tidigare i år införde lågprisbolaget Air Asia en liknande avdelning, när de i februari lanserade "Quiet Zone". Sju rader där man måste ha fyllt tolv år för att få sitta. Ett annan flygbolag, Malaysia Airlines, skapade stor debatt redan 2011 när man förbjöd barn att resa i första klass på bolagets dubbeldäckarjumbo, Airbus 380.

Enligt en undersökning som Airfarewatchdog.com gjorde 2008, så var 85 procent för barnfria avdelningar på flyget. Men när Svenska Dagbladet gjorde en liknande undersökning samma år, så svarade nio av tio svenskar att de inte ville ha barnfria avdelningar.


http://www.flashback.se/artikel/3781/allt-fler-flygbolag-infor-barnfria-avdelningar

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

CA
2013-08-27 19:38:41
SV: Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar
Tycker synd om små barn som flyger. Som någon skrev tidigare så kan man ju inte säga till 1,5 åring att sluta skrika precis som du inte kan förklara för barnet att tryckujämna många av barnen får fruktansvärt ont öronen. Men när barnen är äldre och har spring i benen så är det föräldrarnas uppgift att sysselsätta sina barn och inte bara strunta i dem bara för att mamma och pappa är på charter och då ska mamma och pappa hinka i sig vin och öl och låta barnen uppföra sig som de vill för mamma och pappa är ju på semester. Har genom åren mött många trevliga och duktiga föräldrar som är väl förberedda för att resa men har också mött många där man blir tveksam till om de ens ska ha barn. För en 1åring sitter nog hellre på stranden i Sverige än flera timmar i ett stålrör med smärta i öronen för att mamma och pappa ska ha det bra i Thailand eller vart de nu vill resa.
Pappa
2013-08-27 14:23:00
SV: Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar
Det märks att det är bara små ljus som sitter här och skriver... har aldrig vart barn själva, kan aldrig acceptera att barn är just BARN!!!

Det är sådan som "Nisse" som får mig att vilja spy! Men det är fritt fram och tycka som man vill. Jag tror och ink. mig själv så vill ingen förälder att ens barn ska föra liv, störa någon annan på dess resa som de också betalat pengar för...INGEN!! Att det finns idiot-föräldrar som kanske skiter i det och låter sina barn leva rövare, ja... det finns ju även idioter inom den genren också... likväl bland gnällande barnhatare.

Hoppas jag slipper sitta bredvid "Nisse" (eller andra barnhatare) men skulle jag vara tvungen att göra det så skulle jag be mina ungar skapa ett rent helvete under resan... bara för att gör din resa olidlig!

Som redan nämnt... Ta en resa i First, för där finns ingen barnfamilj... det kan jag garantera
Ingenjör
2013-08-27 11:41:10
SV: Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar
@ mongot: ..Man kan knappast ställa sig upp och gå med barnen i Galley. Cabin Crew har normalt fullt upp med servering och service. När de inte har det, brukar Galley vara den plats där de tar rast och intar sina måltider.

Det finns väldigt lite plats överhuvudtaget att röra sig ombord på ett flygplan. Det är inte en Finlandsfärja trots allt.

Generellt..

Jag är förälder, med relativt lugna barn. Vi planerar så gott vi kan med sömn och mat i förväg så att barnen förhoppningsvis är trötta, mätta och somnar ombord, men det funkar inte alltid. Hur säger man till en 1,5-åring att inte skrika när hon är trött och inte kan komma till ro?

Vill du flyga barnfritt så var beredd att betala för det också. Business Class och First brukar vara barnfria upp till 12år.
Mamma
2013-08-26 08:36:13
SV: Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar
Jag är affärsresenär men är också förälder till två barn. Tror ni att man vill bli särbehandlad och kränkt när man flyger med familjen på semester? Det är uppenbart hur vissa bolag kränker barnfamiljer genom placering i de sämsta delarna av flygplanet. Flygbolagen måste sluta generalisera när det gäller barn och vuxna om hur de beter sig ombord på flygplan.

Någon på insidan som kan berätta vilken policy som gäller på ert bolag?
mongot
2013-08-26 08:26:32
SV: Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar
4 ggr på raden har jag suttit o hört små barn skrika typ konstant,Ughh vilken resa.
Önskar man kunde placera dem längst bak,så mammorna kan ställa sig upp o gå lite med dem i galley typ.
Linkan
2013-08-26 07:58:49
SV: Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar
Det är inte alltid barn som stör. Åkte för en tid sedan med Thai till Bankokk. Raden bakom mig satt en fullvuxen man! Han svor och skrek med jämna mellanrum. Mycket störande!

Har ni haft små barn vet ni att de ej går att undvika gråt och skrik på kommando. Ni har säkert själva skriket/gråtit vid olämpliga tillfällen när ni var små.

Fråga
2013-08-22 18:01:22
SV: Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar
Hjälper detta om barnen sitter på åttonde raden?
Mike
2013-08-22 17:46:20
SV: Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar
Har inte Fritidsresor haft barnfria flyg???
Erik
2013-08-22 16:44:38
SV: Allt fler flygbolag inför barnfria avdelningar
Jag tycker det låter som en strålande idé.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev