Tråden startades av: Sophie  2018-07-18 14:40:51
LFV rekrytering 
Hej!
Såg nyss att LFV rekryterar nya flygledare igen. Jag ska söka utbildningen med LFV men också med Eurocontrol. Är det någon som kan berätta lite om anställningen hos LFV och kanske skillnader mellan LFV och Eurocontrol? Har ni lite informationer eller tips/ rekommendationer för mig?
Tack :)

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Observer
2018-07-22 19:15:42
SV: LFV rekrytering
Sök utbildningen på Entry Point North och sök sen arbete hos ACR Aviation Capacuty Resources. De driver idag 15 torn i Sverige. Samtliga har de tagit över från LFV i olika upphandlingar genom åren. ACR satsar i Europa och de skapar möjligheter för flygledare inom bolaget att flytra runt. Det är enligt mig enormt attraktiv förmån. Speciellt på det personliga planet då man får mer erfarenheter att jobba internationellt. I England utbildas idag ca 40% av flygledarna via ”self sponsored” program. De får garanterad jobb när de är godkända. Något för Sverige - JA.
Ansökande
2018-07-22 09:20:09
SV: LFV rekrytering
Lönen kommer definitivt vara bättre utomlands, oberoende av vilken ASP du väljer att söka till. Jag har sökt till Eurocontrol men tog mig inte hela vägen. Väldigt proffsigt skött under hela vägen. De ansökande har väldigt varierande nationalitet vilket är superkul! Sök och prova, du har inget att förlora då Eurocontrol betalar din resa ner dit samt för hotell i Maastricht.

Vad gäller villkor osv har jag tyvärr ingen koll på, men man kanske får räkna med att de är bättre här i Sverige än utomlands. LFV är stormigt, ja, men de kommer ha många pensionsavgångar de kommande åren så personal kommer de absolut behöva.
En route
2018-07-21 20:54:34
SV: LFV rekrytering
Kan inte svara för just Eurocontrol, men jobbar i ett annat centraleuropeiskt land. Nästan oavsett var du jobbar i Europa kommer du att tjäna bra mycket mer än i Sverige. Dock faller vissa andra förmåner bort. 4 veckor semester på sommaren kan du glömma, du tvingas istället jobba ganska mycket övertid på sommaren. Föräldraförsäkringen är sämre. Du kommer tvingas jobba under högre press, med svårare vädeomständigheter, mer trafik osv
Fl
2018-07-19 17:18:41
SV: LFV rekrytering
Det är rätt stormigt i LFV just nu och kommer vara så ett bra tag framöver. Eurocontrol kanske erbjuder en bättre psykosocial arbetsmiljö? Därmed inte sagt att LFV inte behöver personal.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev