Tråden startades av: Pontus  2018-08-12 16:11:37
Förnyelse Med Class 1 
Som så många andra så sitter jag hemma och drömmer om att bli pilot och sökte därför in till den statligtfinansierade utbildningen i Västerås förra året (kom inte in..). Tänkte prova även i år samt till TFHS i Lund.

Förra året gjorde jag Medical Class 1 i Malmö och tänkte först förnya den där i år också. Nu är jag dock bosatt i London så det vore smidigare (och billigare) att förnya det här istället. Alla mina dokument/intyg ligger dock kvar hemma i Sverige så jag undrar hur mycket man behöver ha med sig till en förnyelse? Antar att man behöver själva Medical intyget men är det något mer? Behöver man intyg från optikern igen och behöver det vara nytt i så fall?

Såg även att det finns något som heter renewal och något som heter revalidation. Vad är skillnaderna på dessa? Som jag förstod det kunde man bara göra en revalidation fram till det var 45 dagar kvar till utgångsdatumet, därefter är det renewal som gäller? Blir det mycket fyrar omständigare med ett renewal?


Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

P
2018-08-13 07:15:56
SV: Förnyelse Med Class 1
Hej! Vad avser tidsgränser så kan du påbörja revalidstion tidigast 45 dagar innan, passerar du däremot ditt expiry date så är det renewal som gäller. Du behöver åtminstone ha med tidigare intyg samt eventuellt recept på glasögon/linser.

Mvh P
Bosse-bildoktorn
2018-08-12 21:14:20
SV: Förnyelse Med Class 1
Hej!
Kontakta en godkänd Medical class 1-doktor i London, så tror jag du får den info du behöver, både snabbare och mer exakt :)
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev