Tråden startades av: Kontrollant  2016-10-19 14:10:32
Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS 
http://t.sr.se/2e7UFlD

Det var f-n på tiden, för jag föreslog nyligen att man ska göra som med Systembolaget, men på våra flygplatser, sätta upp Varningsskyltar att produkterna skadar oss, som folk verkar glömma.

Så det verkar ju galet att staten å ena sidan har flyg som skadar, men å andra sidan kämpar för klimatet och vår överlevnad. Det passar liksom inte ihop, men blir synd om köparna då allt flyg kommer att dras ner och SAS är Börsnoterat som Folkaktie.
Lika illa som när Privatskolor läggs på Börsen och vinsterna ska dras ner.
Då blir det politik.

Staten säljer många aktier till underkurs, så det blir en bra snabb affär som det ser ut nu.

Kanske därför man väntat med att slå till emot flyget, jag hade glömt SAS. De kol-eldande Danskarna ska inte sälja, rätt åt dom.

Sälja SAS först och sedan vågar regeringen slå till?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

pierre holmgren
2016-10-31 10:10:47
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Tak Gunnar for stötten , vi ansatte takker også , vil hellere end gerne privatiseres og på sigt få en ledelse hvor ingen politisk dagsorden styrer helt eller delvis.
Pro
2016-10-30 21:25:34
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
SAS har nu börjat flyga med nya A320neo, vad ska ni nu klaga på?
Gunnar
2016-10-30 18:48:18
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Tack, svenska staten!
Gullan Purser&Miljöexpert
2016-10-24 12:42:49
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Detta är inte helt enkelt, men om man slår ut SAS utsläppen per passagerare och jämför med vad gamla 737:or från 80talet, eller gama Tupolev släpper ut, och delar det med med flugna passagerarkilometer o jämför mot ILY och det SAS avsätter i frivillig CO2 kompensation, ligger SAS faktiskt bra till, på 3e plats över mest miljövänliga bolag.
lågprisbolagen står för 70%.
Välkommen ombord på det gröna flygbolaget med miljö och rättvise märkt kaffe....
Sv Expert
2016-10-24 10:13:07
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Största klimathotet inom flyget är lågprisbolagen! Genom lågt pris ökar resandet.

Bästa för miljön "Förbjud lågprisflyget".
Cg
2016-10-24 07:05:54
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
@Expert.
Var har jag sett samma osammanhängande retorik och virriga utläggningar förut?
Visst ja. Det var ju senast i samband med den där "chemtrails"-historien??
Du tror på den också va?
Expert
2016-10-23 03:40:39
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
@Darth Vader
Man måste åtgärda allt och flyget ökar så det bör bromsas, varje resa kan vara droppen, det finns närmare ställen att åka till och affärsflyget lär inte drabbas, det blir som förr. Nu när folk slutat med Mena och Turkiet har det ökat till Grekland och Spanien.
Folkökningen planar ut snart när folk får det bättre enligt Rosling, Kina satsar på elbilar, solceller och bättre luft etc.
Darth Vader
2016-10-22 12:50:14
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
@Expert, Tror du verkligenn att det skude göra någon form av skillnad på klimatet om man drar ner på flygningerna, det är verkligen minimalt, däremot skadas näringslivet ganska märkbart, båda turistnäringen, och tilverkningsindustrien. Dom enda som gagnas är byråkrater och odugliga politiker.
Det betyder så mycket mer för klimatet att massor med länder fortsätter bygga kolkraftverk t.ex. Kina och USA. Dessutom ökar biltrafiken i Kina och Indien enorrmt, 1994 när jag var i Beijing första gången var det nästan bara cyklar, bussar och lastvagnar på gatorna, idag är det en våldsam biltrafik .
Världen har betydligt större problem än dessa klimatförändringar, överbefolkningen är ett mycketstörre problem , men betydligt svårare att göra nånting åt, därför ignoreras detta av politrukerna.
Expert
2016-10-21 21:11:05
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
@Sakers tillstånd
2016-10-21

Ja Metan är värre så man forskar hur det kan ändras och vill att vi ska äta mindre nötkött, resten går bra.

Men man måste göra allt vi kan för att hinna innan det är försent.
Expert
2016-10-21 21:05:49
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
@Darth Vader
2016-10-21
Att arbeta med flyg eller åka och inse att man fått ett självskadebeteende är inte roligt, så man kan Klimatkompensera. Flyget har 2% CO2 på marken, men uppe är det 5-6% klimatpåverkan, så det som dras ner först blir nog långa nöjesresor, då vi kan överleva utan Thailand men inte utan rätt klimat.
Kolkraft går till el och värme som tar längre tid att ställa om.
Riksdagen och världen är enig så det har ingenting med denna regering att göra, mer än att MP verkar tänka för lite på saken.
Att vi plundras nu ha mer med migrationer att göra.
CFIT
2016-10-21 20:54:05
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Alltid lika roande att se en miljöfetischist glädjas över att den egna grenen sågas av. Ett land som säljer ut sitt nationella flygbolag brukar vara det absolut tydligaste tecknet på att nått inte står rätt till med landets ekonomi. Så den som gläds idag kan snart vara den som tvingas sörja att hen inte längre kan få den bästa av vård för sin alvarliga sjukdom. Men ett plåster på såret kan då vara att svenska staten i alla fall inte längre bidrar med de 0.00023% CO2 som det nationella flygbolaget bidrog med till den ändå oundvikliga uppvärmningen.
Expert
2016-10-21 20:53:21
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
@ Cg
Klimatexperter och politiker globalt är eniga så de har gjort ett avtal i Paris att vi måste ändra.

Läs på om Positiv återkoppling och Metan så förstår du att det kan skena, läs inte desinformation från kolbolagen som vill rädda vad som räddas kan.

Väder är sekundärt till klimatet som man inte får leka med.

De som pratar om detta hade samma jobb med fast lön innan man började med klimat, de enda som tjänar på det är kolbolagens lobbyister och är inte hemligt.

Det onaturliga nu är att vi eldar upp kol som lagrats i miljontals år, så vi ökar CO2 och sedan kommer Metan som är 25 ggr värre.

Att nästan alla politiker globalt är eniga, visar snarare att du livnär dig på att skada eller har en del kvar att läsa på.
Lennart
2016-10-21 19:32:45
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Någon som räknat på vad det eviga bilbränderna har för miljöpåverkan?
Kan tänka mig att det är mer än allt flyg+bilar i hela Sverige
Sakers tillstånd
2016-10-21 14:17:35
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Den svenska kreatursstammen av idisslande (rapande och pruttande djur) släpper ut mer ozonförstörande gaser än flyget över Sverige. Dags att införa "pruttskatt" på våra kreatur kanske eller varför inte makulera dem, det skulle göra mer för miljön.
Darth Vader
2016-10-21 09:39:18
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Otroligt naivt att hävda att flygets utsläpp har betydelse för klimatet. Det är en väldigt liten del av alla växthusgas utsläpp. Om man tycker att det är nödvendigt att reducera utsläppen, bör man ta helt andra och mer drastiska medel i bruk. Se till att stänga alla kolkraft anläggningar globalt, det skulle ha effekt på utsläppen. Det skulde dock inte förvåna mig om vår helt odugliga regering ser till att införa en flygskatt, och kommer att använda " flygets miljö påverkan " som ursäkt för att plundra folket ännu mer än dom redan gör. Utan flyget stannar inte bara Sverige men hela världen!
Cg
2016-10-19 21:33:31
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Klimatet kommer inte att "skena" åt vare sig det ena eller andra hållet som följd av vad vi människor kan tänkas hitta på.
De som tror det har antingen drabbats av någon slags märklig mänsklighetshybris eller har insett vilken enorm massa deg de kan tjäna genom att sitta och prata väder i diverse politiska sammanhang.
Jorden har funnits i miljarder år och den kommer självklart inte att ens få en mindre rispa i sammanhanget av vad en ras som vi kan tänkas hitta på. Vi är borta inom några tusen år max och då har vi, som ras, existerat typ en millisekund sett ur ett geologiskt perspektiv.
Men det där med perspektiv är å andra sidan inget som miljödårar och andra extremister behöver dras med.
Ace
2016-10-19 19:45:47
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Varningskyltar hahaha den var bra. Då får du nog sätta upp skyltar överallt på vägar också. CYKLAR TILL FOLKET!!! :-)
Kapten Krok
2016-10-19 18:42:07
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Om man värnar miljön kanske man kunde ta en titt på sjöfarten och deras utsläpp, men det blir nog för jobbigt att bearbeta då hela den branschen är så korrupt som den är. Men där finns det väldigt stora miljövinster att göra annars.
Kontrollant
2016-10-19 18:39:21
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Jag hatar MP för det mesta utom om miljön, bor i villa, har 4 bilar, flyger på nästan alla skollov, betalar Klimatkompensation och vet att flyget totalt skadar klimatet med 5-6%, så det kommer att införas avgifter snart för en reduktion, då det inte finns tekniska lösningar i sikte för ett flyg som bara ökar.

För de okunniga så läs på då det inte bara är CO2, men klimatet däremot kan skena om inte alla sansar sig snart, för oss och våra barn så det finns ett Parisavtal.
Micke Johansson
2016-10-19 15:59:45
SV: Staten börjar sälja ut klimatskadliga SAS
Ojdå,en miljöpartistfrån Södermalm har vaknat och fått panik över Miljökommunisternas dåliga opinionssiffror. Kära Mp are flyget är det miljö vänligaste sättet att transportera folk ,sett till utsläpp pax pr. km.
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev