Tråden startades av: Sven  2017-04-12 06:10:30
Vilka bolag tar dubbelt pris för överviktiga? 
Som rubriken lyder, vilka bolag tar dubbelt pris (tvingar att köpa dubbla säten) för personer som inte ryms i sitt eget?
Lillebror var tvungen att genomlida 9 timmars flygning med Lufthansa lutandes mot sin fru då han på ena sidan hade en som vällde över, både över hans säte samt ut i gång vilket gjorde att kabin knappt kunde gå med vagnarna.
Fullsatt kärra vilket gjorde att det inte gick att flytta någon. Alternativet hade varit att kasta av den överviktige, vilket jag absolut tycker att LH skulle ha gjort.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Diavel
2017-04-23 10:01:33
SV: Vilka bolag tar dubbelt pris för överviktiga?
Det är helt rimligt att man måste betala för två stolar om man är så pass fet att man inte klarar sig med en stol. Det där med att fälla ner armstöden är bara löjligt. I det här fallet. är det gate personalen som inte har gjort sitt jobb.Självklart borde man ha sett till att antingen kasta av denna " stora personen" som ju faktiskt förstör flygresan for två andra pax.
Sven
2017-04-23 09:53:49
SV: Vilka bolag tar dubbelt pris för överviktiga?
Hur tänker du där? Bara för att armstödet är nere så slutar ju inte en storväxt att välla över i grannens säte?
Maria
2017-04-22 19:23:34
SV: Vilka bolag tar dubbelt pris för överviktiga?
Alla flygplan jag jobbat med har armstöd mellan varje stol, så om man fäller ner det så borde det inte bli ett så stort problem.
To fat to fly
2017-04-22 11:13:27
SV: Vilka bolag tar dubbelt pris för överviktiga?
Alla flygbolag är mitt generella svar. Dock ska jag inte svära på det. Men jag jobbar idag för ett och har tidigare jobbat med handling åt 10 bolag. Och alla har som policy att är man för "fet" så man inte rymms i sin stol skall man betala för en extra.

MEN! Det är ett väldigt känsligt område och en svår diskution att ta. Lätt att personen i fråga blir kränkt etc och kommer för flygbolaget skapa rubriker.

Men det är som du säger. Han borde blivit avtagen, ombokad samt fått betala för en stol till.
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev