Tråden startades av: United Fairlines  2015-07-05 20:09:28
Primera/Solresor 
Hur f-n funkar detta (o)seriösa bolag eg.? Flygbolaget har gjort sig av med all skandinavisk personal, och anställt balter istället. De kan inte prata "skandinaviska", förstår knappt engelska - och vet inte vad man skall göra i en ev. nödsituation. Piloter flyr så fort de bara kan - till något bättre och mer seriöst. Solresor försöker låtsas som att man är en av de "större" aktörerna - men vill självklart inte befattas med "sitt" flygbolag när det är jobbigt - och försöker släta över det hela........ Solresor är ett j-a skämt. De borde inte få finnas på denna marknad längre. Lägg ner.......

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

thomas
2016-02-09 11:45:15
SV: Primera/Solresor
Varför satsar inte flygbolaget på extrem ombordförsäljning med Svensk säljande personal?
Charter är långa leggat, det går att förkvalificera kunderna,
Detta skulle lätt och med pluss finansiera xtrakostnaden,
även ge vinst. Scanair var bra på ombordförsäljning.
Finns massa man kan göra i dag med nätet.
Nån som kommer ihåg Scandinavian står? Båtbesättningen kunde inte Nordiska språk, många dog, i Sverige har vi sfi för de som kommer hit.
Men på ett trångt plan som ska kunna utrymmas helt på 90 sek.
Där tjänstgör Baltisk personal, lite Estonia över det hela.
FRS
2016-02-09 00:09:41
SV: Primera/Solresor
verkar som att ingen har riktigt koll vad som sker?

Ingen med lite insyn som kan berätta?
Rövbolag
2016-02-07 12:53:26
SV: Primera/Solresor
Dom har fortfarande anställda kvar i köpenhamn. Tror dock att de flesta av dom kommer få kicken inom en snar framtid, med undantag för några få instruktörer som man vill ha kvar! Dom går verkligen i bräschen för social dumpning men folk som vet detta väljer ju ändå att boka resan där när det väl kommer till kritan.
inflight
2016-02-04 11:51:40
SV: Primera/Solresor
Såg att nu är 6st 737 på det lettiska registret ( Primera air Nordic ) så antager att Primera air Scandinavia är på utgående. Snart flyger balter alla resenärer för Solresor och Bravotours.
Någon som vet om all skandinavisk personal är uppsagt och att man bara använder utländsk besättning ?
peter
2016-01-28 23:52:32
SV: Primera/Solresor
har flygit mycket å detta bolag e det värsta...när dom landar slår dom hela planet i backen.. å det har hänt varje gång jag åkt med dom...undra när hjulen flyger av efter deras landningar??? stackars flygplan....
Krille
2016-01-28 13:31:10
SV: Primera/Solresor
Kan bara instämma i vad som skrivs om att de anställer billig Östeuropeisk personal med dålig engelska och som inte verkar veta vad som krävs. De används sedan att flyga Solresors passagerare som räknar med bra service och att de förstår skandinaviska men blir glatt överraskade när de får Ryanair service istället och Solresor bara duckar och hoppas det går över.

Förstår inte hur de svenska facken kan godkänna detta ?

Andra skandinaviska bolag har skandinavisk personal och de får det att gå runt.

Antager att det handlar bara om att få in så mycket vinst som möjligt och hoppas resenärerna köper konceptet .
Peder
2016-01-28 09:54:54
SV: Primera/Solresor
Primera Air är ett av dom vidrigaste flygbolagen som finns, de behandlar både sina piloter och sin kabinpersonal som djur! Dom tar inget ansvar för sitt agerande och det är inte säkert att flyga med dom.
Hela koncernen är genomrutten från toppen och den förruttnelsen syns och framförallt känns hela vägen ner till den billiga kabinpersonalen som mer eller mindre är ditlurade på falska premisser. Har hört att dom även sjunker så lågt att dom manipulerar med både piloters och kabinansattas tjänstgörings och vilotider för att få iväg sina maskiner någolunda enligt avgångstid.
Kabinbesättningarna ligger och "rullar" på olika ställen där dom har ett flygplan stationerat och på så sätt kommer flygbolaget än så länge undan sitt ansvar för dom ligger på något som kallas "slinga"?!
Man får hoppas att myndigheterna tar och kikar närmare på detta här flygsällskapet som är ett av de oseriösaste i hela europa!
inflight
2015-12-21 11:54:27
SV: Primera/Solresor
Vad händer på Primera ? De verkar flyga som innan men är det bara billigt östeuropeisk personal nu och vad händer med Primera air Scandinavia?
Anders
2015-12-14 09:21:52
SV: Primera/Solresor
Blir nog förändringar i februari.
Socialt Ansvar
2015-12-13 21:33:08
SV: Primera/Solresor
Inget nytt dessvärre. Man kör på med mestadels östeuropeisk personal på slavkontrakt i jämförelse med skandinaviska normer. Andelen klagomål har skjutit i taket, men så länge det finns folk som endast tittar på prislappen och tänker på att resa "ansvarsfullt" och stödja bolag som dessa så finns det ingen anledning för dom att ändra något. Det är hemskt tråkigt att folk som alltid väljer svenskt kött och gärna betalar några kronor extra för det, inte väljer att göra detsamma när det kommer till semestern. Sen är det inte så att Solresor/Primera generellt sett är billigare, snarare tvärtom. Detta innebär ju bara att dom ökar sina vinst, som redan innan out.soursing drog igång ordentligt, redan var relativt bra.

Det finns flera andra resebolag som erbjuder resor till samma destinationer, till samma eller bättre pris, som har sina anställda på skandinaviska avtal, så varför inte bara inte boka med dom istället?
FRS
2015-12-13 18:03:08
SV: Primera/Solresor
Någon som har mer skvaller om Primera?

Vill gärna ha en update vad som pågår där borta.
@Louise
2015-10-01 11:30:56
SV: Primera/Solresor
Solresor och flygbolaget bryr sig inte. Så länge planet lyfter enligt tidtabell, passagerna spenderar pengar ombord och planet landar enligt tidtabell på destinationen har det ingen betydelse för dom varifrån personalen som jobbar ombord kommer ifrån, bara dom är billiga !
Louise Cleve
2015-10-01 10:42:01
SV: Primera/Solresor
Åkte med Solresor till Almeria, flight 6F711 14 sept kl 06.15 från Arlanda och blev genast vid ombordstigning förundrad över den bedrövliga engelskan som crew talade. Vi har åkt med Solresor många gånger, det har fungerat skapligt, men detta!!! Den kvinnliga crew som "upplysningsvis" rabblade någon "rotvälska" i den undermåliga mikrofonen borde ögonblickligen tagits ur tjänst, tänk om det varit nödsituation, många passagerare var upprörda och det med rätta. Några påtalade detta för Solresors personal efter landning i Almeria, ingen reaktion. De var väl medvetna och trötta på dessa klagomål. Vi kommer inte att åka med Primera Air ochSolresor om detta elände skall fortsätta. Hemresan 6F712 var inte mycket bättre. Nej inte denna personal, tror inte att vare sig charmkurs eller rejäl utbildning i engelska eller för del delen även svenska skulle hjälpa. SKÄRPNING!!
Hully
2015-09-28 13:09:26
SV: Primera/Solresor
Ganska bra sammanfattning..... Jag har själv varit ute o jobbat i guidevärlden. Jag var ung och hade "skitkul" - och brydde mig föga om hur lite pengar jag tjänade. Skulle för allt i världen inte vilja vara utan den tiden.

Nu bor jag hemma i Sverige - och har ett "vanligt jobb (inte inom flyget). Mitt jobb är ingen livvstil - och jag vet inte heller om jag kommer att behålla jobbet till jag går i pension. MEN: Jag har ett jobb som gör att jag kan betala mitt boende och ha ett drägligt liv. Det finns ett kollektivavtal som reglerar en del av min anställning - och jag har ett arbete/arbetsgivare som gör pensionsinbetalningar och ger mig några veckors semester om året. Jag kan vara skukskriven om jag behöver det - utan att riskera min anställning...osv. Så tycker jag att även en kabinanställd skall kunna ha det - oavsett om personen jobbar ett par år - eller väljer att göra detta under många år/fram till pension.

Vet inte om jag uttryckte mig otydligt - men det var så jag menade iaf. Och de kreativa lösningar som många flygbolag verkar anamma i nuläget tycker jag inte främjar dessa möjligheter - utan tvärtom.

Med ditt resonemang så skulle man ju kunna använda sig av det inom alla branscher - arbetsgivaren sätter helt o hållet villkoren - och du som arbetstagare väljer om du vill "stanna". Kanske har du ett sånt jobb - eller så har du också regler, avtal och lagar som på något sätt "skyddar" dig? Kanske har du ett jobb som med lätthet skulle kunna outsourcas till Indien? Det är väl bara att acceptera isf?! Vi vill ju alla kunna flyga för 199 kr, eller köpa en skjorta för 89 kr. Och då måste ju någon betala. Men det är du säkert villig att offra dig för....;-)
E
2015-09-28 11:03:44
att Hully
För att sammanfatta din text;

Reseledarna i koncernen kan arbeta för "peanuts" då detta är ett "skojigt arbete som man har i några år" medans de flygande, i samma koncern behöver ha "riktiga avtal då de har familjer hemma".

Den logiken fungerar nog bara hos de flygande.........

Alla andra skulle nog säga;

Finns inget som tvingar de flygande att fortsätta, gör det några år som en "rolig grej" och gör sedan något annat.

Vara CC skall inte vara något livstidsjobb, lika lite som servitris, bartender osv
Gg
2015-09-25 12:14:42
SV: Primera/Solresor
Primera vill inte betala sociala avgifter, arbetsgivaravgifter och pensioner för sina anställda. Därför anställs ingen personal med svenska avtal. Fackföreningar ses som det onda ögat. Dom anställer personal som egna företagare i ett skatteparadis. Deras verksamhet är i Sverige och Norden!!!
Hully
2015-09-25 11:52:19
SV: Primera/Solresor
Reseledare/guide har nästan alltid varit ett "underbetalt" arbete - dock vet jag inte om just Solresors guider är mer underbetalda än andra. Guidejobbet utomlands har setts som en möjlighet att "komma ut i världen", få livs- och yrkeserfarenhet. Den låga lönen har sällan hindrat någon - då boende ofta har varit betalt. På många destinationer så har man även kunna äta gratis på vissa restauranger, eller åtminstone äta till kraftigt rabatterade priser.

Den låga lönen har knappast eller sällan hindrat någon från att åka iväg och jobba utomlands under en eller flera säsonger. Tvärtom så tror jag att de flesta som "varit iväg" tittar tillbaks på denna tid med glädje - utan en tanke på att man har varit underbetald.

Flygpersonalen däremot har ofta ett "riktigt" liv hemma - med allt vad det innebär. Att Solresor och deras flygbolag Primera gör allt de kan för att socialt dumpa villkoren så mycket de bara kan för sina anställda, gör att de, åtminstone i min värld, är en riktig "Svarte Petter". Jag skulle aldrig, under rådande omständigheter, boka en resa med detta bolag - och på så sätt stödja den ljusskygga verksamhet som de bedriver. Önskar att Solresor någonstans skulle gå ut och förklara varför man stöder denna typ av social dumpning i sitt eget flygbolag? Beats me!
E
2015-09-25 10:32:58
SV: Primera/Solresor
Då är det dags för "reality check" igen............

Hur mycket tjänar reseledarna som solresor har på plats på sina destinationer och, vilka avtal har de?

Om Ni INTE vet svaret på detta, vilket nog ganska få har brytt sig om att kolla upp innan de bokat resan;

Vad får er att tro att allmänheten skulle vara mer intresserade av den flygande personalens villkor än, Ni är av reseledarnas?

ex primera
2015-09-25 03:12:00
SV: Primera/Solresor
piloter slutar på löpande band
Pilot på Primera
2015-09-24 21:39:24
SV: Primera/Solresor
Tror nog det loppet är ganska kört. :(
RE: sv pilot
2015-09-23 22:20:39
SV: Primera/Solresor
Behöver ni inga nya svenska piloter snart?
sv pilot
2015-09-23 21:46:06
SV: Primera/Solresor
vi är svenska piloter kvar i bolaget i alla fall :)
Adde
2015-09-13 11:46:44
SV: Primera/Solresor
Det verkar vara väldigt blandade erfarenheter här. Men ingen verkar riktigt veta?
Paxet
2015-09-10 10:52:03
@Peder
Hej,

Vi flög från Arlanda till Kreta.

Det var en tråkig flygresa men en trevlig vistelse.
MJ
2015-09-09 22:25:31
SV: Primera/Solresor
Det funkar inte med balter etc som inte pratar svenska el ordentlig engelska på svenska charterflygningar. Primera/Solresor får 100-tals klagomål varje månad sen den svenska kabinpersonalen sas upp pga arbetsbrist eftersom dom inte accepterade löner och villkor som man inte kan leva på om man bor i Sverige. Undrar hur länge ägarna till Primera orkar hålla ut? Billigt funkar inte alltid....
Kurt
2015-09-09 20:55:21
SV: Primera/Solresor
Svensk personal i svensk reg flygplan är rena drömmen mot andra länders patetiska försök att flyga svenska charterresenärer. Klart att det inte kan det där med service i länder som ligger hela 1 timmes flygresa öster om oss... Det är ju en annan värld.
@Paxet
2015-09-09 19:52:44
SV: Primera/Solresor
Missade slot...?

Varifrån flög ni, och till vilken destination ?

Mvh/Peder
Paxet
2015-09-09 18:08:34
SV: Primera/Solresor
Hej,

Vi åkte hela familjen till grekland i somras med Solresor/Primera.

Vistelsen på plats var helt ok och servicen vad man kunde förvänta sig MEN flygresorna ned och tillbaka var något av det värsta jag vart med om. Vi hade en avgångstid på morgonen och de boardade i tid. Sedan berättade piloten att vi inte hade någon slot och därför skulle bli försenade med 1 timme. Ok. Vi satt i en timme på plattan i augusti i 30 graders värme. Personalen pratade inte svenska och vi fick inget vatten eller dylikt. Efter 1 timme och 15 minuter säger piloten att vi får åka. Alla blir glada och barnen får sätta sig. Planet rullar 2 meter bakåt och sedan tvärnit och så tillbaka till gate. Piloten säger att vi missade vår "slot" och nu får vi vänta ytterligare 1,5 timme! Det var lynchstämning ombord. Då fick vi ivarjefall vatten. 2 timmar senare fick vi åka. Priserna stämde inte i deras ombordfolder och de vägrade acceptera det utan krävde 25 kronor även om det stod 20. Inte mycket pengar men efter 3 timmars väntan så kan en sådan grej göra en vansinnig.

Flygresan hem var något av det virrigaste jag vart med om. Det stod inget om försening på någon skärm och ingen kom och talade om att planet var försenat. Vi blev omtalade att trycka in oss vid gaten där hälften av det fullsatta planet fick stå upp i ovisshet i 3 timmar innan planet dök upp. Det var dessutom inget Primeraplan utan ett Grand Cru-plan som såg ut att vara redo för skroten. Efter den något oavslappnade resan hem så var alla i sällskapet rörande överens om att det inte blir solresor eller något bolag som använder Primera igen.

Det var min upplevelse.
Bella-rus
2015-09-09 18:07:32
SV: Primera/Solresor
Virriga balter i kabinen, som talar knagglig engelska. Problem med catering - mat och specialmat som saknades eller delades ut till fel passagerare. Problem med seating - flera gäster som reste tillsammans blev seatade var för sig. Ett par med ett spädbarn hade inte fått stolar tillsammans - och kabinpersonalen försökte inte ens att lösa det hela. De sa bara "sorry", typ.... Försening p.g.a. att man "saknade" besättning. Tog en evighet innan drickavagnen kom ut - kabinpersonalen hade fullt upp med att fika bakom gardinen.
Teddy
2015-09-09 15:03:22
SV: Primera/Solresor
Någon som har åkt med dem nyligen och kan berätta hur det var?
Gullan
2015-09-06 15:19:31
SV: Primera/Solresor
Det finns ett 10-tal svenskar anställda på Primeras bas i Köpenhamn och dessa slingas upp till Stockholm för att flyga därifrån, därav svensk kabinchef på flighten. Resten är en mix av kabinpersonal bestående av personer från Lettland, Ukraina, Polen mm med bas Malmö som går på " self employed contract".
SErA
2015-09-06 13:08:55
SV: Primera/Solresor
Det var svensk kabinpersonal nu när jag åkte från Stockholm förra veckan.
@Ejmera
2015-09-02 20:39:51
SV: Primera/Solresor
I Uleåborgs ankomsthall kan man lästa " welcome to the capital of northern Scandinavia" så det där med vilka länder som ingår är nog inte så himla viktigt ändå.
Re: Ejmera
2015-09-02 20:10:13
SV: Primera/Solresor
Kan du rekommendera något flygbolag idag som uppfyller dina villkor?
Ejmera
2015-09-02 17:03:26
SV: Primera/Solresor
Primera kan åka tillbaka till sin lilla isländska ö och inte komma hit och "leka på vår gård", så länge de inte gör rätt för sig. De kallar sig skandinaviska. Skandinavien är Sverige Norge och Danmark enbart.
FRS
2015-09-02 16:43:29
SV: Primera/Solresor
Någon som har mer insider info om statusen hos Primera?
Inte sparken
2015-08-12 18:25:03
SV: Primera/Solresor
Tror inte någon har blivit sparkad men alla har väl blivit uppsagda med erbjudande att fortsätta arbeta men med öststatslöner och villkor via någon skum lösning som "egenföretagare"
FAD
2015-08-12 13:13:33
SV: Primera/Solresor
Verkar som att dem endå ej sparkat all kabinpersonal och piloter. Våra piloter och kabinpersonal var svensk när vi åkte med dem nu i veckan.
Mamma
2015-08-10 18:25:57
SV: Primera/Solresor
Blir du gravid på Primera --> får du sparken.
@Lågprisprofilen
2015-08-10 15:17:46
SV: Primera/Solresor
Nästa år kommer nya regler från EU som kräver 50% (eller mer) anställningar i moderbolaget. (Detta var tvisten i Norwegian strejken. EU har insett att det inte bara gäller flygbolag... Transportbolag och restauranger är redan drabbade. Snart är det kassörskorna på Ica som jobbar på leddiska Proffice...

EU har vaknat å snart kommer lagstiftningar... Blir jobbigt för MOL..
Fantomen
2015-08-10 12:46:16
SV: Primera/Solresor
Sänka kostnader och social dumpning är två olika skilda saker. Det Primera sysslar med är social dumpning. Man vill ha anställda som jobbar i Sverige och är helt utanför det sociala försäkringssystemet i landet. Personalen som numera jobbar ombord (utför flygningar från Sverige, Stockholm och Malmö) tjänar ingen pension på sin anställning, ingår inte i sjukvårdssystemet, har inte rätt att organisera sig fackligt om dom så skulle vilja. M a o är du sjuk får du tex ingen sjuklön. Eftersom du är anställd som "egen företagare" kan du alltid betala in din egen pension, sociala avgifter och arbetsgivaravgifter till det land där du är skatteskriven i, i detta fall Polen, Ryssland, Lettland, Litauen osv om du så önskar, men då blir det inte mycket kvar att leva för. Ung östeuropeisk personal som stannar i några år : snabba casch för alla inblandade (ingen betalar skatt etc) utom för Sverige eftersom detta inte generar en enda krona hit numera (bolaget har flygplanen registrerade i Riga).
Leif Boström
2015-08-10 12:27:25
SV: Primera/Solresor
Till @Jan

Är inte EU fantastiskt?!?!?!

Mvh/Leffe ( pensionär, ej SAS troll )
Lågprisprofilen
2015-08-10 12:19:43
SV: Primera/Solresor
@ "@Jan"
Kul för dig att du jobbar i en branch där man inte ännu strävar efter att sänka kostnaderna. I min verksamhet har vi årliga besparingskrav, och att det leder till offshoring är bara logiskt. För oss svenskar gäller det att förstå vartåt det lutar och anpassa sig. Istället för att arbeta som kodare så får man bli koordinator för indiska kodare. Många andra brancher är på väg åt samma håll. Uppgifter som kan skötas av låglönepersonal sköts av låglönepersonal.
@Jan
2015-08-09 19:37:59
SV: Primera/Solresor
Hoppas du känner dig stolt över att stödja social dumpning.
Vet inte vad du jobbar med, men hoppas dina kunder börjar kräva lägre kostnader. Säker på att du kan gå ner lite i lön för att sänka kostnaderna. Inte behöver du ha någon uppsägningstid eller pension!?
O skulle du tycka det är nödvänigt finns det garanterat ett sätt att få dig uppsagd och ersatt av en österoupe....
Jan
2015-08-09 18:57:36
SV: Primera/Solresor
Åkte med dem förra veckan. Det var fin fin service. Alla i kabinen talade engelska. Åkte från Sturup. Priserna har ju sjunkit med sedan dem bytte CC
DE
2015-08-09 18:09:42
SV: Primera/Solresor
Någon som kan berätta mer om allt som sker eller har insikt?
inflight
2015-07-31 12:04:38
SV: Primera/Solresor
Vad händer på Primera ? Är det verkligen sant de flyger upp danska cabin chefer för de Lettiska inte håller måttet ?
Solen
2015-07-16 12:15:05
SV: Primera/Solresor
Primera vill inte ha skandinavisk kabinpersonal längre. Arlanda basen stängdes i våras och snart stängs nog baserna i Danmark också.....Tror att i framtiden så öppnar dom bas Riga istället (där flera av flygplanen redan är registrerade). Dom vill absolut inte ha något med Facket att göra.....och det slipper dom med denna lösning. Bara att slinga kabinpersonalen ut från Lettland för att flyga charter för Solresor.
Fd Primera
2015-07-15 17:59:08
SV: Primera/Solresor
Till resenären.
Det enda skälet varför du träffade på en i kabinen som talade skandinaviska är att det har kommit så många klagomål att Primera nu tvingas att flyga upp åtminstone en person från deras bas i BLL eller CPH. Det har kommit så långt att man skickar anställda i Primera att jobba som sk service personal, på sin egen arbetsplats. Katastrof och pinsamt att Sveriges fackföreningar inte följer det danska exemplet som pågår med Ryanair just nu. Samma sak, olika namn.
Flygaren
2015-07-13 21:29:48
SV: Primera/Solresor
Ja nuförtiden är det inte bara forna Sovjet stater som får ta jobb i bolag som Primera.
Nu måste även en och annan svensk krypa ner för att ev hålla sitt dröm jobb igång genom att flyga fast för mycket sämre penning än förr i tiden.
Resenären
2015-07-13 21:10:24
SV: Primera/Solresor
Har precis flugit med Primera till Almeria och måste säga att personalen var serviceinriktad. Efter skriverierna förväntade jag mig att hela besättningen var utländsk. Åt båda hållen var en i kabinen svensk (kabinchefen?) och övrig personal pratade bra engelska. Pilot/styrman var svensk. Hur det var med säkerhetsutbildningen kan inte jag avgöra och få andra också eftersom vi inte vet hur de agerar i en nödsituation. Maten däremot lämnade mycket övrigt att önska.....Flyger mest med Solresor för att övriga bolag har så kass avgångstider.
A320
2015-07-12 20:44:31
SV: Primera/Solresor
Primeraair och Solresor har samma ägare, Primeraair Travel Group. Solresor med ny VD agerar som en struts, begraver huvudet i sanden..." Vi vet inget, vi kan onte lägga oss i, vi tar inget ansvar... (fast dom vet vad som pågor inom flygbolaget, social lönedumpning, crew från fd östländer som anställs med löner och villkor som inte hör hemma i Norden). Money talks, bullshit walks. Tråkigt men sant.
United Hairlines
2015-07-12 15:59:05
SV: Primera/Solresor
En liten andel resenärer bryr sig faktiskt - men det är nog som du säger: de flesta bryr sig inte. Man ser till priset och flygtiderna. Men om man upprepade gånger blivit besviken på ett visst flygbolag så tror jag att många letar en annan avgång, med ett annat bolag....?! Hursomhelst så tycker jag att den "seriösa" aktören Solresor borde avsluta sin relation med Primera. Det vore korrekt - och skulle nog gynna researrangören i längden. I nuläget så tiger de bara stilla - och vill inte att någon gräver och luskar för mycket i Primerarelationen. "Om vi är riktigt tysta så är det säkert inte någon som förstår att vi "hör ihop"..."
Kristian
2015-07-08 13:23:04
SV: Primera/Solresor
Nä, Solways var väl tänkt att vara Gbg-baserat.
sv jettisson
2015-07-08 13:09:34
SV: Primera/Solresor
Var detta engelska?
Arne
2015-07-08 11:29:11
SV: Primera/Solresor

Solways hade nog blivit en riktig uppstickare om de hade fått sitt trafiktillstånd, men tyvärr satte svenska byråkrater stopp för ett helsvenskt charterbolag med schyssta villkor för de anställda.
Lågprisprofilen
2015-07-08 00:07:29
SV: Primera/Solresor
Bryr sig Svensson egentligen om det står Thomas Cook, TUI, JetTime, Corendon, Freebird eller Primera på flygplanet?

Min senaste charterresa var med just Corendon och det enda jag hade att anmärka på var växlingskursen ombord. Annars något bättre än förväntat.
A319
2015-07-07 22:41:45
SV: Primera/Solresor
Som passagerare sitter ni bara som 200 fågelholkar och kan inget mer göra.
B737
2015-07-07 22:34:32
SV: Primera/Solresor
Nuvarande kabinpersonal har begränsade kunskaper i engelska och urursel serviceattityd, vilket drabbar Solresors resenärer. Så länge som flygen går i tid, priser är ok och piloterna sköter sitt, vem bryr sig?
A320
2015-07-07 11:21:09
SV: Primera/Solresor
Solresor har alltid profilerat sig som en kvalitativ researrangör med udda och intessanta resmål. Nu faller korthuset med Primeras usla service!
Huvudsakligen tror jag inte att språket är det stora problemet i kabinen utan snarare personalens brist på intresse för sitt jobb. Dålig attityd samt utebliven utbildning är huvudproblemet. Som sagt, billigast är inte alltid bäst men billigast!
Re: Lågprisprofilen
2015-07-07 08:38:29
SV: Primera/Solresor
Det är ökänt hur problematiken är bland öst stats länder och deras problem med engelskan.
Visst får man hoppas att de blir bättre?

Mig veterligen känner många igen oss från Sverige som pratar svenska med det danska språket en del.
Dessutom så kan faktiskt danska folket mycket bra engelska.
Lågprisprofilen
2015-07-06 23:19:37
SV: Primera/Solresor
@Lidl

Vänta lite här nu, Primera flyger väl inte mellan Luleå och Arlanda, utan mellan typ Arlanda och Chania.
Menar du alltså att familjen Svensson köper en resa med Solresor till Kreta, sätter sig på planet och inte kan kommunicera med personalen eftersom den inte "snakker skandinäävisk"?
Hur klarar sig familjen Svensson sedan på Kreta? Jag inbillar mig att kunskaperna i Svenska är högst begränsade på Solresors resmål.

Jag kan förstå om man som före detta personal är förbannad över att man ersätts med billigare utländsk dito som gör samma jobb. Men om man reser utomlands så borde man som passagerare vara förberedd på att kabinpersonalen kan prata andra språk än en själv.

Personligen har jag lättare att förstå estnisk engelska än danska.
jettisson
2015-07-06 23:16:24
SV: Primera/Solresor
I am gonna take in English....yes all! wise advise I read so far! keep AWAY from Primera full of non.prof Romanians or Latvians almost no knowledge of safety no interest in service or passengers rude and faithless!
A disgrace in the air and a danger...!
This how our Scandinavia is turning allowing those individuals to our market destroying the hard work our grand parents and parents have struggle to build and provide after w/w 2 for a well fare system.
+ a useless CCM Mngr not being able to tackle the problems...to vomit!
Lidl
2015-07-06 22:01:18
SV: Primera/Solresor
Håll dig borta från detta flygbolag, både som crew och passagerare. Dom struntar fullständigt i dig! Crew ombord är numera från fd östeuropa som inte kan förstå vad passagerna säger el önskar.... Den svenska cabin crew är borta, uppsagda....
Re: Galne Gunnar
2015-07-06 21:35:39
SV: Primera/Solresor
Billigast har ibland blivit dyrast, tro mig!
SD in my heart.
2015-07-06 19:48:42
SV: Primera/Solresor
Skyll er själva alla borgerliga piloter och värdinnor! Hör har ni EU:s slutprodukt. Gilla läget, ni fick det ni röstade för.
Full stall
2015-07-06 19:24:21
SV: Primera/Solresor
Det är den isländska sjukan.
Galne Gunnar
2015-07-06 19:12:28
SV: Primera/Solresor
Billig personal är inte bäst, men dom är alltid billigast...
Sven
2015-07-06 17:44:34
SV: Primera/Solresor
Tråkigt att alla bolag har den policyn som tror att billig personal är bäst.
crew
2015-07-06 17:35:50
SV: Primera/Solresor
Har själv jobbat på Primera i 5 år som kabin anställd och kan säga du har rätt. Det är påväg ner sen de sparka alla och nu endast anställer billig balkan personal.
Jonatan
2015-07-06 17:20:56
SV: Primera/Solresor
har hört både bra och dåliga saker om bolaget. Primera har väl anställda piloter, med baser i CPH och MMX etc? Är det fina "chartervillkor" liknande de på TUI och Thomas Cook? hur jämförbart är det att flyga charter på primera vs t.ex 737-linjer på SAS? De har ju skandinavisk personal på väg in genom t.ex tfhs?

Det verkar finnas väldigt lite info kring att vara pilot i just det bolaget..
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev