Tråden startades av: Johan Nylin  2015-02-01 09:20:21
Skola om sig till pilot vid 42-års ålder 
Kan inte sluta ge upp min livsdröm. Vad säger ni om att som helt oerfaren "svensson" att ta steget och utbilda sig till trafikflygarpilot? Är det ens någon chans att få anställning vid min ålder?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Yooou
2015-02-01 15:46:30
SV: Skola om sig till pilot vid 42-års ålder
Skulle inte satsa på pilot yrket. Du är för gammal. Jag har massor med erfarenhet och ser ganska snart om min kollega har börjat tidigt eller inte.(De flesta har börjat tidigt) De som ofta inte har "känslan" är de som började lite senare i livet. Typ vid 30 eller senare. Om jag skulle vara del i rekryteringsbiten skulle jag aldrig satsa på piloter som inte har lärt sig från unga år.

Missförstå mig inte, det finns förstås undantag men med mina + 15 000 timmar så tycker jag ändå att min erfarenhet får tala för min åsikt.

När du har fått några år på linjen så förväntar sig dina kollegor att det bara ska funka. Nästan varje gång det har uppstått problem med flygbiten har kollegan saknat känslan och man hamnar i en situation som är allt annat än trevlig. Kan räkna upp ett flertal events som har involverat sent skolade piloter. Kommer dock inte göra det här pga respekt för individen.

Förmodligen får jag massor med påhopp nu men det bjuder jag på.

Lycka till

Yu
2015-02-01 11:21:05
SV: Skola om sig till pilot vid 42-års ålder
Om du har pengarna liggandes så kan det ju vara en kul grej. Visst kan du ha chans att få ett jobb någon stans men det kommer inte att vara en lönsam investering så ta absolut inte ett lån.
Om du inte har pengarna liggandes på hög så satsa på att flyga som en hobby (mycket roligare ändå). Börja med ett billigt UL cert tex.
Det låter som att du har ett jobb som du inte trivs så jättebra med? Eftersom du ändå funderar på att skola om dig så är ju ett alternativ att plugga till ett välbetalt och tryggt yrke. Man kan ju skaffa en examen på distans och vid sidan om vanligt jobb så det behövs ju inga lån för det.
Med ett tryggt och bra betalande jobb i ryggen kan du utveckla ditt privata flygande. PPL, instrumentbehörighet, sporrhjul, aerobatics och flyga en massa coola kärror.
Tar du ett stort lån för ett comerciellt cert så är risken stor att du aldrig har råd att flyga igen efter avslutad utbildning.
Kapten
2015-02-01 11:16:38
SV: Skola om sig till pilot vid 42-års ålder
Är det din livsdröm så kör för tusan, det som sagt ingen lätt bransch att ta sig in på så jobba på kontakter medan du läser och lär dig flyga. Du är klar om två år om du bara sätter igång och då har du ytterligare 20 år på dig att spaka flygplan. Är du positiv och framåt så ska nog jobbet också lösa sig.

BC
2015-02-01 11:01:38
SV: Skola om sig till pilot vid 42-års ålder
Har du kontakter eller flugit med PPL och har massor med flygtimmar redan så kanske. Annars skulle jag bedöma dina chanser som extremt små, finns massor med 20 åringar som är flexiblare och lär sig lättare.
Ruben
2015-02-01 09:24:22
SV: Skola om sig till pilot vid 42-års ålder

Filtrera på trådnamn = sökfunktion.



Finns många trådar i ämnet
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev