Tråden startades av: Pelle  2014-12-17 21:05:42
Bromma lär bli kvar :-) 
Snacka om komik på hög nivå.
Anders Sundström ska leda utredningen av Bromma, enligt SvD en flitig resenär från just Bromma i SCAs Falcon.
Så grattis Mavia, Bromma flygplats lär finns kvar ett bra tag till.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Paprikatåget
2014-12-19 10:53:06
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Tack, Ce!

Och du har naturligtvis helt rätt när det gäller Swedavia...
Ce
2014-12-19 09:20:58
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Paprikatåget skrev en extremt bra post som är huvudet på spiken. Den enda punkt jag egentligen vill säga emot är att Swedavia drivs enligt kommersiella regler. Hade man drivit företaget enligt kommersiella regler hade man anställt personal som har en aning om hur affärer drivs och hur en marknad fungerar. Det vet man inte på Swedavia. Istället dansar man runt och försöker driva fastighetsaffärer. Om Swedavia varit ett privat företag hade ledningsgruppen plus diverse chefer fått sparken för länge sedan - på grund av uteblivet resultat.

Det sker tyvärr inte i myndigheter som försöker leka affärsdrivande företag. Man tillsätter inte heller personal baserat på kompetens utan det handlar mer om att klia rätt ryggar.

Paprikatåget
2014-12-19 02:49:44
SV: Bromma lär bli kvar :-)
@Wille.
1. Stockholms expansion kommer förr eller senare kräva det centrala utrymme som idag Bromma flygplats utgör. Det behövs inte idag och kanske inte just 2038 men någon gång därefter.
2. Flygplatsen har inga möjligheter att expandera. All sund affärsverksamhet måste ha möjlighet att expandera, det ligger i marknadsekonomins grund. Swedavia drivs helt enligt kommersiella regler och andra ägare skulle göra detsamma. Att företag flyttar ur sina lokaler allt eftersom de växer är helt naturligt och detsamma gäller här. Om man ska vara ärlig så var Bromma en misslyckad investering redan från början när den byggdes av Stockholms stad (som först ägde den). Flygplatsen invigdes 1936. Redan 1941 (5 år senare!) började riksdagen diskutera hur den skulle ersättas p g a både sina kapacitetsproblem och sitt alltför centrala läge.

@Rubens
Inte alls. Jag har flugit in där två gånger. Härligt ställe! Men inflygningsvägen går över Themsen, om än väldigt nära skyskrapor på båda sidor. Brommatrafiken kör direkt över hustaken.

@Brommapundare
Det finns nästan inga soptunnor längre. Miljöpartisterna skulle bara återvinnas till nya maskar och parasiter...

@Klöver
Centern är inte som de var. Folkdräkterna har tagits över av SD och Grin-Olles Öresundsbrofobi tillhör historiens lustigheter. Numera är det queerteorier och månggifte som gäller!

@ Lång-Johan
Du har helt rätt i allt!
Klöver
2014-12-19 01:57:56
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Dream about it.
Gå tillbaka 10 år och ni ser då att Centerpartiet var de som hårdast drev på en nedläggning av Bromma. Annie Lööf lägger gärna ned Bromma om hon erbjuds en ministerpost i en blocköverskridande regering efter valet i mars.
Lång-Johan
2014-12-18 20:31:06
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Visst blir Bromma kvar. Valet av Anders Sundström som "utredare" verkar klockrent. Handplockad för att lugna både oss Brommakramare och fru Romson. Sundström radade ju upp hela raden av svårigheter redan i första intervjuen i går. Saken är klar! Varför utreda ett år när han kan kan leverera före jul? Stackars infrastrukturminister Anna Johansson som i dag stammande försökte sig på att förklara uppdraget. "Arlanda eller andra Stockholmsnära flygplatser" som ersättning. Snacka om nollkoll!
Rubens
2014-12-18 20:26:27
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Ja Paprikatåget har tydligen missat att London har en City flygplats som på alla sätt ligger mer tight till jämfört Bromma. Finns inga tankar på att skrota den tillgången. Så fråga är Paprikatåget! Varför är det omöjligt för Bromma att finnas kvar?
Mohammed Karat
2014-12-18 18:28:19
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Så länge Vänsterpartisten Rosanna Dinamarca, mrs "Du är inte min talman", håller på och flygpendlar mellan Stockholm-Trollhättan på skattebetalarnas bekostnad så kommer Bromma finnas kvar.
Wille
2014-12-18 17:07:16
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Till Paprikatåget.

Kan du ge en förklaring till varför det är omöjligt för Bromma att finnas kvar?
Rambo
2014-12-18 15:48:50
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Kolla hur många som jobbar i riksdag och statliga departement och myndigheter i Stockholm som pendlar eller reser på tjänsteresor i Sverige.
Bromma lär blir kvar!
Farbror Blå
2014-12-18 15:40:39
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Flygtingförläggning på Bromma, tanken må vara god, problemet är bara de boende i de fisförnäma villaområdena kring flygplatsen kommer att motsätta sig detta. Gärna papperslösa till vårt land....bosätt er bara inte på vår fisförnäma bakgård..så är det bara.
Brommapundare
2014-12-18 14:30:47
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Miljöpartiet lyckas ju inte med någonting , förbifarten byggs, migrations uppgörelsen med Reinfldt är under press av KD och Bromma flygplats kommer att behållas till2038 , Miljöpartister görs sig bäst i en soptunna

2014-12-18 14:15:17
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Jag tror inte Bromma blir kvar. Bromma får stryka på foten därför att man nu gör förbifart Stockholm.
Det är heller ingen katastrof att lägga ner Bromma. Allt går att flytta till Arlanda.
Paprikatåget
2014-12-18 13:49:09
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Jag tror du har helt rätt, Oscar. I längden är det omöjligt för Bromma att ligga kvar. Men det finns heller ingen anledning att stänga Bromma innan avtalet löper ut 2038. Det finns gott om andra platser att bygga bostäder på fram tills dess. Det är inte heller omsorgen om folks boende som är MP:s motiv utan Bromma som symbolfråga. De hatar flyg och är totalt insnöade i sina fördomar. Men realpolitiken brukar segra och Anders Sundström, som tillsattes som utredare idag, har säkert svaret redan givet: Bromma läggs ned 2038. Om ordet " nedläggning" förekommer flera gånger så kan MP i kompromissens tecken framställa sig som "låtsassegrare" för sins väljare. Nu är Anders Sundströms uppgift bara att formulera texten för att "komma fram till" detta resultat.
Privatflygarn
2014-12-18 13:16:40
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Ännu en utredning om Bromma. Sverige... utredningarnas förlovade land..tiden från ord till handling och överklaganden m.m. börjar uppgå till ett par decennier. Om det inte finns något vettigt alternativ till Bromma måste ju flygplatsen finnas kvar så enkelt är det. Den politiska flummigheten firar ständigt nya triumfer.
Oscar
2014-12-18 13:12:17
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Bromma kommer att stängas! Men tidigast år 2038.
tjupp..
2014-12-18 13:07:17
SV: Bromma lär bli kvar :-)
Nu är det väl oftast så att när en politiker vill ha en utredning om något så utreds det så att det ska passa den politikerns agenda... annars skulle de inte tillsätta någon, gud nåde om de ville något annat...
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev