Tråden startades av: Frans  2017-01-13 15:39:51
MPL- knutet till "host airline" eller inte? 
Är MPL-certifikat bundet till det specifika bolaget eller har man möjlighet att byta flygbolag med denna typ av certifikat?

Läst och hört båda delar.

Dryga och otrevliga kommentarer undanbedes. Tack på förhand!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

mpl
2017-01-14 11:29:45
SV: MPL- knutet till "host airline" eller inte?
Så länge du är under utbildning är du knuten till ett bolag, sen är du fri att söka dig vart du vill (förutsatt att bolaget accepterar MPL men det gör de flesta seriösa bolagen). Det finns många MPL-kadett program runt om i världen hos flygbolag. Det har hänt tidigare att bolag gått i konkurs under MPL-utbildning. Då har (iallafall hos TFHS) skolan löst det genom att flytta över elever till ett annat bolag. Därmed inte sagt att det är 100% riskfritt att gå MPL-vägen, men oftast har du ju någon som sponsrar dig (statlig utbildning / flygbolag). MPL är lite mer begränsat än CPL, i den mån att du inte kan flyga single pilot på samma sätt som med ett CPL, men om ditt mål är att direkt sitta och flyga airliners så är det the way to go.
S
2017-01-14 10:08:19
SV: MPL- knutet till "host airline" eller inte?
Jag antar att du tänker på TFHS utbildning och det du skriver har faktiskt hänt förr. Det har löst sig med att man får ett nytt bolag. Det är en liten nackdel mef konceptet men fördelarna väger så mycket tyngre.
Frans
2017-01-14 08:21:31
SV: MPL- knutet till "host airline" eller inte?
Skönt och veta. Men vad händer om bolaget går i konkurs under utbildningen?
Thomas
2017-01-13 20:37:22
SV: MPL- knutet till "host airline" eller inte?
Det är inte bundet. Under utbildningen är du knuten till ett sk. host-airline men när du har fått ditt MPL-certifikat är du fri att jobba var som helst.
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev