Tråden startades av: Helena  2014-09-21 17:36:34
Euro Atlantic 
Har fått sms om att vår flygresa till NY blivit ersatt med Euro Atlantic. Behöver man vara orolig?? Någon som rest med dem? Har läst både det ena och andra om dem...

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Tomas Jansson
2014-11-01 17:31:33
SV: Euro Atlantic
Kom nyss hem jag också.
På ditresan var det dåligt med benutrymmet. På hemresan ännu värre.

Kommer inte flyga med dom igen.
Helena
2014-10-31 14:04:01
SV: Euro Atlantic
Ok, då var vi hemma igen. Resan till JFK med Euroatlantic var över förväntan. Sköna stolar med gott om benutymme, trevlig personal mm. Filmerna endast på engelska men barnen hade varsin iPad med sig med film. Har inget att klaga på faktiskt. Planet gick dessutom på tid ;-)

Hemresan med dreamliner. Också helt ok. Bra underhållning, personal, mat mm. Tyckte däremot att vi hade mer plats på ditresan...

Kommer garanterat att flyga med norwegian igen.
DGR
2014-10-05 16:47:37
SV: Euro Atlantic
Någon som vet vad detta kostar per flygning? Måste vara otroligt dyrt...
Henka
2014-09-22 14:11:52
SV: Euro Atlantic
Har bokat ARN-JFK med Norwegian två gånger och båda gångerna var det EuroAtlantic som flög, första gången fick jag flyga med samma maskin som du Helena, CS-TFM en Boeing 777, och instämmer med de andra att de var en helt okej maskin, gick fint att titta på film fast då som sagt på engelska endast, bra stolar m.m.

Min andra resa var med CS-TRN en Boeing 767, denna maskin var mindre trevlig med b.la nedsuttna säten och ingen fungerande underhållning.

Så jag tycker CS-TFM är en helt okej maskin att ta sig till JFK med, hoppas dock på att nästa flight till JFK för mig blir med en Dreamliner :)
Oscar
2014-09-22 13:17:58
SV: Euro Atlantic
Har du räknat med vad en 48 timmars försening kostar dig på hemfärden. Två dagars förlorad arbetsförtjänst mm. Är frun/herrn med kan det kosta upp till 4 dagars förlorad arbetsförtjänst.
Du kanske även missar ett anslutningsflyg både på hem och utresan.

Skall man köpa "billiga Norwegian" biljetter måste man ha gott om pengar för att täcka alla tillkommande kostnader.

Många ser priserna med skygglapparna på. De snåla blåögda är de som drabbas värst.
Peter
2014-09-22 10:36:28
SV: Euro Atlantic
Norwegian är ett lågservicealternativ, där vad som helst kan hända. Du kan få övernatta på flygplatsen i flera dygn och kompensation eller ombokning kan du glömma. Vill du riskera att förstöra resan så varsågod. Billigt?

Helt otroligt att någon missat hur Norwegian behandlar sina passagerare. Gissa varför det är rättegång mot Norwegian idag!

Läs också inläggen på Norwegians facebooksida. 70% klagomål, tragiskt!
Henk
2014-09-22 10:24:45
SV: Euro Atlantic
Norwegian is cheap because the cost includes nothing and because the seat spacing is absolutely terrible. Not comparable to a "normal airline" watch out! Flew from LGW to JFK. I am quite tall and the seat spacing is on par with Ryanair for local flights.
For an 8hr intercontinental flight this is torture. In addition the "pre-booked" meal thing means I had no food for most of the flight. There is no good warning about this before you book. Prices for snacks etc. are ludicrous, even for in-air standards. Flight delayed 1h which is not a lot in the grand scheme of things but if you don't fit in the seat, it is certainly an added bonus.
My point is: the flight is terrible if you are not really small even when the "Dreamliner" is available and you are not delayed. If you really must compare on price, make sure to add another 100 pounds for luggage/meal. Then factor in that you get much more space in the economy class of other airlines.
Johan
2014-09-22 09:58:02
SV: Euro Atlantic
Hej Helena!

Jag åkte exakt denna kärra till NY i maj. Inga problem alls.

Just den du ska åka genomgick en C-check i Januari där även sätens mm kollas/fixas.

Och vet du vad - beviset finns här:

https://www.youtube.com/watch?v=ktByJd55MDk&list=UUZkBh4X1MZgT9IL-FBGgCdQ

Euroatlantic har bara en 777 och det är med registreringsnummer CS-TFM vilket du ser i videon
Helena
2014-09-21 21:08:15
SV: Euro Atlantic
Tack för ditt svar! Det är deras Boeing 777-200 vi ska åka med och än så länge gäller det endast utresan, hem är det fortfarande dreamliner...
New
2014-09-21 21:00:58
SV: Euro Atlantic
@Helena,
Jodå, nog har jag åkt deras b777, som är den som oftast vikarierar hos Norwegian. Dock inte åkt deras B 767, vilket självklart kan vara en annan upplevelse.

Men B 777 har bildskärm i varje säte, en 5-6 filmer att välja på, dock endast engelska o portugisiska. Sätena vidhåller jag är fräscha och med bra benutrymme.

Om ja är van resenär, ja jag flyger i jobbet 2-4 resor per vecka, så har nog viss koll.

För mig är valet lätt. Den relativt korta flygningen till NY hade jag aldrig övervägt att betala mer för "att slippa" EuroAtlantic. Men de är självklart inte mitt förstahandsval av flygbolag.

United för den delen är helt ok, men långt från Norwegians Dreamilner eller för den delen SAS A330.
Dock går min nästa resa till USA om ngn vecka med just United då vi ska flyga vidare och de hade bäst connection..... Så olika val, olika möjligheter. Enbart NY är Norwegian ett utmärkt val, även om din avgång trafikeras av inhyrt bolag.
@Helena
2014-09-21 20:45:14
SV: Euro Atlantic
Det får du avgöra helt själv. Sök information och ta ett beslut utifrån dina egna bedömningar. Är det endast utresan det gäller kan du också välja att behålla returen och köpa en annan enkelresa ut. Sök på någon jämförelsesajt som här på flygtorget eller hos sllaflygbiljetter. Att byta plan en gång brukar inte göra någon större skillnad när du åker västerut men är desto jobbigare österut. Berätta hur du gjorde!
Helena
2014-09-21 20:22:21
SV: Euro Atlantic
Du skulle alltså ha bokat om till United? Har du flugit med de själv? Det känns som att det är alternativet i såfall. Med SAS blir det 7000:- dyrare...
@Helena
2014-09-21 20:02:34
SV: Euro Atlantic
Jag tror inte "New" satt sin fot på Euro Atlantic. "Sköna stolar".. är det ett skämt? Stolarna är totalt nedsuttna, flygbolaget har dessutom tryckt in maximalt antal stolar även i sidled och utrymmet är värre än den obekvämaste charter. Maten som serverades på min flygning var av modell "kyckling i gele" sist jag såg den kombinationen stog det Wiskas på burken. United är heller inget höjdarbolag men jag skulle överväga detta. Berätta gärna här vad du själv tycker om du ändå åker.

Ett tips: På http://www.airlinequality.com/ kan du läsa många mördande resentioner om detta flygbolag, speciellt från Norwegians resenärer.
New
2014-09-21 19:05:04
SV: Euro Atlantic
Behåll du dina pengar till shopping i NY. Det är 8 timmar, och stolarna sköna med bra utrymme
Helena
2014-09-21 18:52:28
SV: Euro Atlantic
Hm..säkerheten är jag inte så orolig för, mest för standarden. Pratade m Norwegian idag som sa att samma meny skulle serveras men att underhållningen som sagt var är begränsad. Reser med barn 9 och 12 år så man vill ju att det ska bli en någorlunda behaglig resa...
Annars är ombokning med United airlines alternativet. Får lägga till 3000:- men det kanske det är värt??
@Helena
2014-09-21 18:46:02
SV: Euro Atlantic
Du behöver nog inte vara rädd för säkerheten men av egen erfarenhet kan jag meddela att bolaget inte har en standard som motsvarar ens Aeroflot på 80-talet. Stolarna är extremt trånga och benutrymmet det värsta som någonsin upplefts. Underhållning kan du glömma. Glöm också bort all service. Mat och en dryck serveras, sen gömmer sig personalen fram till strax före landning. Inte möjligt att ens be om ett glas vatten och än mindre att köpa något mer att dricka. Detta bolag får i jämförelse även Ryanair att framstå som ett lyxbolag.
New
2014-09-21 18:21:46
SV: Euro Atlantic
Inga problem att flyga EuroAtlantic. Deras 777 är en ex Singapore Airlines. Sköna säten, men begränsad inflight entertainment, i nivå med SAS gamla , dvs typisk för maskin från ca 2000. Har åkt den tor BKK, och hade inga problem med den. Inte världens mest serviceminded crew. Ladda dock ett par filmer på datorn/paddan. Så njut av New York!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev