Tråden startades av: Jens  2017-12-08 11:58:46
Arlanda på juldagen? 
Hej hej.

Jag har inte rest på väldigt många år, men nu på juldagen blir det av. Jag åker från Arlanda till Österrike klockan 10 på morgonen. Hur tidigt bör jag vara där? Är det mycket eller lite folk på flygplatsen under juldagens morgon? Jag kommer checka in bagage.

Jag tänkte även ta bilen på E4, från Sollentuna till terminal 5. Vet någon hur trafiken kan vara? Jag har aldrig kört bil under julen. Det är ju normalt "rusningstrafik" vid den tiden på morgonen, det bör väl kanske ändras på just juldagen då de flesta är lediga?

Tack för er tid.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Ture Gunnarsson
2017-12-08 23:00:28
SV: Arlanda på juldagen?
Arlanda är en förhållandevis öde flygplats, även under peak, så du behöver inte stressa av annan anledning än att slippa kön till den enda öppna check-in disken.
Kulan
2017-12-08 12:59:58
SV: Arlanda på juldagen?
Gör dig själv en tjänst. Skippa frukosten hemma, åk tidigt på morgonen vid 7 snåret. Ta det lungt och du är framme i god tid. Köp dig inträde i loungen hos det bolag du åker med och ät frukost i lugn och ro på Arlanda. Glöm inte att gå till gaten se andre 30min innan avgång! :)
emil.
2017-12-08 12:51:45
SV: Arlanda på juldagen?
I realiteten behöver man extremt sällan mer än 1h på Arlanda. Kl 10 är ju också lite efter peak. För säkerhets skull och för du är ovan, gå in genom dörrarna till avgångshallen 1.5h före avgång så har du lugn och ro.

Beträffande restid så är juldagen ungefär lika besvärlig som en söndagmorgon i maj. Det är inte en bil ute. Ska du vara borta längre så rekommenderar jag beta-parkeringen. Går skyttelbussar väldigt ofta. Låser du bilen 2h innan avgång så kommer du lätt klara dig även med otur med bussarna.

Så finally, åk 2.5h innan avgång från Sollentuna.
Stockholmare
2017-12-08 12:39:19
SV: Arlanda på juldagen?
Kommer vara väldigt tomt på vägarna och ovanligt tomt på Arlanda.
För övrigt är det väldigt sällan några problem att köra från Sollentuna till Arlanda. Även i rusningstrafik runt 17 pratar vi kanske om 5 minuter extra. Under storhelger tex Onsdag eftermiddag om Tors-Fred är röda och lediga dagar. Egentligen bara då det kan bli rejäl köbildning.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev