Tråden startades av: Martin  2017-02-14 12:29:08
Ukrain Airlines är de ok 
Hej. Ska ut och resa med fru och barn. Vågar man resa med Ukrain Airlines? Bra priser så jag antar att man får det man betalar. Men jag har ingen lust att riskera livhanken för mig och min fam. Någon som vet? Tacksam för svar.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

@myhell
2017-03-04 11:52:44
SV: Ukrain Airlines är de ok
Nu hänger jag inte med. Ukraine International Airlines har väl inget att göra med Aerosvit? Ukraine International Airlines är Ukrainas flagcarrier men det är inte ett statligt bolag utan ett privat. Ukraine International Airlines tog över som flagcarrier när Air Ukraine gick i konkurs, och Air Ukraine var ett statligt bolag. Air Ukraine var ett "Baby-flot"-bolag, men inte Ukraine International Airlines.

Vad det gäller säkerhet så flyger varken Aeroflot eller Ukraine International Airlines gamla ryska maskiner och när man ser till säkerhet är de väl inte sämre än flygbolag som Turkish Airlines eller Air France t.ex. Bolagen är medlemmar i IATA och är IOSA-certifierade. De får flyga både till EU och USA och uppfyller därmed de krav som ställs på dem. Jag skulle inte tänka två ggr på att åka med dem i alla fall.
pf
2017-03-03 21:34:33
SV: Ukrain Airlines är de ok
Myhell, er det derfor Aeroflot har fire stjerner hos Skytrax ?

Anvendte de til/fra TLV i Januar. Inntrykket var at de var på linje med de beste vest-europeiske hva gjelder gjennomføring. Piloter og cabin-crew kunne vært noe bedre i engelsk, men det kan jeg også si om AF, IB og TP. Servicen lå himmelhøyt over, f.eks SAS.....men det skal jo ikke så mye til.
myhell
2017-02-24 22:31:28
SV: Ukrain Airlines är de ok
Mm..., Ukranian Airlines uppstod efter att Aerosvit gick i konkurs. OK? Tänk "Ett öststatsbolag, ägt av staten, i ett bankrutt land går i konkurs...".
Aerosvit har jag jobbat med. I princip obefintlig engelska och piloterna låtsades förstå vad man sa om det var något speciellt.... En pilot åkte fast för dagen-efter-fylla på ARN för några år sedan.
En väldigt enkel grundregel: Res aldrig med bolag från de f d Sovjet och helst inte ryska flygbolag heller! Lycka till....
Martin
2017-02-15 16:11:59
SV: Ukrain Airlines är de ok
Tack för info.
Erik
2017-02-15 09:17:38
SV: Ukrain Airlines är de ok
De är helt ok. Man betalar för mat och dryck i ekonomi på kortlinjerna. Men till BKK ingår mat och dryck. Har flygit med dem flera gånger och de är inte sämre än västeuropeiska flygbolag.
mimondo
2017-02-14 19:18:08
SV: Ukrain Airlines är de ok
Det är ett LOCO bolag,dvs som norweigan,Du betalar för allt.
Att de ör EU godkända,, säger inte mycket,Gammal rysk mentalitet, Både i kabin och cockpit,....
Har rest 10 ggr med dem, Kiev är billigt och gratis wifi,
Det är inte SAS standard precis,
Göteborgare
2017-02-14 15:37:31
SV: Ukrain Airlines är de ok
Riskera livhanken? De flyger ju till EU och kontrolleras ju då och är godkända. Bara för att det är ett ukrainskt flygbolag så betyder inte det att det är osäkert. Jag har flugit flera gånger med ukrainska bolag och haft väldigt trevliga resor.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev