Tråden startades av: M  2016-10-01 12:08:35
Flyvärdinna med småbarn? 
Några här som jobbar som flygvärdinna och som har småbarn ? Funkar det bra? Tänker att man är ju iväg ett par dagar på raken ? Jag har dessutom rätt långt att pendla om jag ska börja jobba i flygbranschen igen.... Men är ändå sugen! :)

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Krister
2016-12-10 14:39:48
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Om man INTE FÅR vara förälder enligt ett ANSTÄLLNINGSAVTAL så bör man riva det i bitar och kasta ut det genom närmaste fönster. Avtalsinnehåll av den typen är rena rama galenskaperna. Sen ligger det nånting i att arbete som flygande personal och att ha småbarn inte passar sig men det är en insikt som varje medarbetare bör ha men inte vara arbetsgivarens sak att reglera.
Pilot inom Sverige
2016-12-09 10:29:35
SV: Flyvärdinna med småbarn?
På mitt bolag har vi inskrivet i anställningsavtalet att flygande personal inte får vara föräldrar eftersom det är en börda för både bolag och anställd.
Krister
2016-12-09 08:48:29
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Flygvärd(inna) utan barn och dessutom singel med billig hyra är den totala frihet du behöver för att klara jobbet 2017.
Madeleine
2016-12-08 19:10:50
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Intressant med alla som skriver att det fungerar hur bra som helst med att vara flygvärdinna och småbarnsmamma. Arbetstiderna är som sagt väldigt annorlunda. Flexibilitet, vilket krävs och är nog påfrestande när man inte har barn, samt att man är borta väldigt mycket. Förutse att allting som inte får ske faktiskt sker när du är borta. Att ta sig hem från en slinga för att du behövs hemma är inte särskilt enkelt. Allt detta tyckte jag var nog påfrestande då jag var singel!

Jag arbetade som flygvärdinna (som purser på British Airways långlinjer) men valde faktiskt att sluta som flygvärdinna då jag blev mamma – trots att jag arbetade deltid (kvinnofälla) och så vidare. Det handlade inte om att inte våga ta chansen eller göra det jag inte gjorde. Snarare för att flygvärdinna är ett arbete som kanske passar då man är ensam, eller då barnen är så pass stora när man har vuxit upp.
Ulla
2016-12-08 15:18:54
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Det är skittufft! Du kommer behöva sova alla fyra lediga dagar för att orka de fem. Ibland checkar man in 05.00 fem dagar på raken och flyger 14 timmars pass varje dag. Du kan inte räkna med deltid förrän du blir fastanställd. Vissa har varit på basen i tre år och blev fastanställda nu så det kan tyvärr dröja. Var rädd om äktenskapet också! Tyvärr skiljer sig många i vårt yrke. Inte roligt för den hemma att sitta ensam med barnen varje helg. Väldigt oflexibelt också! Har inte gått att byta schema med varann på många år tills nyligen så räkna med att missa alla avslutningar, luciatåg, födelsedagar och högtider tillsammans.
Me
2016-12-07 15:10:12
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Men herregud, det måste väll finnas andra drömmar t.ex att vara med sina barn? Har man bara Me myself and I attityd så kan man ju vänta med barn, eller? Barn behöver sina föräldrar och precis som du säger så är deras barndom ones in a lifetime.
S.H
2016-12-07 13:39:42
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Kan hända att jag är borta i 5 dagar men är det någon skillnad till att ha sitt barn varannan vecka? Jag tror absolut inte att jobbet är glitter och glamour. Det är tufft, det är krävande som fasiken med tanke på att man kan flyga när som helst på dygnet och sover på olika hotell. Under de 5 dagar man jobbar så kanske man bor i sin väska. Och jag är okej med detta. Jag har läst och frågat, läst och frågat, läst och frågat. Jag kommer aldrig försöka försköna yrket för mig själv eller någon annan men jag anser inte att sviker mina barn för att jag väljer detta yrket som Mari fint påpekade i sitt inlägg.

Mina barn kommer alltid få lära sig 2 saker av mig. Dröm inte om ett bättre liv, lev det. Och lev i nuet, inte i framtiden. Man får bara en chans, sen dör man. Jag vill inte sitta och ångra att jag inte tog chansen och jag vill inte att mina barn gör samma sak när de blir gamla.
@S.H
2016-12-07 10:06:27
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Om du har hört 1-2 nätter borta i dy så har du fått felaktig information, vi är borta nästan hela 5-dagars perioden, Mest Ålborg.
Flygis
2016-12-07 08:47:06
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Lovar!! På 5 dagar borta kan man flyga mellan 10-20 legs/ alltså turer ,!
Det är skit tufft å inte alls som det va förr när man flög på 80-90 talet men testa å funkar det inte så vet man vad man verkligen ska prioritera!, men tänk igenom innan ,

Barnen är viktigare än allt å ja jobb måste man ha!
Lycka till hoppas det funkar ??
S.H
2016-12-07 08:42:41
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Ursäkta mig Marie? Hur vågar du påstå att bara för att man vill arbeta som flygvärdinna när man har barn så sätter man inte dem först? Tvi för såna som dig.
CC DY
2016-12-07 08:09:17
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Är ensamstående förälder och detta är det perfekta jobbet.
Jag jobbet 80% vilket man har rätt till när man har barn. Jobbar 4 dagar, ledig 5.
Så vi har vårt barn efter mitt schema vilket funkar helt perfekt!
Skönt att inte köra veckovis och behöva vara ifrån sina barn i sju dagar.

Och tänk vad mycket tid man har hemma och forfarande väldigt bra lön.
Marie
2016-12-07 00:26:14
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Jag slutade vid flyget när jag fick barn, har aldrig ångrat det.

Typiskt svenskt att vilja ha allt, utan tanke om andra.

Väljer man att sätta barn till världen skall man sätta dem först, annars skall man inte ha barn.
S.H
2016-12-06 20:15:07
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Jag förstår vad ni menar. Vi fick dock höra på intervjun att vi kommer jobba 5 och vara ledig 4 hela tiden så det utgår jag ifrån. Men oavsett så har jag läst på. Man kan jobba hur oregelbundet som helst. Man kan flyga från Köpenhamn, till Spanien, till Norge och vidare till Stockholm innan man kommer hem igen. För mig är det okej. Dåligt samvete för att jag jobbar har jag inte (jobbar skift och helg nu också) för jag vet om att jobb måste man ha. Sen att mitt jobb innebär att jag inte är hemma klockan 17 till middagen är okej för mig.

Nu tänker säkert någon av er, men är det okej för barnen? Jag har pratat med dem (de stora iaf, den lilla fattar inte så mycket utan vet bara att mamma och pappa går till jobbet medans hen är på förskolan) och de är okej med att jag testar på ett yrke som innebär mindre tid med mamma så länge jag ägnar mig åt dem när jag är hemma. Så länge jag visar foton på vart jag har flugit och om jag sover borta så pratar vi via skype.
Flygis
2016-12-06 13:04:26
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Även om man jobbar fem så kan du har fem borta dagar på ute bas även om man jobbar 5 ledig 4 så kan man lika gärna jobba 5 ledig två - 3. Osv så det är inte hela tiden 5-4
Klarar man av att vara ifrån sina barn mkt å ofta men inte roligt med dåligt samvete eller oro även om barnen har det bra hemma med närstående så gör det alltid ont i hjärtat ! Tack o lov är mina stora så kag nu kan flyga 100% annars är det galet
Gullan Purser&Mamma
2016-12-06 12:28:12
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Du bör tänka Dig för en extra gång , förseningar, diversions och annat kan drabba din hemkomst tid , och Du kan inte binda upp personer i Din närhet, med att ständigt vara stand by för Dig. Det är inte rätt.

Tuffa slingor och långa dagar gör Dig trött och på dåligt humör.

Grattis och kul om Du får jobbet, men jag avråder Dig från att ta det.
Skaffa dig ett jobb , där Du kommer hem varje dag till till dina små troll.
S.H
2016-12-06 09:57:07
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Jag jobbar inte som flygvärdinna men söker jobb som det och har varit på intervju för Norwegian. Jag har själv småbarn och innan intervjun så pratade jag med min man och frågade vad han tyckte om det hela. Han sa att han har inga problem att dra hela lasten med hämta och lämna om detta är något jag verkligen verkligen vill. Norwegian har dessutom att man jobbar 5 dagar och är hemma 4 så under de dagarna kommer jag få kvalitetstid med barnen och då sköta all hämtning och lämning som avlastning för min man. Även mina föräldrar och hans är med på tåget som backup om vi skulle behöva hjälp någon gång. Short haul är man borta kanske 1 eller 2 nätter har jag fått höra av andra så det är jag inte orolig för. Ska bli spännande att få höra om jag får det eller ej!
M
2016-11-23 19:00:30
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Har inte sett era svar förrän nu :)
Vad gäller lönen så bor jag i Sverige och hade tänkt mig Köpenhamn som bas och är då endast intresserad av SAS (har jobbst där förut, dock på marken och i Oslo) samt Norwegian. De andra bolagen vägrar jag (som alltså flyger till och från CPH)
Snackar vi fortfarande "usel" lön då ? Tänker att man tjänar väl ganska bra i Danmark. Och vad gäller vara iväg länge så önskar jag en tjänst på 75-80%.
sv ph
2016-10-11 18:48:28
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Är det därför du är så bitter, att du inte var med på "The Golden Day's"?
pierre holmgren
2016-10-11 12:36:17
SV: Flyvärdinna med småbarn?
@svar Gullan og M , jeg fløj også,10 dages ture men de var ikke med en uges stop noget sted. Der var lange stop på kanarie øerne Ja og Barbados ,dog før min tid. Næh så kære M søg du bare ind det er jo bedre nu end dengang for hvem vil være borte fra sine kære i 10 dage ?? Og som en nævner her så er deltidsmodellen jo en løsning og godt beskrevet hvordan det hænger sammen og man kan få det til at hænge sammen. Men alene mor er ikke godt med det her job såklart med mindre man er på god fod med ex.
Lisa
2016-10-10 19:14:55
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Jobbat i luften i 3 år och har småbarn och tycker detta är det perfekta jobbet:)
Har fördelen att jobba 75% och är hemma mycket mer än någon som jobbar på vanliga tider.
Barnen kan gå kortare dagar på dagis eller vara hemma med mig. Inget stress med städ eller andra vardagsbestyr då jag kan göra detta när andra jobbar. Jobbar i regel 3-4 dagar och sen ledig 3-5 dagar. Klart det finns fördelar och nackdelar men det har alla jobb:)
Visst jobbar man mycket när andra är ledig, men då får pappan i familjen också chans att få känna på hur det är att vars hemma med barn;)
Skulle dock inte klara av jobbet om jag var ensamstående.
När det gäller lönen så är den helt ok om man jämför vanliga jobb. Jag tjänar varken mer eller mindre nu än vad jag gjorde förut på mina andra jobb. Jobbat inom handel och resturang.
Vill du ha ett roligt jobb med härliga utåtriktade kollegor och mycket tid hemma kan jag varmt rekommendera detta yrke. Men som sagt då jobbar jag 75%.
Inga
2016-10-07 10:23:27
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Håller med....hitta annat. Jobba natt, helg, jul/nyår får ej ledigt när du önskar....tilläg en ussel lön - nej njut livet med annat istället, flyget är kört !
Gullan Purser&Mamma
2016-10-01 18:41:11
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Hej.
Jag förstår att det lockar, men det är inte som förr... Tuffare slingor och mycket charter och tuffa nattflygningar... Tidigare hade vi 10 dagars reguljär slingor med veckostopp... Idag är det 24 timmars stop på intercontala rutter... Ta du ett annat jobb där du kommer hem till de dina på kvällarna...
Har knappt tid för våra egna företag längre...
C
2016-10-01 15:26:32
SV: Flyvärdinna med småbarn?
Det är ingen höjdare faktiskt, varken för partner eller för dig själv. Vissa bolag funkar det bättre hos än andra, men du kommer aldrig ifrån skift-tiderna även om du inte har övernattningar och du blir beroende av andra att hjälpa dig oavsett du vill eller ej.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev