Tråden startades av: Gh  2017-08-25 06:29:24
Nextjets dagar räknade ? 
Transportstyrelsen har dragit in den operativa licensen för att revisorerna inte tror bolaget klarar sig rent ekonomiskt. Konkurs ???

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Aktie
2017-09-20 14:51:00
SV: Nextjets dagar räknade ?
@X Är du forumets nya företagsekonomiska expert?
X
2017-09-20 12:58:09
SV: Nextjets dagar räknade ?
Har Nextjet ännu fått in några pengar?

Man får verkligen läsa vad det är Nextjet skriver i sitt PM för att förstå vad som händer.

Nextjet skriver att ägarna, vid en extra bolagsstämma, har beslutat att kapitalisera bolaget via en nyemssion. Att en årsstämma beslutar om en nyemission betyder inte automatiskt att några pengar kommer in. Beslutet gäller att man emitterar ett antal aktier som syftar till att få in mer eget kapital i bolaget. Men för att några pengar faktiskt ska rulla in, måste naturligtvis aktierna köpas av någon. Antingen nuvarande ägare eller andra finansiärer som därmed får en ägarandel och nuvarande ägares aktieinnehav späds ut. Att aktieägartillskott är någonting annat där kapital kan tillföras utan att antalet aktier i bolaget utökas.

De nuvarande ägarna verkar ännu inte ha beslutat om att investera ytterligare i bolaget, enligt de nyhetsartiklar som hittills publicerats. Inte heller har TS gått publikt med att man gett Nextjet någon ny permanent OL.

När SAS nu dessutom kliver in på OER-ARN kan man anta att förutsättningarna för Nextjet att tjäna pengar på den linjen försämras markant.
Sture
2017-09-03 01:02:18
SV: Nextjets dagar räknade ?
Är det klart eller inte?
https://www.alandstidningen.ax/nyheter/overvager-investera
Sture
2017-08-27 01:00:21
SV: Nextjets dagar räknade ?
Peter Boström säger som Herrfors ordförande: Vi ska diskutera på vilket sätt vi kan ta vårt ansvar för att reda ut situationen, sa Boström före Nextjet kommit med sitt senaste pressmeddelande. Kan det betyda att ni skjuter till mer pengar? Det är bolagets interna diskussion. Jag kan inte spekulera kring det före vi har diskuterat saken. Boström uppskattar att situationen diskuteras inom de närmaste veckorna.

Efter nyemissionen säger Peter Boström: Boström säger att det är en tuff bransch men han utgår från att man lyckas reda upp situationen.- Och i och med att man nu gör en nyemission utgår jag från att ärendet är löst, säger Boström.

Verkar det inte konstigt att man skall först diskutera detta under närmaste veckorna för att sedan verkar allt klart några timmar senare. Peter Boström sitter ju som ordförande i bägge bolag. Om någon borde ju veta lång tid innan om en nyemission skall göras.
Frågan är vem det är som gått in som ägare?
Visst
2017-08-26 17:08:50
SV: Nextjets dagar räknade ?
@Sture
Hur menar du. I texten i artikeln bekräftar han att emissionen är ordnad. Var står det att han inte vet något som du påstår?
Sture
2017-08-26 08:52:55
SV: Nextjets dagar räknade ?
Det verkar lite konstigt. Styrelseordförande i Nextjet vet inte att en nyemission bland ägarna har gjorts. Peter Boström är ordförande både i Herrfors och Nextjet.
https://svenska.yle.fi/artikel/2017/08/25/nextjet-ser-ut-att-fortsatta-flyga-fran-kronoby
Molgan
2017-08-26 00:00:43
SV: Nextjets dagar räknade ?
Ja du, Sture. Läs då vad de skrev igår och förklara dätefter hur de lyckats få till denna text endast refererat till transportstyrelsens beslut:

"Därför har den operativa licensen dragits in och en tidsbegränsade licens fram till och med 17 november gäller i stället.

Om knapp tre månader har alltså Nextjet flugit färdigt, bland annat på destinationer som Arvidsjaur och Gällivare.

Och frågan är vad som händer då...?

– Jag tror att vi kan hitta en annan operatör, men det kommer att bli ett stillestånd i trafiken. Det är ändå bra att det händer före jul så att det inte stör den viktiga turisttrafiken under våren, säger Kent Ögren, ordförande för Arvidsjaurs flygplats"

Låter mer som en förhoppning från en sur och verklighetsfrämmande reporter som troligen är nära släkt med flygplatschefen i Arvidsjaur. De båda verkar tro att alla vägar går genom Arvidsjaur.
Men snart måste de väl ändå inse att så inte är fallet. Hade det varit så hade SAS och Norwegian varit där för länge sen....
En normalt funtad flygplatschef och reporter i regionen hade gjort allt för att hjälpa det enda flygbolag som erbjuder människor i regionen möjligheten att flyga till Stockholm i stället för att bedriva kampanjer i tro om att det leder till att de stora flygbolagen med de stora nya flygplanen helt plötsligt ska tycka att i Arvidsjaur, där finns en stor marknad och pengar att tjäna.
Räck upp en hand, den som tror att det kommer att hända....

Skämskudde återigen på flygplatschefen (AG Travel någon?) och SVT Norrbotten!!!
Sture
2017-08-25 21:16:49
SV: Nextjets dagar räknade ?
Det är jättebra för de anställda men vilken smutskastning har SVT Norrbotten gjort? De har ju bara refererat till Transportstyrelsens beslut. Vet man att nyemissionen är gjord eller köper man sig tid? Det finns ju inget bevis mer än Nextjets pressrelease som säger att den är gjord. Svaret kommer när Transportstyrelsen beviljar en ordinarie operativ licens och nyemissionen är registrerad hos bolagsverket.
Anders
2017-08-25 20:50:55
SV: Nextjets dagar räknade ?
Varför har inte ägarna tillskjutit pengar innan, man lånade ut 45 miljoner som nextjet skickade tillbaka igen. Antagligen bara för att det skulle se bra ut. Kan man lita på ägarna nu? OCH VEM är ägarna, kan det vara det finska energi bolaget som sätter in pengar? Är det lagligt att ett kommunalägt bolag sätter in pengar?

2017-08-25 14:51:05
SV: Nextjets dagar räknade ?
Ännu en gång har Nextjet lurat döden! Imponerande!! Gott besked till de anställda och tråkigt för svt norrbotten som inte får fortsätta smutskastningen den här gången heller
 

Tillbaka

Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev