Tråden startades av: Yrjö  2018-03-10 10:26:50
Fjärrstyrda flygplatser Finland 
Även Finland planerar för en framtid med fjärrstyrda flygplatser. Finavia har bildat ett bolag som heter ANS dit nu flygledarna flyttas. Man pratar om att skapa upp en flygledarcentral där man kan styra merparten av Finavia-flygplatserna(som är ganska många, 20st. tror jag). Där ser man stora fördelar eftersom en flygledare ute på de mindre flygplatserna ofta får ta sig till en flygplats bara för en landning.

Detta kommer fram i artikel i Hufvudstadsbladet. Intressant att också läsa en kommentar om den svenska varianten av fjärrstyrning: ”Det finns inga färdiga teknologiska produkter ännu. Vi vill inte vara försökskaniner, säger Nyberg. – Det svenska systemet är en rätt konservativ lösning. Sensorerna och datakommunikationen är dyra, säger Nyberg”

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Kongsberg
2018-03-23 14:44:44
SV: Fjärrstyrda flygplatser Finland
https://www.kongsberg.com/en/kds/products/ninoxremotetowers/
Yrjö
2018-03-23 10:10:21
SV: Fjärrstyrda flygplatser Finland
Kommer de att köra på den svenska tekniken på Bodø rtc, eller har dom någon annan teknik?
Umpf
2018-03-22 12:56:08
SV: Fjärrstyrda flygplatser Finland
Just det, vi får flytta till Norge. Där kommer inga flygplatser att fjärrstyras, särskilt inte från Bodø rtc.
Tänk ett steg längre..
2018-03-21 22:21:51
SV: Fjärrstyrda flygplatser Finland
Min teori kring det här med fjärrstyrning är att det nu har blivit ett sätt för politikerna sabotera för flygindustrin. Miljömupparna i regeringen har gått på myten om att flyget skulle vara dåligt för miljön och inser att flygskatten inte kommer minska flygtrafiken i tillräcklig utsträckning, mot vad man vill. Klart att även politikerna fattar att det här med fjärrstyrt är hål i huvudet, det är ju uppenbart för alla. Trots det gör man inget för att sätta stopp, för man ser att på sikt kommer till slut ingen längre vilja eller våga flyga. Voila, miljömålet uppnått och miljömupparna har fått sin vilja igenom! Så trist att även vårt östra grannland nu tycks ha drabbats av denna sjuka. Vi får flytta till Norge, där har man i alla fall vett att inte sabba för flygindustrin på samma sätt!
Routsi
2018-03-10 15:48:59
SV: Fjärrstyrda flygplatser Finland
De har reda bevisats att fjärrstyrda flygplatser inte fungerar. Bara att återgå till det säkra. FLYGLEDARE!
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev