Tråden startades av: Lars  2015-07-31 01:29:23
Vad vet ni om JetBlue? 
Om ett par veckor ska jag flyga två inrikessträckor i USA med JetBlue (LAX-JFK, JFK-SAV). Jag har kollat in hemsidan och får intrycket av att det är ett lågprisbolag men jag får ändå en positiv känsla. Men hemsidor är en sak och verkligheten en annan. Vad ha ni här på forumet för erfarenheter från detta flygbolag?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

JR10
2016-09-08 20:28:59
SV: Vad vet ni om JetBlue?
Jag har flugit ganska så mycket med JetBlue. Har bott i USA de senaste 5 åren men är nu åter i Sverige. Enligt mig så tillhör JetBlue de bättre när det gäller inrikes i USA. Inget utöver det vanliga, dock bra mycket bättre än de andra alternativen, american eller united t.ex.
råger
2016-09-08 12:07:45
SV: Vad vet ni om JetBlue?
Sista bolaget jag skulle boka mina barn som UM på i alla fall.
MH
2015-08-02 00:42:06
SV: Vad vet ni om JetBlue?
JetBlue hade en ganska otäck incident 2012, kaptenen spårade ur under en flygning mellan JFK ochLas Vegas och blev utkastad och utblåst av andrepiloten. Kaptenen blev tokig helt enkelt och paxen fick binda fast honom, han dillade om Jesus och bomber osv. Han sitter på mentalsjukhus och han blev friad i rätten just pga sinnesrubbning Läs på wiki om Jetblue flight191
Svar till pågen
2015-07-31 20:04:10
Svar till pågen
Jetblue har inte längre gratis incheckat bagage och tar sedan början av juli betalt för det. Tror att det är cirka 50 dollar per 23 kg. Annars kan jag bara rekommendera jetblue. Flög Jfk- Buffalo Buffalo jfk jkf- lax och lax - Jfk. Jag fick under alla flygningar ett gott intryck maten var vid de kortare styrkorna helt gratis och i de längre delvis. Angående baggage hade jag möjlighet att checka in i början gratis. Sedan när jag reste hem i juli fick alla som checka in betala då det hade ändrat reglerna. Annars i helhet är det bra finna och moderna embraer 190 och a320 båda med tv skärmar med delvis tillgång till allt men med reklam som visades på skärmarna ibland.
Lars
2015-07-31 17:26:12
SV: Vad vet ni om JetBlue?
Tack för alla svar.
Det känns bra att det är övervägande positivt med JetBlue. Annars är min erfarenhet från inrikes i USA vad som redan nämnts gällande gamla plan, sunkig inredning och trött service.
Förhoppningsvis kommer JetBlue att balansera detta och få en ny stamkund.
Pågen
2015-07-31 16:58:51
SV: Vad vet ni om JetBlue?
och Jet Blue är den enda "LCC" i USA där du kan checka in 40lbs (22kg?) bagage utan att betala extra.
Erik
2015-07-31 15:16:24
SV: Vad vet ni om JetBlue?
Hej,

jag kan inte mer än rekomendera JetBlue, jag flyger dem 20 ggr per år och tycker de är klart bäst på inrikes i USA. Tydlig service, bättre ben utrymme och TV i alla säten. Inget att tveka om,

Erik
Haspen
2015-07-31 12:44:26
SV: Vad vet ni om JetBlue?
Har flugit inrikes i Usa med United. Sunkiga plan, trött kabinpersonal. När jag köpte en cola ville deras "handkassaterminal" inte ta mitt kort, inga kontanter accepterades. Fick frågan om det var ett europeiskt kort? Ja, det är det... Ja vi har problem med dessa svarade kabinpersonalen för dom har chip.. Slutade med att dom bjöd på colan.
Thomas L.
2015-07-31 08:07:27
SV: Vad vet ni om JetBlue?
Jag och min fru flög JetBlue två gånger för ett par år sedan JFK-Puerto Rico-Fort Lauderdale.
Flighterna gick på tid, stolarna var bättre än SAS economy class, samma benutrymme. Vi hade live TV i en ganska stor skärm i stolsryggen framför (bara så länge vi var över land).
Personalen verkade professionell, både i cabin och vad det verkade i cockpit, passenger briefing var saklig och informativ. Dom bjöd på någon sorts potatischips som var blå till färgen och man kunde köpa smörgåsar och annat men det gjorde inte vi.
ABC
2015-07-31 02:51:53
SV: Vad vet ni om JetBlue?
Lågprisbolagen i USA drar inte sällan till sig mer serviceinriktad personal än de mer välkända legacy-bolagen då de iofta betalar högre löner och erbjuder andra förmåner. Bäst inrikes service finns förmodligen på Virgin America, Southwest och Jet Blue. Vad gäller Jet Blue så har du individuella TV-skärmar. Problemen brukar dock hopas när de får tekniska problem, förseningar och inställda flyg... Känns det igen från lågprisflyget här i Skandinavien?

Om du inte fullkomligt älskar Ryanair och Wizzair bör du dock undvika USAs motsvarighet Spirit Airline.
Kanske otur?
2015-07-31 02:11:30
SV: Vad vet ni om JetBlue?
Mamma har flugit med JetBlue och hon tyckte det var okej:)

Min erfarenhet av inrikes i USA är tyvärr inte positiv. Det känns slaskigt och ganska ofräscht ombord i alla fall med United. Jag tror att det är ett högt slitage på inredningen helt enkelt. Personalen känns ofta lite vulgära och lite för enkla med tanke på det serviceyrke de faktiskt har. Jag tycker åtminstone att de kunde försöka sträcka på sig och visa lite stil.

Jag kanske har haft otur?
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev