Tråden startades av: BMA  2015-04-22 07:50:07
Jag älskar Bromma men... 
Jag kan inte se att Bromma flygplats har någon framtid.
Bromma finns bara kvar av nostalgiska skäl och att Stockholms näsringsliv skulle bara beroende av Bromma vet vi alla att det bara är bull.... att Brommas trafik inte skulle få plats på Arlanda är bara bull.... och om bara signalerna och växlarna funkar på Arlandaexpress så tar det bara 20 minuter från centralen att komma dit så argumentet närheten till Stockholm har ringa betydelse.

Bromma är som ett vacker krukväxt som är planterad i en alldeles för liten kruka, hur mycket den än vill blomma så kommer aldrig krukan att bli större

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Cja
2015-04-26 13:03:39
SV: Jag älskar Bromma men...
Det är en myt att det skulle öka värdet på boendet runt Bromma om flygplatsen skulle läggas ned. Fakta är att det skulle minska. 90% av de boende runt flygplatsen stödjer INTE en nedläggning!
Ulvsunda granne
2015-04-26 11:30:22
SV: Jag älskar Bromma men...
Det finns så mycket mark i Väster. Varför görs inget med all den marken?
Assar
2015-04-26 11:27:22
SV: Jag älskar Bromma men...
Alt så är det mer så att det ständigt finns muppar som köper boende runt BMA
med 100% i tron att BMA läggs ned inom kort=Höja värdet på sitt boende.
För att stävja en sådan rovdrifts kultur där allt centrerar kring pengar och ökande värde av sin egen fastighet borde Bromma flygplats byggas ut.NU!

-Förläng banan till 2400meter upp mot Norra änden.
-Tillåt nattfrakt.
-Placera en division JAS på Bromma för att skydda vår huvudstad!
-Tillåt större flygplan för att därmed minska antalet rörelser/år.

Vi måste ngn gång stämma i bäcken, sätta ned foten för dessa fejkade miljövänner vars agenda mer är att bara tänka på sitt eget bankkonto.

Tack för ordet!
Norwegian
2015-04-25 21:25:33
SV: Jag älskar Bromma men...
C3 borde väl innebära att även A318/319 kan operera från Bromma?
A330
2015-04-25 02:33:06
SV: Jag älskar Bromma men...
Mht hur obekvamt ARN ligger till borde linjenatet fran BMA inkludera alla destinationer i Skandinavien plus korta inomeuropeiska flights, som tex till LHR, CDG, AMS, CPH, FRA, HEL, TLL, RIX, VNO, WAW, BER.
CFIT
2015-04-25 00:04:31
SV: Jag älskar Bromma men...
Det är bara folk som inte flyger mycket inrikes i jobbet som har svårt att förstå Brommas betydelse.
Skattebetalare
2015-04-23 19:29:14
SV: Jag älskar Bromma men...
Banan borde förlängas över Ulvsundavägen som kan gå i en tunnel under banan och terminalen byggas ut med riktiga jet ways. Det finns gott om plats för mera bilparkering, ev. kan ett stort parkeringshus byggas. En parallellbana kan byggas ganska enkelt genom att riva asfula 70 år gamla lägenhetshus/fuskbyggen och kolonistugor som påminner om den 3dje världen. Stockholm behöver en centralt belägen modern flygplats för att kunna utvecklas. Moderna flygplan är tysta och buller är inget problem. Arlanda är en obekväm misslyckad skamfläck.
Bromma Insomnia
2015-04-23 17:41:32
SV: Jag älskar Bromma men...
De enda som tycks uppskatta Bromma flygplats är regeringens lakejer. Flyger mellan Bromma och Arlanda.

Samtidigt vill man lägga ner. Jaha, nu blir det jobbigt. De vill lägga ner men ändå ha kvar.....

Lite grann som valet mellan Aftonbladet och Expressen. Att vela är inte att välja. Lövén, han är visst statsminister just nu, vill lägga ner och bygga bostäder. Hon Romson, lever för miljön, vill lägga ner Bromma men ändå ha kvar för sina statsrådskompisars skull.

Bromma hade sin glanstid på 80-talet. Hallå, vakna upp! Det går fortare att ta sig till Arlanda med expressen - än sitta på tomgång i oändliga köer till Bromma.

Snobbarna som kallas flygintresserade, tycker det är mys att kunna få till sina timmar på Bromma. Ungefär som klottrarna som kräver klotterplank överallt. Orkar inte ta sig till de ställen som är smartast för samhället i stort.

De som gapar mest över att behålla Bromma flygplats är inte affärsfolket - det är flygmesarna som började med modellflygplan - och är kvar i den mentaliteten. JAG vill flyga från Bromma. Voine, voine - man tar sig för pannan......
Bae
2015-04-23 16:38:28
SV: Jag älskar Bromma men...
Bra post av "lågprisprofilen".
Näringslivet är inte beroende av Bromma som det påstås, däremot försöker man med näbbar och klor rädda Braathens/Malmö Aviation.

Om Braathens flyttar till Arlanda försvinner i princip alla konkurrensfördelar.
För samhället i stort spelar det ingen roll. Om Braathens skulle försvinna så skulle andra bolag ta över trafiken. Det är naturlag.
Lågprisprofilen
2015-04-22 19:59:35
SV: Jag älskar Bromma men...
Känns som att förespråkarna för Bromma kan kokas ned till tre kategorier.

1. Flygrµnk@rna. Samma sorts personer som jublar om Arlanda får en A380 tur, hänger på Airliners, samlar på spypåsar och egentligen skulle vilja köpa en lägenhet i SkyCity om det gick. Handlar det om flyg är det bra, heja flyg, mera flyg!

2. Fa(SD)ighetsskojarna. Livrädda för att det ska byggas en massa bostäder på Bromma. Hjälp! Kan ju komma en massa patrask, och vad händer med värdet på min bostad när utbudet ökar?

3. Stressputtarna. Påstår oftast att Stockholm behöver en "citynära" flygplats. Men vad de egentligen menar är att de uppskattar att kunna cykla hemifrån/ta en taxi från Kungsholmen, checka in jättesent och fortfarande känna smaken av tandkräm i munnen när planet taxar ut på morgonen.

Imho så är 3 det enda seriösa argumentet. Jag gillar också små och smidiga flygplatser. Men med lite ny infrastruktur och ombyggnad så skulle man kunna bygga om så att man får kort gångavstånd från ett tåg som stannar på Arlanda till en gate på Inrikes. För de som cyklar från Äppelviken kommer det givetvis att bli längre restid. Men det finns ingen naturlag som säger att Bromma alltid erbjuder snabbast resa från dörr till gate, bara för att det råkar vara så just nu, för en del.

Personligen så ser jag det som ett svaghetstecken att Arlanda har så usel prestanda vad gäller ställtider, layout, gångtider och bagagehantering att folk upplever att Bromma behövs.
Re : Bae
2015-04-22 15:15:10
SV: Jag älskar Bromma men...
Nä åker aldrig från Bromma eftersom jag har närmare till Arlanda.
Jag älskar Bromma ändå.
Ämnet är inget att hålla på med he he
Bae
2015-04-22 14:58:10
SV: Jag älskar Bromma men...
"Finns ingen som helst anledning att ens diskutera detta"

Oj, någon är rädd för att sanningen ska komma fram. Låt mig gissa att du innehar ett bonuskort från MalmöAviation och därför tycker att BMA är det bästa sen skivat bröd?

Tiden då Arlanda är "maxat" är enbart ett par minuter på morgonen. Lägg ett par flighter 10 min tidigare el senare och problemet är löst.

Re: BMA
2015-04-22 09:27:33
SV: Jag älskar Bromma men...
Bromma är kvar och kommer bara att växa alt mer i framtiden oavsett rötter!
Till alla gräsrötter som tror de kan bygga kojor överallt behöver man inte använda en flygplats.
Finns ingen som helst anledning att ens diskutera detta.
Till de som vill bo i koja kan man bygga på massor av platser i hela Sverige.
Köpcentrum har ni redan och om inte så bygg dessa också tillsammans med era kojor.
Fb
2015-04-22 09:13:46
SV: Jag älskar Bromma men...
Det går ju flytta trafik till Arlanda men bara oattraktiva tider..
J.B.
2015-04-22 08:39:03
Är inte vad det kunnat vara
Ser tyvärr inte heller någon framtid för Bromma Flygplats.

Efter att en mer än lovligt korkad "drift" av flygplatsen med utrotning av en stor del av kundunderlaget.

Flygplatsen är idag helt död! Endast några enstaka starter/landningar utanför "rusningstiderna" Även under "rusningen" är det lugnare än någonsin, jämfört med för 5-10 år sedan.

Vad jag dock INTE vill se där istället, är 4-, 8- eller 25-tusen fuskbyggda och överprisade bostäder (25 000 är naturligtvis en omöjlighet, men förslaget/drömmen kastades fram av, jag tror, en miljömupp naturligtvis ;-). Förstår att bygglobbyn kastar lystna blickar mot området och fortsätter att bearbeta mindre vetande kommunister, socialister och miljömuppar.
Hortonomen
2015-04-22 08:37:59
SV: Jag älskar Bromma men...
Det var en vacker omskrivning...
Men även blommor i små krukor och med litet rotsystem kan få fantastiska blomningar... Bara vi inte glömmer att vattna!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev