Tråden startades av: Gurkan  2013-11-01 12:58:30
Norwegian Kabinpersonal 
Hur ska det sluta.....
Kabinpersonal anställda i Spanien, 800 euro + tillägg/månad, kabinpersonal bas Bangkok, 3000 sek + tillägg/månad, kabinpersonal bas i England, anställda via bemanningsföretag på Irland ? Kabinpersonal bas Helsingfors, estländare, anställda via bemanningsföretag med estländsk lön.
Svenska supervisors, bas Arlanda som enbart flyger Dreamliner (jobbar tilsammans med thailändarna) 30000 sek + tillägg/månad. Norsk personal i Norge, anställda direkt av Norwegian och svensk kabinpersonal bas Arlanda anställning i Proffice.
Hur orkar Norwegian och Kjos ? Lösning.... Norwegian gör en "Ryanair" och registrerar alla flygplan på Irland och alla kabinanställda blir kontraktsanställda på Irland, utan pension, sjuklön, etc ???

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Danne
2014-10-20 10:29:13
SV: Norwegian Kabinpersonal
Några veckors utbildning är ingen utbildning som du kan ta med dig i livet. Många stagnerar i sitt jobb och när de sedan slutar sitter de där, panka...

sami
2014-10-19 22:20:21
SV: Norwegian Kabinpersonal
hej jag heter Sami går på st eriks gymnasitet jag tar studenten om 4 år efter när har jag slutat gymnasitet då ska jag utbildning med kabinpersonal
Underbett
2013-11-04 17:02:31
SV: Norwegian Kabinpersonal

Ok Tina - du är utslagen på KO av sjöbusen !

Jag ska passa på att sticka ut hakan rejält för många söker sig till kabinen för att det är en av få yrken man tjänar rätt bra med stålar i utan någon utbildning. Just det, majoriteten av kabinanställda saknar vidareutbildning efter grundskolan.
Sjokapten
2013-11-03 11:27:02
Att Tina
4 veckors utbildning av foretaget gor knappast att man raknas som hogutbildad, det motsvarar nog snare den utbildning som man far i de flesta laglonearbeten.

Anstalls Du pa ICA eller VOLVO har Du ocksa nagra veckors internutbildning......


Med sa kort utbildning ar man ju ratt utbytbar och lon och formaner hamnar darefter.
tina
2013-11-03 11:06:34
SV: Norwegian Kabinpersonal
Nej finns ingen universitetsutbildning för Cabin Crew,men för det betyder det inte att dom inte har en riktig utbildning..Man blir antingen utbildad av sitt eget företag eller annat flygföretag.Utbildningen är en intensiv kurs som vanligtvis pågår i 4 veckor med både teori och praktiska prov..Den är tuff med mycket säkerhet,medical,mm.Så säg inte vi skulle vara outbildade eller okunniga.
Bogdan
2013-11-02 17:01:05
SV: Norwegian Kabinpersonal
Till trådstartaren:
Jag tycker det är dags att redovisa lite fakta i den här tråden då det verkar vara lite missförstånd, felaktiga slutsatser och liknande från dig och några därefter. Följande är fakta och jag nämner dem helt utan att värdera om det är bra eller dåligt:

Norwegian är INTE på väg att anställa alla på Irland på kontrakt. Man tolkar EU-lagstiftningen på rakt motsatt sätt mot Ryanair och anser att baseringen är avgörande för vilken arbetsrätt och socialskydd som gäller för respektive anställd och man anställer enligt denna princip (oavsett om det är kontrakt, fast eller via bemanningsbyrå). Arbetsgivarens del av sociala avgifter betalas lokalt. Därmed blir landet där flygplanen registreras av noll vikt när det gäller anställningsförhållanden.

När det gäller longhaul blir det lite annorlunda. Norsk lagstiftning säger att för att tjänstgöra ombord ett norskregistrerat luftfartyg måste man ha arbetstillstånd i Norge. Detta har man automatiskt som EU-medborgare. Därmed kan inte thailändsk personal arbeta ombord ett norskregistrerat luftfartyg utan att få arbetstillstånd i Norge. Irländska myndigheter har inte det kravet och det är ett av skälen till att man registrerade dreamliner-flottan på Irland istället för Norge. Samtidigt är den thailändska kabinpersonalen fortfarande anställda i Thailand (via Adecco i Singapore) och inte på Irland.

Kabinpersonalen i Finland är, som ett tidigare inlägg precis beskrivit, numera anställda i Finland med finsk lön.

Jag har som sagt inte lagt någon värdering i detta i övrigt. Bara redovisar fakta.
Estnisk kabin
2013-11-02 16:06:02
SV: Norwegian Kabinpersonal
Nu är alla kabinanställda i HEL anställda av Proffice. Det inkluderar alla estländare också. Deras lön ligger enligt finska avtal på 2000-3000 euro. Rätt ska ändå vara rätt.
Sjokapten
2013-11-02 11:49:22
SV: Norwegian Kabinpersonal
Nu var det vall inte sjokaptens utbildningens langd som traden handlade om men, ifall intresse finns:

Sjokapten tar 4 ar pa hogskola for att fa den lagsta behorigheten (klass V, dvs vaktstyrman), sedan behover man arbeta ca 6 ar med vanligt avlosningssystem innan man nar den hogsta behorigheten, sjokapten.

Jag medger att en universitetsutbildning inte sager allt, bara for att man har en utbildning behover man inte vara lamplig som person.

MEN, om man skall pasta att ett yrke ar kvallificerat, da ar en hogskoleexamen en nodvandig grund.

Man behover inte vara en bra lakare, civilingenjor (eller sjokapten) for att man har examen men man KAN inte vara en lamplig lakare utan examen.

Det jag regerade pa var pastaendet att flygvardinnor har en hogutbildning, sa ar vall knappast fallet........
Anders1
2013-11-02 10:04:06
SV: Norwegian Kabinpersonal
Nu kanske vi kan sluta kasta skit. I Sverige ställs inte de krav på universitetsutbildningar man har för både kabin och piloter i många andra länder. På vissa bolag krävs inte ens någon högre servicekänsla då hela fokus ligger på prislappen. Tatuerade styrmän och farstabling i kabinen. Lika barn leka bäst. Tack och lov ser det inte ut så här på alla flygbolag.
Till Sjokapten
2013-11-02 09:43:19
SV: Norwegian Kabinpersonal
En skepparexamen kan man klara av på en 20 timmars kvällskurs.
Sv Sjokapten
2013-11-02 09:04:26
SV: Norwegian Kabinpersonal
Universitetsutbildning ger inte alltid så mycket. Har sett många teoretiskt välutbildade som arbetsmässigt varit en katastrof.

Om du som arbetsgivare enbart bedömer en person pga. av universitetsutbildning kommer du att bli grymt missnöjd.

Sjokapten
2013-11-02 04:16:55
SV: Norwegian Kabinpersonal
Att Tina:

Beratta garna vilken utbildning CC har........ hittar namligen ingen universitetsutbildning till detta.

For, det kan vall inte vara nagra veckors utbildning som Du avser?

Tina
2013-11-01 20:39:14
SV: Norwegian Kabinpersonal
Jadu..Om det hade varit att "bara" dela ut kaffe och mat har du ju minsta koll vilken utbildning Cabinpersonalen haft..:/
@gurkan
2013-11-01 15:18:46
SV: Norwegian Kabinpersonal
Ja du dela ut lite kaffe o mat klarar vem som helst...
alla verkar tro att själva flygresan är hela grejen?!? (spec SAS)
man skall ta sig från A till B ...SÅ jag tror att B är det viktigaste...
Alla vill jobba så lite som möjligt o vill ha mer betalt??
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev