Tråden startades av: Anders  2018-08-09 03:35:44
I och med Ryan strejken 
Läs och tänk just på den sista raden skribenten skriver:

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/dd9bOO/alla-arbetsplatser-kan-bli-som-ryanair

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

@GGG
2018-08-20 01:59:16
SV: I och med Ryan strejken
Ar England/Irland sa efterblivet att det inte finns privata forsakringsbolag for sjukforsakiring och liknande som Ryanair piloter kan vanda sig till? Jag kanner manga kontraktsanstallda i USA och de skulle inte kunna tanka sig annan form av anstallning. Noll formaner fran foretaget, men en lon som ar hogre an for 'fast' anstallda och frihet att kopa forsakringar som passar bast och ger mest for pengarna.

Sa som kommersiella flyget fortsatter att utvecklas kommer det att behovas manga fler piloter om man antar att automatiken inte kommer att minska pa pilotbehovet, vilket det kommer att gora, men fragan ar nar. Formodligen blir det forsta steget med fraktflygplan. Jag ar medveten om att ledande kommersiella flygplantillverkare studerar pilotlosa flygplan. Givetvis maste ATC modernieras ocksa.

Betr skatter i USA, sa galler federala inkomstskatter i alla delstater. Det finns 7 delstater utan delstatlig inkomstskatt, men dessa har salestax kanske sa mycket som 9%. Delstater med inkomstskatt har ofta ingen sales tax,men det varierar. Delstatsskatter och salestax ar typiskt under 10%, som kanske 6% delstatlig inkomstskatt och 0% sales tax, eller 0% delstatlig och kanske 6% sales tax. Skattelagarna ar olika for alla delstater, och den federala skattelagen tillater justeringar for delstatsskatter. Det ar intressant att Airbus, BMW, Mercedes, Volvo, Kia, Toyota, Volkswagen, Honda, etc, har fabriker i delstater som har laga kostnader, laga skatter och inget fackforeningstvang.

Mvh, Skattebetalare
GGG
2018-08-18 23:56:42
SV: Skattebetalare
Eftersom tråden handlar om RYRs strejk så,är det kanske lämpligt att nämna att just lönen inte är deras stora problem. Utan istället ”det vanliga” skyddsnätet bestående av lokala lagar och regler, försäkringar osv som de anställda saknar i RYR. Just ”anställda” är väl kanske inte rätt uttryck heller även om de borde vara det.

Vad gäller att pissa bort en miljon....en del nya unga kollegor har pissat bort mer än så. Tyvärr har utbildningen blivit så dyr idag. Vad gäller den statligt sponsrade pilotutbildningen så är det få förunnat att komma in där. Och om någon tror att ovan nämnda utbildning kan tillgodose Europas behov av piloter så är denne någon en aning naiv.

Var är det du betalar skatt förresten? Snälla säg inte i Nevada bara, då blir ditt nick en aning ironiskt. (Såvida du inte spelar en massa på deras kasino)
Krösus
2018-08-18 22:58:46
SV: I och med Ryan strejken
Varifrån har ni fått idén att strejken är för lönens skull?
@GGG
2018-08-18 14:06:01
SV: I och med Ryan strejken
De som pissar bort en miljon pa utbildning och sedan inte kan hitta ett jobb som "betalar tillrackligt" ar deras eget lilla problem, oberoende av vilket jobb det ar fraga om. De gjorde ingen eller endast bristfallig undersokning av arbetsmarknaden idag och imorgon. Ingen tvingade dem att spendera tid och pengar pa en utbildning dar de senare inte kunde hitta ett jobb som "betalade tillrackligt". Att sedan klaga och strejka att "lonen ar for lag" endast visar vad det ror sig om. Blev de erbjudna en lon som de sedan inte fick? Jag tvivlar pa det.

Mht att pilotjobb kraver forutseende, mogenhet, gott omdome och analytiska kunskaper verkar det som om CPAT maste revideras for battre filtrering av pilotkandidater.

Mvh, Skattebetalare






@GGG
2018-08-18 13:19:31
SV: I och med Ryan strejken
Betalar du en miljon for pilotutbildning i Sverige som ar finansierad av skattepengar?
Erken
2018-08-18 09:28:53
SV: I och med Ryan strejken
"Om man ser det till lönerna så är jag en av dom som håller med om att de faktiskt fått en lönehöjning." Hahahaha
@Å. Lärry
2018-08-17 23:37:57
SV: I och med Ryan strejken
"....human factors, CRM, preventivt flygsäkerhetsarbete osv..." What's your point? Tror du att andra flygbolag inte sysslar med det?
GGG
2018-08-17 18:44:10
SV: Dracula
”Jag är väl säkert en av de få som skulle betala för att få flyga som pilot för dem. Inte för att tjäna pengar, men för att ,-och som det borde vara ATT FÅ FLYGA!”

Det här är helt skrämmande att läsa. Menar du på allvar att de som utbildat sig till piloter med runt en miljon eller mer i lån ska hålla på och flyga åt RYR som en hobby? Med den inställningen är jag rätt säker på att ingen någonsin kommer att anställa dig, tack och lov!

Oavsett vad man tycker om RYR så är verkligheten den att piloter flyr därifrån så fort de får chansen, av en anledning.
Det var länge ett av väldigt få alternativ för att få ett första jobb, och på en horribel arbetsmarknad var man glad för det man hade och höll väldigt hårt i det. Idag ser det lite annorlunda ut och arbetsmarknaden samt lagar och regler börjar komma ikapp RYR.....äntligen!

Själv skulle jag aldrig resa med dem frivilligt.
Å. Lärry
2018-08-17 17:12:17
SV: I och med Ryan strejken
Fullständigt aningslösa kommentarer från gossarna i tråden.

Syftet med strejken är inte att den ska "leda någonstans för RYR".
Syftet med strejken är att den ska förbättra anställningsvillkoren.


Vi piloter som faktiskt har flugit för RYR och som inte sitter i pojkrummet och drömmer om att få göra det mot betalning har en lite mer nyanserad syn på saker och ting.
Tack vare den ökande pilotbristen har många av oss funnit nya arbetstillfällen hos seriösa aktörer.

Det är inget fantastiskt flygbolag.
Safety record speglar inte alla "close calls" och allvarliga incidenter.
Vi piloter rapporterar så lite som möjligt eftersom vi har boende och mat att betala för oss och våra familjer. Risken är nämligen uppenbar att utkomsten upphör om man rapporterar det som faktiskt sker.


Kommentarerna om att "ingen är livegen... hitta ett jobb där de inte behöver arbeta" etc. är givetvis inte värda att bemöta då det speglar fullständig brist på insikt och kunskap om human factors, CRM, preventivt flygsäkerhetsarbete osv.
Synd bara att sådant "brus" återfinns i ett forum av det här slaget.
Sv Dracula
2018-08-17 14:20:29
SV: I och med Ryan strejken
Men Ryan är svartlistad på Råd och Rön därför att de inte följer gällande bestämmelser när det gäller ersättning till passagerarna vid problem.

De som inte gör rätt för sig skall man inte höja till skyarna!

Vi vill väl inte få ett laglöst flyg.
Ingen önskan från passagerarna i alla fall.


@Dracula
2018-08-16 13:56:53
SV: I och med Ryan strejken
Bra kommentar! Haller helt med dig. Flygtrafik fran mindre orter vore drommen. Ryanair har ett fantastiskt bra koncept. Man betalar inte mer an vad man behover, vilket har gjort Ryanair till Europas storsta eller nast storsta flygbolag pa nolltid. Att de har vissa individer som strejkar nu betyder ingenting. Ingen ar livegen och om de inte passar for jobbet kan de saga upp sig och hitta ett jobb dar de inte behover arbeta.

Aterigen, en mycket bra kommentar du skrev.

Mvh,

Skattebetalaren

Dracula
2018-08-15 21:47:25
SV: I och med Ryan strejken
...Och för alla oss som inte gillar Daniel Swedin möjligtvis men just MOL och hans RYR?

Jag är 110% FÖR hans strategier.

Saken är att jag gärna ser ännu fler valmöjligheter samt att flyga till 3-handsflygplatser istället för Skavsta kan man tänka sig Uppsala?, Mora?, Linköping?, Karlstad?, osv..

Ännu bättre punktlighet samt ännu flera val önskas.

De som falerar att flyga med RYR är de som inte läst igenom terms and conditions.

För många "Svenssons" dyker upp på Skavsta och säger oj, men jag visste inte att min väska vägde 5 kg mer och stack upp 30 cm mer?

? ok..

Fler valmöjligheter tycker jag det borde finnas i utbudet också, samt fler spännande destinationer.

Flyger mer än gärna och ofta med dom.
Om man ser det till lönerna så är jag en av dom som håller med om att de faktiskt fått en lönehöjning. Jag är ej heller för den organiserade strejken som inte leder någonstans för RYR. De piloter samt eventuell kabinpersonal som strejkar bryr sig knappast om RYR´s framtid.

Jag är väl säkert en av de få som skulle betala för att få flyga som pilot för dem. Inte för att tjäna pengar, men för att ,-och som det borde vara ATT FÅ FLYGA!

Så sluta kasta skit på RYR som är ett fantastiskt flygbolag med många olika destinationer, valmöjligheter och bästa safety-recorden på marknaden.

//Dracula


Ingen unik snöflinga
2018-08-15 10:42:01
SV: I och med Ryan strejken
Bra att någon tar kampen så kan övriga Svensson gå med skygglappar och tänka detta händer inte mig. Dags att vakna upp. Det finns alltid någon som kan göra ditt jobb till lägre villkor.
@Anders
2018-08-09 16:15:00
SV: I och med Ryan strejken
aftonbladet, pravda, DN, norrskensflamman.....you must be kidding.
 

Tillbaka

TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev