Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
 Tråden startades av: Victoria  2017-12-06 17:18:36
Karriärsmöjligheter från trafikassistent 
Hej!

Jag har blivit erbjuden jobb som trafikassistent för SAS på Arlanda. Eftersom lönen är sämre än vad jag har idag (jobbar inom vården) så undrar jag om någon har erfarenhet av utveckling på ett sånt arbete. Är det lätt att göra karriär från trafikassistent? Det är isåfall av den anledningen jag skulle ta jobbet :)

Tacksam för svar!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Lena G
2017-12-07 11:54:00
SV: Karriärsmöjligheter från trafikassistent
Trafikassistent hos ett större flygbolag har ungefär samma typ av framtidsutsikter som en postkassör för 15 år sedan. Att hjälpa vilsna kunder att sätta på baggagelappar, skriva ut och läsa boardingkort kommer inte att ge en kick i din framtida karriär. Lastkontroll etc som också ingår i arbetsuppgifterna kommer att helt automatiseras och flyttas ut till låglöneländer. Jag skulle stanna i vården.
ABC@VICTORIA
2017-12-07 11:22:01
SV: Karriärsmöjligheter från trafikassistent
Jag flyger långdistans med bas i London, funkar ganska bra att pendla. Däremot funkar det dåligt med små barn, tro mig jag har prövat. Vi löste det med en Au Pair men jag hade ständigt dåligt samvete. Vare sig du jobbar i luften eller på marken innebär det att du kan schemaläggas på dygnets alla timmar, veckans alla dagar, 365 dagar om året. Dagis är oftast bara öppet vardagar från 7:30 till 18. Du kommer missa jular, dina barns födelsedag och vid förseningar kan du missa både bröllop och begravningar trots att du fått ledigt långt i förväg. Som någon skrev här på FT så är det både ett jobb och en livsstil. Din partner måste acceptera detta annars kommer det aldrig att funka.
Victoria
2017-12-07 09:13:06
SV: Karriärsmöjligheter från trafikassistent
Spännande om att höra om din resa. Vilket bolag jobbar du för idag?

Flygvärdinna är någonting jag också hade kunnat tänka mig, och har en intervju för Norwegian den 19 december. Förstår att det är bättre lön i luften & personligen älskar jag att resa. Det enda som håller mig tillbaka från den tanken är att jag går i tankarna kring att skaffa barn & familj inom dom närmsta 3 åren, och jag läste då att du blir förflyttad till marktjänst som gravid. Därför åkte tankarna till att kämpa på marken & kanske gå den vägen mot bättre lön & karriär. Samt det faktum att jag nog gärna hade velat komma hem till min familj när dagen är slut, istället för att vara på hotell.. men jag antar att de flesta får det att fungera ändå.

Men skulle absolut kunna se mig själv i luften, eller som koordinatior eller dylikt på flygplatsen. Älskar när det händer saker & är grymt trött på vården nu, även om jobbet har gett mig mycket.
ABC@Victoria
2017-12-07 00:12:19
SV: Karriärsmöjligheter från trafikassistent
Vad vill du göra i framtiden? Jag har själv en vårdutbildning i botten, sommarjobbade under studietiden i terminalen samt på rampen och tog dessutom diverse flygcert. Under en kort tid flög jag små plan nästan oavlönat. Slutade med att jag började som flygvärdinna och där är jag än. Idag tjänar jag bra men det har inte alltid varit så även om jag alltid haft världens bästa jobb! Var vill du vara om tio år?
BosseBus
2017-12-06 17:33:24
SV: Karriärsmöjligheter från trafikassistent
Kör en tid som TA och satsa på att få jobb som rep hos nåt flygbolag, klar löneskillnad.
 

Tillbaka

Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev