Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
 Tråden startades av: Jonathan  2017-10-10 22:29:55
Hinna med connecting flight från Chicago O'Hare 
Hej,
Reser till USA nu på torsdag och är lite orolig för att inte hinna med mitt flyg från Chicago till Little Rock.

Flygresan är följande: Landvetter - Heathrow - Chicago O'Hare - Little Rock.

Jag landar i Chicago kl. 18.40 och flyger sedan vidare till Little Rock kl. 20.10. Har hört att det kan vara väldigt långa köer osv när man ska genom immigration control, och jag känner att 1,5 h känns väldigt tight. Någon som har tips på om man kan informera flygplatspersonalen eller liknande och säga att man har ett connecting flight som går väldigt snart? Kan man få gå före i kön?

Skriv gärna ner lite tips på hur man ska gå till väga, och om ni har gjort liknande resor där tiden varit knapp. Tack på förhand!Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Olle
2017-10-13 20:27:19
SV: Hinna med connecting flight från Chicago O ...
Jag har flugit till O'hare med jobbet ett flertal gånger för vidare anslutning. Det beror visserligen när du landar men eftersom de flesta Europa maskinerna landar ungefär samtidigt så är det tight vid immigration. Alla gånger jag har anslutit där har immigration tagit runt 2 timmar, ibland ännu längre. 1.5 timmes anslutning är helt otroligt att ett bolag accepterar. Men som någon annan skrev... blir du fast i immigration och missar ditt flyg är det inte ditt fel och kommer bli placerad på nästa flyg. Var dock beredd på att missa din connection flight. Vad jag dock skulle gjort är att så fort du kommit fram till immigration, prata med en av alla organisatörer som dirigerar folk och säg att din flight går om ca 1 timme. Då tror jag nog de kommer plocka fram dig längst fram. Det har jag gjort en gång och fungerade fint.
Pincy
2017-10-12 21:03:34
SV: Hinna med connecting flight från Chicago O ...
Verkar tyvärr som resebyrån givit felaktig information. AA flyger från terminal 3
https://www.airport-ohare.com/terminals.php

Det är bara deras internationella ankomster som kommer till terminal 5, de har inga avgångar från T5.
Jonathan
2017-10-11 20:57:15
SV: Hinna med connecting flight från Chicago O ...
Tack för alla tips och svar, det uppskattas!

Ringde resebolaget som jag bokade resan via, de sa att jag landar på term 5 och flyger från term 5. Hoppas att det kan spara lite tid. Har märkt att folk ibland pratar med en steward på flygplanet och säger att de har tight med tid och får där med gå av planet före alla andra. Är det bara som jag inbillar mig eller funkar det?
pf
2017-10-11 15:50:46
SV: Hinna med connecting flight från Chicago O ...
Din største "fiende" kan være at BA 297 er sen inn på ORD.

Den har knapt vært presis siste uke/vecka i følge FlightRadar 24. Og, det tar tid å tømme en 747....på den andre side, dersom BA/AA selger en slik gjennomående billett, så tar de vel vare på deg ved forsening.

Her bør vl fremdeles EU 261/2004 gjelde. E.g. dekke overnatting(20.10 til Little Rock er kveldens siste avgang)og se til at du kommer deg videre neste dag.

pf
2017-10-11 15:43:51
SV: Hinna med connecting flight från Chicago O ...
Jeg håper du har en gjennomgående billett, og ikke har en separat billett f.eks på US domestic.

Göteborgare
2017-10-11 12:57:50
SV: Hinna med connecting flight från Chicago O ...
Sluta oroa dig. Om denna resan är på en genomgående biljett så är det inte ditt fel om tiden inte räcker till, då hjälper de dig att boka om osv. Att säga på flygplatsen att man har kort connection hjälper nog inte så mycket, är ju massor med folk med connections och många har säkert lika korta som du har.
Diavel
2017-10-11 12:16:38
SV: Hinna med connecting flight från Chicago O ...
@Anders Inte säkert han kan vänta tills 2021, där det möjligtvis blir pre clearance på ARN....
Pincy
2017-10-11 11:52:04
SV: Hinna med connecting flight från Chicago O ...
Hej!

ORD har nu infört självbetjäning, vilket sparar tid. Om du flyger för första gången med ESTA eller har nytt pass så måste du ändå planera "manuell kontroll". Självbetjäningen sparar mycket tid. https://www.cbp.gov/travel/us-citizens/apc
Reser du med visum tar det oftast längre tid.

Du måste ta med dig bagaget genom tullen och lägga det på sedan "re-check in", det brukar dock inte ta lång tid. Därefter måste du byta terminal på ORD, ta det förarlösa tåget, det går ofta och tar bara någon minut, sedan är det dags för ny säkerhetskontroll.

Ingen idé att hävda kort anslutningstid när du ska genom immigration, det kan dock hjälpa när du går igenom säkerhetskontrollen, men inte alls säkert.

1,5 timma kan gå, men som du skriver, det är tight, och det bygger på att det inte blir något strul.
Anders
2017-10-11 10:21:26
SV: Hinna med connecting flight från Chicago O ...
Använd dig av preclearance redan på Arlanda så slipper du köer i ORD
 

Tillbaka

Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev