Tråden startades av: Hans  2015-11-25 15:16:24
Måste ni umgås med andra crew under stop? 
Eller kan man sköta sig själv när man kommit till hotell tills hemresa?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Bruce Sylvester
2015-11-28 05:16:40
SV: Måste ni umgås med andra crew under stop?
At Cathay Pacific Airways the cabin crew wants too fly all around the world to see the inside of a hotel room :)

B.S
Olle
2015-11-26 11:52:43
SV: Måste ni umgås med andra crew under stop?
Jag arbetade många år på BA (Eurofleet och Worldwide). Mycket berodde, som många redan har påpekat, vilken besättning man flög med men även till vilken destination och längden på "trippen".

LHR skämtade många med stod för "Let's Have Roomservice" eftersom de flesta bland besättningen sällan ville umgås och begav sig till sina rum efter ankomst. Men, det fanns alltid undantag, tycker jag. Ibland kunde man göra en 9-dagarsresa till Australien och endast träffa de övriga besättningsmedlemmerna vid pick-up inför nästa sektor för att spendera stoppen helt på egen hand. Ibland hände det på ett kort stopp i MIA att hela besättningen gick ut och åt middag och festade tillsammans. Väldigt varierande.

Men, det finns inget som heter "måste". Det är en egen preferens.
B737
2015-11-26 11:17:39
SV: Måste ni umgås med andra crew under stop?
Ibland gör jag det,ibland inte. Efter en lång arbetsdag vill jag ofta vara ensam och göra saker och ting i min egen takt. Jag säger tack för dagen, vi ses imorgon. Har inte haft någon problem med det.
ABC
2015-11-26 00:41:40
SV: Måste ni umgås med andra crew under stop?
Varför inte se fördelen med möjligheten att umgås om man så vill? Jag tillhör de som ofta ordnar utflykter, middagar, shopping, spa, luncher mm men jag har aldrig haft något krav på att någon skall deltaga. Tycker dock att det är trevligt att alla får möjlighet att vara med om de vill och att ingen utesluts. Vissa vill inte vara med. Man kan vara halvkrasslig, vilja plugga, sova eller bara titta på TV. En del av oss är småbarnsföräldrar och våra stopp är i princip deras enda chans att sova en hel natt utan att bli störda. Tag inte illa upp om dina kollegor tjatar på om att du ska hänga med, det betyder bara att de gärna ser att du är med!
Julia
2015-11-25 19:07:07
SV: Måste ni umgås med andra crew under stop?
Det beror på vilket bolag du flyger för. På charterbolagen så var det garanterat att man hängde med varandra när jag var där. Ska du flyga för Norwegian så umgås man också ganska mycket är min erfarenhet. Sedan började jag på SAS och där beror det lite på vilka du flyger med. De flesta är less på sitt jobb och vill gärna umgås men orkar inte, men många ses gärna för att äta något enkelt. Det finns dock de som inte ens säger tack för idag vid hotellen men det ska du inte ta illa upp av.
Stay Gay!
2015-11-25 16:06:58
SV: Måste ni umgås med andra crew under stop?
Jag kommer att tänka på gaybesättningen jag flög med för många år sedan nu. Det var det skönaste gänget jag varit med om, fest hela tiden och nästan att man konverterade. Hur som helst så finns det roliga stop och lite tråkigare, typ äta, sova, gå upp sjukt tidigt.
:)
2015-11-25 16:01:01
SV: Måste ni umgås med andra crew under stop?
Nej, du behöver inte hänga med resten av besättningen, men det vore kul att lära känna dig:)
Zandra
2015-11-25 15:59:33
SV: Måste ni umgås med andra crew under stop?
99% av alla bolag söker sociala medarbetare så då förstår du själv va?!
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev