Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
 Tråden startades av: Christer Hjortfjäder  2017-09-13 19:39:42
Flygrädsla hos piloter 
Jag är själv flygrädd, så till den grad att jag helt undviker att flyga och har bara gjort det två gånger i mitt liv, när jag var liten. Då jag läser att så mycket som var fjärde person har mer eller mindre flygrädsla så undrar jag om det inte även måste finnas ett antal piloter som själva måste känna obehag. Konstigt vore det väl annars och hur hanterar man då det till vardags i sitt yrke?


Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

CFIT
2017-10-06 22:39:07
SV: Flygrädsla hos piloter
@ DC-10: Nej, är faktiskt ganska övertygad om att jag inte är det enligt din definition.
DC-10
2017-10-03 18:54:33
SV: Flygrädsla hos piloter
Kan bara konstatera att CFIT inte är pilot!
viking
2017-10-02 22:27:00
SV: Flygrädsla hos piloter
@CFIT
Viss fokus krävs ju självklart vid start men om jag ska vara helt ärlig så känner jag nog bara spänning vid v1 när jag är just i simmen. Sen är ju fokus något annat än spänning/oro/rädsla som tråden handlade om. Alla är vi olika och jag vill inte på nåt vis säga att det jag känner är rätt eller normalt men jag kunde inte låta bli att göra mig lustig över din definition. Jag tror de flesta vet vad du menade men samtidigt tror jag också de flesta hoppas och tror att piloterna har sin flygrädsla inom kontroll, känns helt enkelt tryggast så. Du håller säkert med om att om vi skulle behöva hantera ett allvarligt problem nån gång under vår karriär är det en stor fördel om inte känslorna sitter på utsidan.
CFIT
2017-09-30 23:11:07
SV: Flygrädsla hos piloter
@ Viking: Du verkar vara en bra pilot, så att du skulle vara lika fokuserad och koncentrerad när du parkerar bilen på Beta som när du passerar V1 tror jag faktiskt inte på...
viking
2017-09-30 21:57:46
SV: Flygrädsla hos piloter
@CFIT

Den här definitionen som du refererar till har hittills undgått mig och det var riktigt tråkigt att höra att jag tillhör skaran dåliga piloter. Jag var rätt nöjd med mig själv och tycker min karriär ändå gått relativt fint. Klarade min recurrent för ett par dar sen med bra betyg men det visar väl egentligen bara att instruktören inte heller sett den här definitionen av dåliga piloter.

Min gissning är att flygrädsla kan ha många olika uttryck och kan komma av olika anledningar. Piloter är nog inte immuna mot alla dessa men jag tror att om en pilot blir flygrädd gör hen nog bäst i att ta itu med problemen snarast för att kunna vara hyffsat avslappnad på sitt jobb framöver.

Många flygrädda kan nog komma över rädslan med tex KBT eller kurser för flygrädda. Hoppas trådskaparen kan komma över sin rädsla och njuta av några härliga resor i framtiden.

Tack för mig!
ossian
2017-09-17 16:59:41
SV: Flygrädsla hos piloter
Har en pilot varit med om en IFSD FOD Turbinhaveri etc vet jag att man tat sitt arbete på mer allvar sedan.
Att sedan t.ex ansvara för en A330 med exempel 240min till närmaste kustremsa/flygplats tror jag inte heller ger ett lågt blodtryck. ...
Statistik eller verklighet?
2017-09-16 16:15:49
SV: Flygrädsla hos piloter
Min uppfattning och erfarenhet är snarare ett stort kontrollbehov hos de som är flygrädda och att de ibland är för intelligenta att de beräknar risker i allt de utsätts för. Mindre begåvade åker oftast med på allt möjligt, de bara följer flockbeteendet. Att leva livet efter statistik är ett helvete.
CFIT
2017-09-16 01:52:33
SV: Flygrädsla hos piloter
Den pilot som inte känner en viss spänning vid V1 är per definition en dålig pilot.
Kontrollfreak
2017-09-15 13:54:25
SV: Flygrädsla hos piloter
Jag är bara flygrädd när jag inte sitter vid spakarna, jag tror att många, kanske de flesta piloterna är kontrollfreaks?
Sara
2017-09-15 13:32:27
SV: Flygrädsla hos piloter
flygrädsla bygger i grund och botten på okunskap, så det finns ingen som helst möjlighet att någon skulle ta sig igenom en pilotutbildning utan att på egen hand "bota" en flygrädsla om man själv hade en från början. Och som många redan nämnt, man blir inte läkare/SSK om man är rädd för blod etc, på samma sätt väljer man inte att bli pilot/Cabin Crew om man är flygrädd
sv Sidestick
2017-09-15 11:06:56
SV: Flygrädsla hos piloter
Det var ett engelskt dotterbolag till dåvarande danska MAERSK, i mitten på 80-talet.
Sidestick
2017-09-15 01:15:31
SV: Flygrädsla hos piloter
Jag känner i alla fall till ett fall med en pilot som blev rädd en dag när han var ute och flög som vanligt. Det som föranledde honom att bli flygrädd var ett extremt klart väder som gjorde att han såg hela vägen ner till marken och därmed fick någon form av svindel/rädsla. Kommer inte ihåg på ram arm vilket bolag det var eller hur länge sedan detta var.
Byxis pilot
2017-09-14 16:05:35
SV: Flygrädsla hos piloter
https://www.youtube.com/watch?v=8XC3Hc-rAkk&t=3s
J.B.
2017-09-14 11:48:20
SV: Flygrädsla hos piloter
Haha, kul att någon tar upp frågan om piloter som är "byxis". Man kan garva åt dom, men i grunden utgör de faktiskt ett flygsäkerhetsproblem. För jodå, de är inte många, men de förekommer tyvärr hela vägen upp till yrkespilotnivå.

Det normala är att de droppar av under flygutbildningen. En del kommer dock tillrätta med sin "fobi" under utbildningen och kan utvecklas till riktigt bra piloter i och med de får mer kunskap och erfarenhet om flygeriet. Andra extremt uthålliga självplågartyper (med en prestige/ego större än deras rädsla?) kan ibland hänga kvar hela vägen, och till och med lyckas få jobb på något av våra flygbolag.

De av "byxispiloterna" som lyckas ta sig hela vägen till en anstälning utvecklas så gott som uteslutande underpresterare som kostar flygbolagen stora pengar i form av extra utbildning (missade PC/uppflygningar m.m.) samt en högre sjukskrivningskvot.

Det är idag tyvärr betydligt lättare för dessa underpresterare att få jobb i branchen i och med att det är storleken på på deras plånböcker ger dom anställning snarare än relevanta meriter i övrigt.

När två av dom paras ihop (jepp, det finns underpresterande kaptener också!) till en besättning, ja då behövs det inte många störningar för att det skall gå riktigt illa! Tyvärr!
Marcus
2017-09-14 11:46:38
SV: Flygrädsla hos piloter
Hade en äldre kollega som var sånt kontrollfreak att han avskydde passiva flighter och blev nervös då. Det är de närmaste jag kan komma på
pilot
2017-09-14 11:33:36
SV: Flygrädsla hos piloter
Hej. det är en bra fråga. Men jag har flugit sedan jag var 14 år allt från segelflyg till helikopter och privatjet samt stora trafikflygplan. Jag har aldrig flugit med någon som har vart rädd för att flyga , ligger nog i människans natur tror jag att undvika yrken man inte trivs med. skulle någon pilot trots sin flygrädsla jobba som pilot så går det nog inte länge förrän denna slutar. Pilotyrket ställer mycket höga krav på individen både psykiskt och fysiskt då vi jobbar dag som natt om vartannat i snöstorm, orkaner, tropisk hetta, glashala landningsbanor , sidvind, turbulens, och ett flygplan till 800 000 000 eller mer i händerna med allt mellan 1 person bak till flera hundra. Så det finns inte utrymme för misstag i detta fantastiska yrke.

Så til din flygrädsla, jag har själv fått många flygrädda att börja flyga , och SAS har en mycket bra kurs som har hjälpt många . annars skal du bara kontakta mig eller SAS så skal vi så klart ordna så du inte behöver vara bekymrad för att flyga.

genom mina snart 30 år som pilot har det aldrig varit något problem.

jag har 13000 flygtimmar och flugit ca 70 olika flygplan.

MVH pilot som bara ser möjligheter.
Superman
2017-09-14 07:44:17
SV: Flygrädsla hos piloter
Nej, varför skall du tvinga dig till att hålla på med där du kan bli rädd för.
Pilot är något du bara inte blir sådär av en slump en dag.
Som om du inte tycker om att se blod, du väljer inte att bli kirurg då.
 

Tillbaka

Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev