Tråden startades av: B-Aj, B-Aj  2014-12-18 12:11:30
Slutet foer SAS? 
Nya katastrofsiffror, slutet naera?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Orvar
2014-12-20 01:48:48
SV: Slutet foer SAS?
@Linkan
Det har varit engångskostnader i tio år nu. Vartenda år lovas det vinst, Får det dig inte att fundera på vad nästa bokslut ska innehålla. Tror du vet det, Engångskostnader.
Johan
2014-12-19 22:06:15
SV: Slutet foer SAS?
Det är inte slutet för SAS, men däremot för alla anställda.....
Tommy
2014-12-19 18:50:17
SV: Slutet foer SAS?
Det fanns en hel del som petade näsan istället för att jobba på SAS men det var över 10 år sedan. Det borde de flesta kunna räkna ut med tanke på den personalminskning som varit.
Vad gäller Frösundavik så visste man för flera år sedan att det inte gick att hyra ut. Men när man kör med lappa och laga metoden utan längre framförhållning så blir det oftast kostsamt.
Vad jag menar med hålla varann om ryggen så är det något som sitter i väggarna på SAS och inte bara i allra högsta ledningen. Det ger fel folk på fel stol. Självklart är det något som finns i näringslivet, politiken m fl ställen.
Sv Tommy
2014-12-19 17:42:05
SV: Slutet foer SAS?
Och du tror att inte "I scratch your back, you'll scratch my back" gäller inom privat näringsliv?

Det är på detta sätt ledningar i privata företag skapar sig mega löner och avgångsvederlag. De som sitter som VD i ett företag är styrelse medlem i ett annat. Det är en inre grupp som styr stor del av näringslivet. Klart dessa inte vill ha fler kvinnor i ledande befattningar då kvinnor i betydligt mindre utsträckning ställer upp på "I scratch your back, you'll scratch my back"

Sedan klagar nästan alltid fotfolket på ledningen medan de själva sitter och petar sig i näsan i stället för att jobba. De som klagar mest är ofta de som gör minst.
Sjökapten
2014-12-19 17:18:18
SV: Slutet foer SAS?
Plus att strukturen med stora statliga ägare gör att bolaget tvingas visa politisk hänsyn istället för det som är mest gynnsamt för bolaget.

Med staten som ägare är det betydligt svårare att outsoursa till låglöneländer.
Andy Capp
2014-12-19 17:03:04
SV: Slutet foer SAS?
Har sagt det förut! R.G är en mycket bra VD! Men det stora problemet för SAS är att de 3 staterna äger 50%. Vilket innebär långsamma, tröga beslut, landskamper på styrelsemöten, mm. Vilket börsen, aktiemarknaden ogillar skarpt!
SAS som ett helprivat bolag skulle lyckas betydligt bättre i en framtida hård konkurrens!
Pop opp i topp
2014-12-19 16:51:31
SV: Slutet foer SAS?
@Tommy
Var det inte så att Frösundavik INTE gick att sälja/hyra ut! Då fick man ta ett halvbra beslut!!!
Tommy
2014-12-19 16:24:21
SV: Slutet foer SAS?
Då borde man i flygbranschen ha bättre koll på saker och ting med den komkurrens som är. Jag har själv mer än 25 år i SAS så jag sitter inte och gissar.
Det är ledningen som är ansvarig för alla år av minus resultat.
Jag kan sitta och rabbla namn som borde fått flytta på sig i både toppen och strax under toppen men ett problem är att många har jobbat tillsammans i många år och håller varandra om ryggen. Politiska beslut som gynnar individer och inte företaget har förekommit och förekommer än idag. Det tycker jag är det mest sorgliga av allt.....
Sv Tommy
2014-12-19 15:53:10
SV: Slutet foer SAS?
Vi hade tidigare en VD som var en katastrof. Att städa upp allt gammalt elände som den danske VD ställde till tar några år.

Att jämföra med byggbranschen är ingen god jämförelse. Flyget har haft en mycket större utmaning.
Tommy
2014-12-19 15:02:33
SV: Slutet foer SAS?
Om RG och tidigare chefer gjort ett bra jobb skulle det inte se ut som det gör. Det är mycket kneejerk reactions hos SAS. Ett ex, man bygger ett nytt Control Center i hangar 1 på Arlanda, det tar inte ett år så beslutar man flytt till Frösundavik.
Man har säkert fått ner hyran men en flytt kostar massor. Berättade det för en produktionschef på Skanska och hans svar var att skulle någon göra något liknande på Skanska skulle det bli foten direkt för den/de ansvariga.
Linkan
2014-12-19 14:19:03
SV: Slutet foer SAS?
Fjärde kvartalet (aug-okt) i SAS räkenskapsår visade + före engångsavgifter. Se sidan 13 i SAS presentation som R G och G J höll 18/12 kl 10:00.

EBT before non-recurring items 789 milj.

R G höll en lyssnade på presentationen. Jag tolkar att SAS är på rätt väg och kommer med de insatser som görs att leva vidare under överskådlig tid.

SAS har gjort stora omställningar. Självklart innebär detta också vissa engångskostnader. Men vad som är viktigt är att grundverksamheten gick med överskott.

Rickard Gustafsson gör ett mycket bra jobb.
Sjökapten
2014-12-19 13:44:19
SV: Slutet foer SAS?
Som vanligt så är man nästan fixerad vid Norwegian istället för att fokusera på SAS.

På vilket sätt hade ett dåligt resultat för Norwegian hjälpt SAS?

Om nu Norwegian skulle försvinna, tror Ni verkligen att SAS då skulle kunna återgå till monopolets dagar?

På long haul finns ju alla andra bolag redan som konkurrenter och, det är väl ingen djärv gissning att ett vaccum efter Norwegian skulle fyllas av någon annan.

Skulle det tomrummet fyllas av tex Ryanair eller Easyjet, då har SAS gått ur askan i elden.
Hm
2014-12-19 11:35:18
SV: Slutet foer SAS?
Tidigare skrev du att SAS skulle visa svarta tal nu blev de blodröda. Du säger att Norwegian går STORT minus, hur vet du det? Du var ju inte direkt träffsäker med din analys av SAS. Låt oss säga att NAS gör minus, ungefär lika som SAS... Har SAS problem då?

Vi vet att Norwegian har haft stora problem med uppstarten av LH samt teknikt på 787. Det har flutit på ganska bra på slutet så det verkar som att men börjar få lite ordning på LH. Dessutom har DOT ansökan kostat väldigt många extra miljoner....

SAS skyller på engångskostnader.... IGEN!! Antingen har man otur varje år eller så kanske det inte är engångskostnader längre, jag vet inte. Men komiskt är det...

Pierre, jag skulle bli lite orolig om jag vore du. Flybe ska flyga med 6st ATR från ARN dagen efter kontraktet går ut med Braathens. Jet Time har gällande avtal med SAS och utan att de ännu är bekräftat så kommer 6 ATR att förflyttas till CPH. CRJ blir nog kvar på CPH fast hos Cimber, vilka ska du flyga för? Det snackas om nyanställningar i kabin till CPH, men samtidigt är ni övertaliga?!
SAS inte inte heller presenterat någon nämnvärd expansion från CPH...
Orosmolnen börjar växa, är det inget ni diskuterar i AFT galley?

Förresten en sak till.....
Varför drar du upp Norwegian återigen i en SAS tråd? Du kunde inte låta bli va? ;)
pierre holmgren
2014-12-18 23:20:45
SV: Slutet foer SAS?
@svae Erreip ,Bare forhold dig til hvad jeg skrev , OVERSKUD för ekstraordinäre poster og når norwegians kommer om nogle måneder er det MINUS (stort)
Derefter kommer smällen og så tömmermändene for de ting jeg omtalte tidligere ang. norwegians triksande.
Peruken
2014-12-18 18:30:24
SV: Slutet foer SAS?
Som i en annan tråd.
Namnbyte SAS = R.I.P.
Erreip
2014-12-18 18:24:50
SV: Slutet foer SAS?
Men Pierre, är du på riktigt!? Du menar väl ändå inte att ditt kära SAS imponerar och att det kommer bli värre för norwegian? SAS fortsätter att leverera underskott och du är stolt..? Det är väl samma psykologi som att försvara en alkoholiserad hustrumisshandlare... Blind och verklighetsfrånvänd.
pierre holmgren
2014-12-18 17:31:59
SV: Slutet foer SAS?
@sv nedenstående , oj Lasse hvor har du väret så länge ? de er jo ligefrem för man har savnet muligheden for at irretere dig gang på gang for dine debile kommentarer.
PS. hvis der er nogen der kan se enden af tunnelen så er det norwegian som langsomt men dog sikkert må se deres manövrerum blive mindsket af de strammere lovgivninger som er på vej , som sgat langsomt men dog uomtvisteligt både på nationalt og EU niveau samt et ret givet afslag på thai crew til USA , spiralen peger nedad og ikke opad , Kjosen er smart hvornår kommer hans näste aktiepost til salg?
SV
2014-12-18 16:21:35
SV: Slutet foer SAS?
Yes, The end is probably near. A major problem for this airline, is their nagging employees.
Texmextextilen
2014-12-18 13:32:33
SV: Slutet foer SAS?
Det finns t o m flera stycken exakt likadana trådar.

PS. Jobbar INTE inom SAS.
Läskunnig
2014-12-18 12:57:17
SV: Slutet foer SAS?
Dubblett. tråden finns redan
@Texmextextilen
2014-12-18 12:52:24
SV: Slutet foer SAS?
Så ja lilla gubben, du behöver inte bli så upprörd över att du får söka nytt jobb snart.
Texmextextilen
2014-12-18 12:49:33
SV: Slutet foer SAS?
Lägg av!
Trött på småvalpar som sitter och flämtar med saliven rinnande ur munnen så fort det kommer dåliga siffror från SAS.
Du saknar förmodligen de kunskaper som behövs för att göra en analys men vill så gärna låtsas för att komma med i gemenskapen bland andra SAS-hatare ute i stugorna. Gå med i Bamseklubben istället! De välkomnar alla upp till 10 år.
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev