Tråden startades av: GB  2017-04-10 21:54:17
Misshandlad ombord på United 
En man blir misshandlad när han inte vill lämna sin plats på en United flygning. Det är katastrof att en passagerare och medmänniska kan behandlas på det här sättet. Sådant våld för att en flygning är överbokad.

https://youtu.be/STJQnu72Nec

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Förlikningen klar
2017-04-28 07:50:12
SV: Misshandlad ombord på United
Förlikningen mellan den misshandlade mannen och United klar. United tar på sig skulden och mannen har fått en okänd summa pengar meddelar medierna.

http://www.dn.se/ekonomi/avkastad-passagerare-firar-segern-mot-united/
pf
2017-04-18 18:44:16
SV: Misshandlad ombord på United
I følge media en EMB-170.
Råger
2017-04-18 15:44:38
SV: Misshandlad ombord på United
Vad var det för flygplanstyp ? EMB 135 ?
Hur många klappsäten finns det, 1 extra i cockpit men ute i kabin ?

Kunde man inte ha löst det på detta vis då alla 4 som skulle på var UA anställda.
Vissa gör gällande att det var en std by besättning som skulle med andra att
det var markpersonal. Vem vet ?

pf
2017-04-17 18:08:24
SV: Misshandlad ombord på United
Normalt trodde jeg piloter var relativt intelligente.

Men, når jeg leser at UA's pilotforening i denne saken legger skylden på Republic, fordi det var ombord på deres fly episoden skjedde, så er det under enhver kritikk. De hevdet sågar at UA ikke hadde skyld i episoden ??!!

Pax hadde UA billett, flyet blir handlet av UA's personell, og pilotene går ut med melding ETTER at UA's CEO (VD) hadde sendt ut en undskyldning, ja da "pisser" pilotene på seg. Intet annet !
Kn Asboll
2017-04-16 15:55:03
SV: Misshandlad ombord på United
Lite märkligt läsa här på Flygtorget, ett forum till stor del av branschfolk, hur ni tar parti emot passageraren - samtidigt som forumet till stor del i övrigt är en klagomur mot flygföretagen.

http://money.cnn.com/2017/04/13/news/companies/united-airline-satisfaction/
Lance
2017-04-16 13:25:59
SV: Misshandlad ombord på United
Varför är det ingen som tar upp bitmärkena på en av polismännen som drog av pappskallen?
DC-10
2017-04-15 19:05:08
SV: Misshandlad ombord på United
Ett problem är att många sk. "airline people" tror att de står över Gud.
Ansvarig personal vid tillfället, kan knappast ha tillhört de vassaste knivarna i lådan.
Diplomati är att förvänta vid händelser som denna.
Självklart skall man följa givna instruktioner, men då skall det inte komma några knäppgökar, som tror att de kan göra vad de vill. De 800 $ som erbjöds var inte 800us$. Utan United $, att använda till köp av resor med United.....
Hoppas att den vid tillfället ansvarig gate manager, inte är det något mer.
Ganska dyrt för United, med kraftigt fallande aktiekurs.
Godwill har de väl aldrig haft, så där blir det väl ingen förlust.
Mattias
2017-04-14 16:08:39
SV: Misshandlad ombord på United
Svar till skribenten som svarade på mitt inlägg:

Ja nu jobbar jag inte med lagar och regler men jag jobbar i branschen. Vem har pratat om övervåld? På något sätt så blev ordningsmakten tvungen att få upp läkaren ur sin stol. Och tro mig, minimalt med utrymme framför stolen och smal mittgång skapar detta inte de bästa förutsättningarna att friktionsfritt få loss passageraren. I mitt tycke anser jag att läkaren var otroligt korkad att denne vägrade att lyda order. Jag har sagt det förut och säger det igen- beklagligt att han inte kom med. Men, då några uniformerade ordningsmän ber personen i fråga att lämna flyget- ja, då är det bara att lyda order. Punkt.


2017-04-14 12:26:39
SV: Misshandlad ombord på United
Det som är beklagligt Mattias, är att du inte kan se en annan lösning än att en passagerare skadas p.g.a övervåld, och för övrigt en dålig ursäkt från United Airlines. Du ska nog inte arbeta med lag och ordning för allas vår säkerhet.
Mattias
2017-04-14 11:30:46
SV: Misshandlad ombord på United
Av alla inlägg att döma så kan jag inte annat än att hålla med både @Frekvent Resenär och @Flygvärden. Sakligt, korrekt utan att blanda in några känslor.

Såklart att det är olyckligt att läkaren inte kom med flyget. Inget snack om saken. Vidare får man utgå ifrån att man frågat hela planet om det fanns frivilliga som kunde tänka sig att ta ett senare flyg. Jag hade lätt gjort det om jag fått $800 i kompensation.

Läkaren hade ett val när polisen (eller väktare) kom ombord och skulle föra bort honom. Antingen valde han att lämna sin plats, lugnt och stilla- eller protestera. Han valde det sistnämnda. Och då dem med fysisk kraft måste få av honom planet så är det bara beklagligt att han gjorde illa sig. Det var alltså inte ordningsmännen som slog honom. Så har jag tolkat det.

Det är inte så ofta jag flyger med United och trots denna händelse kommer jag säkerligen flyga med dem igen då de oftast ingår som anslutningsflyg till SAS när man ska resa inrikes i USA. Och kom ihåg, detta kunde och KAN även hända på andra flygbolag.
@Flygvärden
2017-04-14 11:00:53
SV: Misshandlad ombord på United
Med tanke på att du är? "flygvärd", då borde att misshandla pax inte vara något du står bakom. Självklart ska folk göra som de blir tillsagda. Men tyvärr så finns det sådana typer, som endast har våld som argument när de ska utföra sitt jobb.
Är du en av dom?
Tealo
2017-04-14 10:19:30
SV: Misshandlad ombord på United
@FrekventResenär@DY
Den här personen blev inte nekade ombordstigning, vilket man gör innan check-in. Han hade redan blivit godkänd att komma ombord flygplanet.
Alla som var inne i flygplanet var 'cleared' redan innan, problem var att flygbesättningen ändrade sig i sista stund och ville att han skulle ge sin plats till någon annan.
Nu om passagerare förväntas ge upp sina platser när man reser med flygbolaget är en annan sak.

2017-04-13 22:54:47
SV: Misshandlad ombord på United
Tragiska människor som inte vågar ifrågasätta, ni passar perfekt i länder som Turkiet och Syrien. Det är precis vad ert resonemang runt maktmissbruk bidrar till, högt som lågt gör det du blir tilllsagd annars fängslas du eller blir misshandlad. Nu har vakten blivit uppsagd och för United väntar i bästa fall en dyr förlikning, så hur går era praktiska tankar runt det?
DY
2017-04-13 22:47:04
SV: Misshandlad ombord på United
Läs och begrunda!

https://www.norwegian.com/se/bokning/praktisk-bokningsinformation/regler-och-villkor/allmanna-transportvillkor/

Artikel 13: Uppförande ombord
13.1 Allmänt

Om du uppför dig på ett sätt ombord som äventyrar säkerheten för dem ombord på flygplanet eller på ett sätt som är störande för andra passagerare eller besättningen, eller misstänks ha avsikt att skada planet eller dess utrustning, eller förhindrar att flygpersonalen kan utföra sina uppgifter eller vägrar att följa instruktioner från piloterna, inklusive men inte begränsat till instruktioner om rökning och förtäring av alkohol eller narkotika, eller stör flygbesättningen eller kabinbesättningen i utförandet av sina arbetsuppgifter, kan vi vidta åtgärder som vi anser nödvändiga för att förhindra fortsatt sådant beteende. Detta inbegriper användning av kraft. Du kan tvingas av planet, vägras vidare transport från flygplatsen och kan åtalas för brott som begåtts ombord.
Flygvärden
2017-04-13 22:20:54
SV: Misshandlad ombord på United
Alltså jag blir så trött när jag läser detta och jag är så trött på människor som inte gör vad dom blir tillsagda. Blir du tillsagd att sitta på din plats så göt du det, blir du tillsagd att spänna fast ditt sänerthetsbälte så gör du det med och blir du tillsagd att gå av flyget, oavsett om du har jävlats med personalen eller om det har blivit en överbokning SÅ GÖR DU DET! Tough shit, end of story. Kräv skadestånd eller stäm flygbolaget och bli rik gör vad du vill. Men säger flygplatsens säkerhetspersonal att du ska gå av så går du av?
sv Frekvent Resenär
2017-04-13 21:43:13
SV: Misshandlad ombord på United
Du borde alltid bli nekad ombordstigning!
Inte dum
2017-04-13 21:40:59
SV: Misshandlad ombord på United
@Frekvent Resenär Människor som du, hör inte hemma på denna jord.
Om misshandel är det enda argument att lösa ett problem, ja då har man problem.
Mitt i livet
2017-04-13 20:06:52
SV: Misshandlad ombord på United
Frekvent Resenär, du är antingen väldigt ung eller så stannade din utveckling någonstans i början av livet. Man får faktiskt inte resonera som du gör.
Frekvent Resenär
2017-04-13 19:21:57
SV: Misshandlad ombord på United
Är man dum får man lida pin!

Aktuell passagerare har ingen förståelse för verkligheten! Hans uppträdande har försatt ett flertal passagerare i knippa.

Man har ingen absolut rätt att få åka med. Vem som får åka med bestämmer flygbolaget. Den regeln gäller i hela världen. Läs de finstilta.

Detta gäller även i Sverige, jag har blivit nekad ombordstigning en gång. Det var maskningsaktion från trafikledarna och endast ett fåtal flygplan kunde starta.
:(
2017-04-13 18:40:26
SV: Misshandlad ombord på United
Lite läskigt hur olika vi människor ser på den här händelsen. En 69 årig man släpas med våld blödande av ett flygplan.
Trött
2017-04-13 18:30:47
SV: Misshandlad ombord på United
@Frekvent Resenär United lär knappast komma billigt undan. Fallande aktiekurs, samt ett befogat rejält skadestånd. Hur kan du försvara misshandel?
sv Frekvent Resenär
2017-04-13 18:28:10
SV: Misshandlad ombord på United
Att misshandla betalande pax, därför att UA klantat till crew disponeringen, är alltså ok. Hoppas att du aldrig kommer att jobba i flygbranschen!
USA
2017-04-13 18:19:19
SV: Misshandlad ombord på United
Nu sitter United Airlines i skiten, det blir nog ordentligt med skadestånd i det här fallet:

Lyssna på advokaten:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MyRx5/man-slangdes-av-flygplan-med-vald--forsvaras-nu-av-advokat

Welcome to the USA:)
Frekvent Resenär
2017-04-13 15:10:47
SV: Misshandlad ombord på United
Det är i huvudsak resenärens problem!

Han fick möjlighet att med egen kraft lämna flygplanet. Vilket tre andra resenärer gjorde.

Men han satte sig till motvärn. Han vägrade följa givna förutsättningar.
Han kom undan relativt billigt.

sv Frekvent Resenär
2017-04-13 13:37:04
SV: Misshandlad ombord på United
Så du tycker att det är ok, att misshandla pax?
Frekvent Resenär
2017-04-13 08:07:06
SV: Misshandlad ombord på United
Den stora frågan är:

"Skall den som skriker högst och protestera alltid få rätt och den som snällt följer instruktionerna och kliver av alltid dra kortaste strået?"

Passageraren i detta fall har sig själv att skylla om han skadats då han inte följt gällande instruktioner. Teoretiskt är han även skyldig att betala skadestånd då många drabbades av onödig försening pga hans bråk och utspel.

Att man saknar plats ombord för inbokade passagerare kan också beror på att flygbolaget varit tvungen byta flygplan. Ordinarie flygplan trasigt, reservflygplanet mindre.

Vi kan inte låta anarki råda inom flyget.






Jervejint
2017-04-12 20:53:01
SV: Misshandlad ombord på United
Genmäle till ABC:Så länge flygplansdörrarna är öppna och kärran dockad vid gate, så är det Red Cap/Gate managern som bestämmer och avgör när dörrarna stängs. De har inget intresse av att fördröja en flight, tvärsom då flyget har en flightplan att följa. Gate Managern är åxå ansvarig till fullo över payload=paxen på kärran. Detta hade denne löst enkelt och smidigt om den ansvarige för just denna flight varit smidig. Denne hade definitivt funnit frivilliga om denne höjt budet på denied flight compensation. Hela händelsen är så sorglig, enkom på grund utav urusel hantering av ansvarig markpersonal för just denna flight.
ABC
2017-04-12 13:01:09
SV: Misshandlad ombord på United
Visserligen har UA lagen på sin sida men hur oproffsigt kan ett flygbolag tillåtas att bete sig? Enligt brittisk media var anledningen att fyra besättningsmedlemmar akut behövde flygas till en utestation. UA sägs ha erbjudit 400$ ($800 enligt enstaka uppgifter) trots att kompensationstaket här redan var fastlagt till $1300. Varför reagerar varken flightdeck eller kabin? Frågan vad det är för dårar som jobbar på detta bolag ligger inte långt borta..
United Reklam
2017-04-12 09:38:49
SV: Misshandlad ombord på United
Uniteds nya reklamfilm:

https://www.youtube.com/watch?v=1Y8HdeHtOJs
pierre holmgren
2017-04-12 00:19:54
SV: Misshandlad ombord på United
Et er overbookningen og handteringen af denne som jo er katastrofal , men håndteringen fra security/police??? Hvordan kan de få sig selv til at behandle en pass på denne måde , burde have resigneret da denne nägtede at forlade flyet , altså undlade at bruge vold og meddele selskabet at de måtte löse problemet selv og på en anden måde. Men overrasket er man ikke over denne overdrevne brug af vold som virker fremherskende i USA når politiet bliver involveret for småting.
ÖB
2017-04-11 23:19:24
SV: Misshandlad ombord på United
Hoppas att de får stå till svars för sina överbokningar.
Calle
2017-04-11 20:36:22
SV: Misshandlad ombord på United
Vilket agerande! Jösses, är som sagt bara att höjda budet i ersättning om ingen vill he sig. Detta är en PR katastrof som kostar många miljoner
MH
2017-04-11 19:14:42
SV: Misshandlad ombord på United
United faller på börsen, det tycks ta en ände med förskräckelse. Nu var ju Uniteds varumärke rena skräpet redan före den här tråkiga händelsen men nu är det tydligen en riktig varumärkeskatastrof i vardande
Jervejint
2017-04-11 09:53:07
SV: Misshandlad ombord på United
UA hade enkelt fixat eländet om ansvarig stationschef haft vett i pannan. Speciellt då orsak till överbokning var passiv crew på väg till en leg de hade med avgång Kentucky SDF. UA erbjöd $800 för frivilliga och tre godtog erbjudandet, men det saknades 1 stol.
Hade de då höjt beloppet till $2K så hade de lätt fixat den sista stolen. Istället så låter man detta ske och det kommer via filmen hela världen till kännedom. Det kommer att märkas i årsbokslutet.......
pf
2017-04-11 09:24:02
SV: Misshandlad ombord på United
United og Star Alliance tar begrepet "kompensasjon" ved overbooking til stadig nye høyder.

Den seriøse frågan er vel ellers hvordan klarte United å slippe ombord fler pax enn seter, dersom det er problemet ? Null koll ?

Håper, for SAS's skyld at United gate staff holdes langt vekk fra SAS-plan.
MH
2017-04-10 22:44:35
SV: Misshandlad ombord på United
United är väl inte direkt premium....
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev