Tråden startades av: Drömmare  2016-10-01 15:11:58
TFHS antagning 
Hej!

Jo ,det börjar ju nu närma sig datumen till dem första antagningsproven på TFHS. Efter att klarat både medicalen och psykologtesterna är jag nu sugen och veta om det finns något man kan öva på inför dem första skriftliga proven. Enligt deras hemsida kommer dessa områden att beröras; spatial förmåga, logiskt tänkande, stresstålighet, simultan- och minneskapacitet samt verbal och numerisk förmåga. Men det känns ju enligt mig väldigt likt psykologtesterna.

Är det bara att öva på huvudräkningen osv//komma utvilad?

Någon som gjort testerna efter att psykologiskt lämplighetstest var ett krav som har goda tips?

Tack!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

david
2016-10-15 14:17:38
SV: TFHS antagning
Det är ju bättre att de använder tester istället för att gå enbart på betyg som läkarlinjen gör. Testerna är inte helt absolut, olämpliga klarar de och lämpliga klarar de inte, sällan men ibland, hursomhelst behövs någon form av sollning och där röstar jag för tester och intervjuer. Det ligger en del forskning bakom många av testerna så man ska inte helt smutskasta dess innebörd.
Att vara pilot innebär att kunna tänka väldigt lateralt, kunna snabbt prioritera om och uppfatta faror/risker samt vara en god problemlösare. Nu är risken att nödsituationer i flygplan sker väldigt liten, och att ett plan skulle bli försenat en timme och kostsamt för bolaget för att piloten är "trög" är också sällan (men ändå vanligare). Men ska man ta fram de "bästa" kan man åtminstone ta fram de som uppfyller de ovannämnda kriterierna. Sen återstår det att se hur utbildningen går och hur man står efteråt. Attityd, ledarskap och initiativ märks bäst under utbildningens gång. Svårt att avgöra på intervjuer, men oddsen är generellt bättre hos de som klarar dessa tester, men inte nödvändigtvis. Sen kan folk klaga på hur orättvist det är och hur det borde vara men vi lever inte i en perfekt värld och återigen stöttar jag testerna framför betyg, för det har väldigt lite att säga om hur du presterar som trafikpilot.. Kan nämnas att några elever i TFHS har "dåliga" gymnasiebetyg. Sen vill jag sudda bort myten om att man måste vara väldigt god på matte och fysik samt oerhört tekniskt begåvad, så är inte fallet.
kul
2016-10-15 00:55:42
SV: TFHS antagning
@FFF

Att nämna, landa en flygmaskin kan du lära en apa. Så mycket annat som har med att flyga en flygmaskin..
FFF
2016-10-14 20:26:21
SV: TFHS antagning
Det kanske bara är jag, men...

...hur väl man presterar på uppgifter som avser mäta spatial förmåga, korttidsminne, simultanförmåga, koncentrationsförmåga et.c. är på intet sätt avgörande för hur väl man utför en approach inkl. landning med ena motorn ur funktion och mycket vind i sidan samtidigt som din co-pilot har tuppat av medan ATC tjatar hål i huvudet på dig.

Möjligtvis är resultat på dylika tester en god indikator på hur snabbt man beräknar rätt entry till ett opublicerat hold som man tränar på under grundskolningen.

Så nej, man behöver inte vara medlem i Mensa för att vara kapabel att bli pilot; det räcker med att vara något över normalbegåvad.

Ursäkta off topic: Jag ville bara skriva av mig hur illa jag tycker om testprocedurerna skolor och bolag använder sig av.
Robert
2016-10-04 20:52:40
SV: TFHS antagning
@Johan, jag vet inte hur det är efter att YH har införts men gymnasiebetyg har aldrig varit en viktig del i antagningen.
Johan
2016-10-04 13:23:38
SV: TFHS antagning
Alltså, om du har klarat de grundläggande testerna ska det mycket till för att du inte "klarar" TFHS tester. Men problemet ligger i att konkurrensen är hög, så du måste tillhöra de bästa.

Dvs att de som du konkurrerar mot har mycket att säga, har du tur är gruppen inte alltför vass.

Gör lite onlinetester för att få upp självförtroendet för testerna kanske hjälper lite, men i huvudsak är dessa förmågor svåra att träna upp. Men lite hjärngympa generellt, korsord, memory, soduku och huvudräkning friskar upp hjärnans uthållighet.

I slutändan har intervjuerna rätt mycket att säga, men du måste dokumentera goda gymnasiebetyg i tillägg till goda testresultat.

Kommer du inte in, sök igen och igen! Se också på de övriga gratisalternativen. Undvik att gå privat, så långt det går. Du kan börja ta PPL lektioner, men var försiktig med att betala hela utbildningen vet flera som bokstavligen skuldsatt sig upp till öronen och förstört sina liv idag. De jobbar bakom kassan i Seven och har närmare en mille i skuld. Inte kul! Skitsvårt att få jobb som nyutbildad pilot idag om du inte går på en av de mer välrenommerade flygskolorna.

Lycka till!

Ökänd
2016-10-03 19:12:39
SV: TFHS antagning
Ytterligare en som undrar!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev