KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

ACR satsar på utlandet

Flygnyheter, Anders Carlsson, 2014-12-12
I Sverige ansvarar ACR för flygledningen på dussinet flygplatser. Samtidigt öppnar sig möjligheter i både Norge och Danmark där flygledningen nu blir allt mer öppen för konkurrens. Det kan ge jobb också för svenska flygledare.

Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Romson  2014-12-18 11:42:28
KopplingACR satsar på utlandet 
Bra att ACR lämnar landet då vi och V vill återförstatliga så mycket som möjligt. Nu måste vi öppna förbifart Stockholm igen och de ogillar vi. Sen kommer Bromma också tyvärr rinna oss ur händerna. Då finns det egentligen bara flygtrafikledning, bilprovning, posten och det fasta telefonnätet att ta tillbaka. Landstinget alla kostnader orkar vi inte med tyvärr. Privatisera hela välfärden så Sverige vaknar till liv och kan stå upp mot våra duktiga och innovativa grannländer.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Dalton
2014-12-22 22:54:38
Invidia
Är inte avundsjuka en dödssynd?
Resenär
2014-12-22 20:40:08
SV: ACR satsar på utlandet
"Doktorer och piloter borde ligga lika då de har större ansvar än flygledare och sköterskor. Utan läkare och piloter behövs faktiskt inga sköterskor eller flygledare. Ganska enkelt faktiskt."

Och utan städare, socionomer, ekonomer, jurister, lärare, byggarbetare, elektriker mfl (dvs resenärer) så behövs inga piloter heller.

Problemet just nu för flygindustrin är att ovanstående inte värderar att få flyga som ngt speciellt märkvärdigt utan bara vill betala 1 kr.


fJante
2014-12-22 17:01:53
SV: ACR satsar på utlandet
Finns det något mer pinsamt än jantelagen?! Obegripligt att det har så starkt fäste i Sverige!
Dullan
2014-12-22 16:47:14
SV: ACR satsar på utlandet
Verkar vara ett gäng på det här forumet som själv inte klarade testerna till pilot eller flygledare och då är det klart att det kanske känns lite bättre att få agera ut sin missunnsamhet här, i det anonyma.. Vad ska man säga.. "Gå vidare"? Finns trots allt andra karriärvägar här i livet.
Pretto
2014-12-22 15:14:03
SV: ACR satsar på utlandet
Ronald Reagan är död.
Varför är det alltid en våt dröm för avundsjuka svenskar att det ska gå dåligt för en yrkesgrupp dom tror har det bra...? Det är så oerhört patetiskt! Kan det vara socialdemokratins fel, där man tror att man får det bättre själv om andra får det sämre? Tragiskt är det i varje fall.
Ludde
2014-12-22 11:04:10
SV: ACR satsar på utlandet
Härligt att läsa hur flygledare reagerar på inlägg. De låtsas som om att de tillhör andra utkesgruppen men genomskådas direkt. Finns ingen känsligare yrkesgrupp än flygledarna. Det är vi många som känner till och nu senast även politikerna runt om inom EU. Snart är de gyllene åren slut. Tänk om RR styrt i kommissionen och haft ett ord med i hur Europas flygledare ofta ställer till det för samhället. Då hade jag inte velat vara en flygledare med en smal utbildning. God Jul
Syster Yster
2014-12-22 02:11:38
Nedvärdering av en hel yrkeskategori
Re Reagan: Utan läkare behövs inga sjuksköterskor????!!

Det var det största hånet jag läst mot min yrkesgrupp på flera år. Vet du överhuvudtaget vad du pratar om? Ta tillbaka och be om ursäkt, tack!!

Läkare har längre utbildning och mer ansvar - visst. Men som relativt erfaren sjuksköterska inom akutsjukvården är det, förutom kirurgi och receptförskrivning, inte så mycket en läkare gör som man inte KAN göra. Utan läkare behövs alltså fortfarande sjuksköterskor och det skulle i ett vissa fall sluta lika bra ändå och i vissa fall sämre.
M. T.
2014-12-22 01:30:39
SV: ACR satsar på utlandet
"Reagan" du skulle ta reda på vad som verkligen hände i Spanien och vad AENA gjorde. :-( Det är tyvärr sådana rykten som leder till att du snackar skit. En smutskastningskampanj av sällan skådat slag. Med ny regering och (förmodar jag) ny ledning så har dom fått upprättelse och ursäkter. Detta vet inte du och därför drar du slutsatser som är helt felaktiga.
Ta reda på vad som verkligen hände så ska du snart inse att lönerna som nämndes då inte var i närheten av vad dom hade och hur illa arbetsgivaren AENA behandlade sina anställda.
Din kommentar om olika yrkesgrupper är korkad och respektlös.
Reagan
2014-12-22 00:46:16
SV: ACR satsar på utlandet
Flygets alla delar verkar för många i Europa vara det heligaste. Tyckte inte jag och de har mitt land mig att tacka för. Blir piloter eller flygledare för kräsna så måste man sätta ner foten. Alla är utbytbara och så måste det vara annars blir det väldigt kostsamt. Titta på Spanien där flygledare i snitt tjänar ca 300 000 Euro per år. Hur är detta möjligt - jo staten har ingen koll och tar heller inget ansvar när det gäller villkoren. Det bara drar iväg. Hur ser Spaniens ekonomi ut förresten. Tror faktiskt att offentliga sektorns utgifter är anledningen för landets katastrofala ekonomi. I ärlighetens namn varför ska en flygledare tjäna mer än sjuksköterska? Båda arbetar skift och har ansvar för sitt operativa jobb. Doktorer och piloter borde ligga lika då de har större ansvar än flygledare och sköterskor. Utan läkare och piloter behövs faktiskt inga sköterskor eller flygledare. Ganska enkelt faktiskt.
Margaret T
2014-12-22 00:13:21
SV: ACR satsar på utlandet
Lagar och regleringar biter sällan på eurotrash-företag och därför tror jag de flesta som inte har en keps på sig där det står "nyliberal" är övertygade om att samhällsviktig infrastruktur mår bäst av statlig drift.
Att gnälla på statliga verk/myndigheter hör iofs till men dessa människor vet sällan hur det verkligen ligger till. Det hör liksom till att man ska gnälla på statliga funktioner utan att man har en susning om hur det fungerar.

I övriga, icke samhällsviktiga funktioner, ska givetvis staten inte blanda sig in i onödan.

Vi svenskar har en övertro till lagar och regleringar, naiva står vi och tittar storögt när företag inte gör som det står i reglerna...! :D Då tar vi ett inriktningsbeslut på att vi ska göra en ny utredning. Undertiden svinar företagen vidare. Nu senast AVIES. Helt tandlösa står TS där och glor och skyller på alla andra.


Clinton
2014-12-21 22:05:18
SV: ACR satsar på utlandet
Vad Kenneth vill säga och inte riktigt når fram är nog att det inte är naturligt att staten ska driva verksamheter. Kan hålla med men viktigt är att det finns väldigt tydliga lagar, normer och regler. Jag vill inte leva i ett land med grekisk ekonomi. Dvs staten driver det mesta, ingen tar ansvar och pengarna rinner ut statskassan. Vem ska då ta ansvar. Kanske grannlandet Norge som har gått om stålar...
Dalton
2014-12-20 12:53:25
SV: ACR satsar på utlandet
Kenneth har nog tittat lite för mycket på filmerna Wallstreet och för lite på verkligheten. Ett märkligt fenomen att det finns sådana typer nu för tiden. Motsatsen måste inte vara en vänterröstande hipster med pipskägg. Det finns andra tankar också som är mer seriösa.
Django
2014-12-19 21:30:30
Kenneth lever i en drömvärld
Tar Kenneth av sig foliehatten varje kväll eller sitter den kvar på huvudet? Hur kan man vara så naiv?
G W Bush
2014-12-19 14:49:51
SV: ACR satsar på utlandet
Kenneth=Sara Palin?
Finns dom verkligen i Sverige?
Kalle
2014-12-19 14:23:37
SV: ACR satsar på utlandet
Det är inte speciellt intressant vad jag röstar men helt klart inte vänster.

Kenneth har uppenbarligen inte fördjupat sig i de mängder av utredningar som finns avregleringar och följderna av dessa.

Elmarknaden är en katastrof där underhåll och utveckling i princip har upphört. Sverige är oerhört sårbart när det gäller el!

Telemarknaden är bra om man bor centralt i någon av de tre största städerna! I de flesta övriga delarna av Sverige är det under all kritik. Har du någonsin fått vänta mindre än 25 minuter när du behöver hjälp!
Blanda inte ihop teknikutveckling (som knappast är beroende av Sveriges avreglering eller inte) och den upplevda tjänsten idag kontra för!

TV, tja det går mot den kitschiga USA-varianten där nyhetsförmedling knappast kan kallas opartisk! Den som betalar mest skriver historia. Och hur skulle vi klara oss utan Paradise Hotel?!

Apotek... Det finns MASSOR av apotek med OKUNNIG personal i storstäder men det har du inte förstått för du har inte varit beroende av att rätt sortiment finns tillgängligt och att kunnig personal har gett dig råd.

Järnväg! Driver du med mig?! Hur kan du ens nämna den branschen utan att skämmas?!

Avregleringen av flyget. :D Jag är den förste att erkänna att flygande personal hade det förr bra tidigare och att en normalisering av deras förmåner är vettig. Men som det ser ut idag så är det den som behandlar sin anställda OCH kunder sämst som anses vara ett föredöme. Ständiga strejker och opålitliga linjeetableringar gör flygbranschen till en tämligen osäker tjänst.
I förlängningen blir alla bolag som AVIES där ingen bryr sig om säkerhet och man flaggar ut sina flygflottor för att kunna sälja den billigaste tjänsten utan insyn av tillsynsmyndigheter.

Landstingen är dåliga för att man hela tiden strävar efter att bli kortsiktigt billigare. Det leder till att personalen mår dåligt och sjukskriver sig en masse eller säger upp sig. Lägg därtill regionernas amatörpolitiker som inte har förmågan att se helheten.

Är det någon som hade lite otur när han tänkte Kenneth så är det du! Du svarar som du gör för att du inte är påläst och inte har koll på läget. Du svarar helt ideologisk utan att tänka själv! Jag är en ansvarstagande högerröstare som läser på de ämnen jag diskuterar till skillnad från dig.

Samhällsviktig infrastruktur mår bäst av en stabil och ansvarstagande provider. Hur du inte kan se hur illa det kan gå när marknadskrafterna får härja fritt i en oreglerad värld är obegripligt! Eller ska det alltid vara så att man får bete sig hur som helst och sen ska staten betala kalaset när det går över styr? Då är det ju inte fri marknad!!!
Du får nog ta av dig nyliberalkepsen och ta en funderare till. Nyliberalkepsen känns lite 90-tal!
Kenneth
2014-12-19 12:32:24
SV: ACR satsar på utlandet
Nu gick det väl lite väl snabbt för vänsterpartisten. Vad tror du det hade kostat oss vanliga om El, Tele, TV, Apotek, Järnväg, SAS m fl inte hade varit konkurrensutsatt. Vågar inte en tänka tanken. Jag tror man ska eftersträva statliga affärsverk. Kolla landstinget - landets i särklass mest kostsamma och mest ineffektiva verksamhet. De enda som drabbas är vi patienter som inte hör hemma någonstans. Även om du verkar tro så och menar att dessa fenomen är bra.

Låt marknadsekonomi styra där det finns fler än en tagare (betalare).
Kalle
2014-12-19 11:55:56
Billigt är bäst!
Jo för "marknaden" har historiskt visat sig kunna hantera samhällsviktig infrastruktur... NOT! :-(
Trodde inte det fanns kvar några nyliberaler nu! :D

I bästa fall förstör "marknaden "bara" tex bankvärlden (som iofs får stora konsekvenser för alla), i sämsta fall blir det som vi redan sett i bransch efter bransch, en fullständig katastrof. Järnväg, apotek, elmarknaden, skolan osv osv. Det blir nästan alltid (kortsiktigt) billigare men ALLTID sämre.
Kortsiktiga vinster där ingen bryr sig om utveckling och underhåll och sen får staten gå in och rensa upp med MASSOR av skattepengar.

Nyliberaler förstör så otroligt mycket!
Göran
2014-12-19 10:34:45
SV: ACR satsar på utlandet
AFIS är nog inte intressant för ACR eller någon annan större provider. Det får flygplatserna sköta i eget namn. Hört i korridorerna att NATS och ACR diskuterar en internationell satsning ihop. Om det stämmer blir det spännande att följa och steget är nog en ganska naturlig utveckling. Hade jag varit en stor provider hade jag tagit rygg på ACR redan 2011/2012. Vad händer med skyguide samarbetet - är det avslutat? ACR söker nog samarbetspartners som är snabbfotade och det har NATS visat sig vara de senaste åren. Även om DFS tar över Gatwick hösten 2015 på tio år. Kartan om vilka som driver kontrolltornen kommer att ritas om de kommande åren. Morgondagens förändringar sker oavsett man vill eller inte. Nog tur det - då vi alla vill leva in i framtiden.
Privatflygarn
2014-12-18 16:21:33
SV: ACR satsar på utlandet
Om ACR satsar på mindre flygplatser i Norge, en del har ju AFIS som tjänsteutbud, betyder då detta att ACR slår sig in på en ny marknad? Vad jag känner till är ju deras villebråd i första hand kontrollzoner. Nån som vet nåt mer...
Lena
2014-12-18 15:32:45
SV: ACR satsar på utlandet
Om det stämmer att ACR lämnar landet så kan väl LFV återanställa alla som fått lämna sina uppdrag pga konkurrensen. Inte bara de som tvingats gå över till ACR när de lyckats manövrera bort LFV utan även de stackare som sparkats på huvudkontoret. Thomas A kan bli chef igen och allt blir som förr. Tänk vad trevlig vi hade och pengar fanns det gott om och ingen behövde ta ansvar för något. Transportstyrelsen fick gilla läget och äska pengar från flygbolagen för att vi skulle kunna leva som kungar. Som anställd fick pengar för allt och även när man vara hemma på långledighet. Vilka tider!!!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev