Tråden startades av: Marie  2018-05-18 11:10:20
SAS resurspool Arlanda 
Går i tankar att byta flygbolag och undrar hur lönen (netto) ser ut som ny i runda slängar? Förstår att ju mer man jobbar desto mer tjänar man, men på ett ungefär? Sen verkar denimte vilja ha heltidare eller fastanställa...Tar det lång tid innan man får någon anställningstrygghet? Svara endast om du är seriös och har erfarenhet från sas kabin. /Tack!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

JE
2018-08-18 19:53:09
SV: SAS resurspool Arlanda
Hur är möjligheten att bo i annan del av landet och arbeta i Resurspoolen? Totalt uteslutet, eller finns det de som får det att fungera?
Resursare
2018-08-15 16:58:10
SV: SAS resurspool Arlanda
Hej Marie!

Att svara på hur lönen ser ut är omöjligt om du jobbar på timmar, eftersom du då har betalat per timme du faktiskt arbetar. När du börjar i resurspoolen kan du välja mellan en visstidsanställning på heltid eller på timmar. Alla som var i resurspoolen innan juni/juli har nu fått fast tillsvidare som startar 1 september i år. Det är alltså de som jobbat något år, men också de som är nya.

Timlönen är från början 139,02kr/h + per diem och semesterersättning. Om du jobbar på timmar behöver du arbeta 7 dagar/månad varav två sammanhängande helger (om jag inte missminner mig). Att få arbete på dessa dagar eller att få arbeta ett visst antal timmar är inte garanterat.

Flera heltidsanställda vill också ge bort pass, som då timanställda kan ta. Vid behov skickar även Crew Control ut SMS om att arbeta mer. Dessa kan timanställda också ta, först till kvarn gäller här.

Det som Gullan beskriver känner jag inte igen mig vid. Hade jag inte pluggat hade jag fått en tillsvidareanställning på mindre än fem månader.
Jorusatte
2018-08-15 12:41:54
SV: SAS resurspool Arlanda
Jag går också i tankarna om byta till SAS. Pluggar på sidan om så timmarna är inget större bekymmer för mig. Är det någon som kan uttala sig om hur schema kan se ut på ett ungefär?
SAS
2018-05-18 14:30:00
SV: SAS resurspool Arlanda
Marie, för din egen skull.. byt inte till sas. Det är inte värt det
Gullan Purser&Flygexpert
2018-05-18 13:04:16
SV: SAS resurspool Arlanda
Hej

Jag skulle tänka mig för, SAS Irland tar mer och mer av produktionen, och timanställda får mindre och mindre garanterade timmar.

Man kan inte dra runt livet på att bara vara få ett fåtal garanti timmar per månad, sommaren får man säkert jobba allt man vill och kommer upp i en månadslön, men det kommer en höst och vinter, och då skulle jag gissa att SAS irland och malagabasen får mer produktion, den är ju billigare.

Det tar nog en 6-12 månader innan du blir erbjuden fast deltid och än längre till heltid.

Ingångslönen är låg och det finns bara ett fåtal lönesteg utspridda på många år.

Tror charterbolag har det bättre....
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev