Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
 Tråden startades av: TQ  2013-01-11 16:12:33
SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget 

...men det tvingas SAS-personalen acceptera!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Bespottad fd SAS anställd
2013-01-19 23:13:38
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
För övrigt kan man ju alltid ställa sig frågan varför flertalet kabinanställda som själva sagt upp sig i SAS STO då erhållit anställning i Norwegian? Var inte SAS kabinanställda hopplöst värdelösa enligt tex sign TQ mfl?
Sv: Bespottad SAS anställd
2013-01-19 22:58:38
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Kan du sammanfatta vad du skrev?
Bespottad SAS anställd
2013-01-19 22:51:19
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
"Mamma, SOS; freqflier Sv; m.m verkar lida av någon slags personlighetsklyvning då det är uppenbart samma "troll" bakom dessa sign. "Sjökapten. Förklara gärna för mig hur jag som CC på SAS är så överbetald och bortskämd. Min fru är är Cabinchef på Norwegian och arbetar i genomsnitt 1-2 färre dagar än mig. Hon har en månatlig nettolön som överstiger min med minst 1500-2000/mån. Samma pensionsålder och tjänstepension uppbär vi. Att arbeta på ledig dag ger henne nästan 400kr/tim. Själv får jag runt 80-90 kr tim brutto. Själv har jag arbetat ca 15 år på SAS, min fru ca 5 år. Måhända att min fru är överbetald. Knappast jag. Allt enligt din elitistiska modell. Så här såg det ut för mig redan innan den senaste sparomgången. Tom de senaste 6-7 åren. Kan du utveckla dina komplicerade tankegångar om det här tror du? Vad för bortförklaringar skall du gömma dig bakom? Du har ju uppenbarligen inte varit så rätt ute som du själv gärna vill upplysa alla andra om. Dina tankegångar för mig osökt till ett borgarsamhälle där eliten "läs Sjökapten" styr och övriga lyder blint. Övriga åsikter göre sig ej besvär! Trevligt samhälle du Sjökapten propagerar för måste jag säga. Osmakligt och godtyckligt om du frågar mig.

Att man sedan har haft koncernledningar som kört koncernen i botten med diverse vansinnes affärsbeslut verkar dig vara helt egalt, Sjökaptenen? Läs på lite är du snäll. Eller du kanske menar att det är de anställda som stått för besluten som resulterat i Spanair konkurs, kartellböter, BMI kostnader, BLUE1 som aldrig levt upp ens till satt budget. Bolagsuppdelningen inom SK som kostade miljarder m.m. Listan kan göras lång. Det handlar om 15-0 miljarder kr! Är du så färgad av dina förutfattade meningar att du inte ens klarar av en smula objektivitet, eller reell fakta heller för den delen?

För att gå vidare med bonusarna du så gärna framför som euforiska. Flertalet av dessa individer var med när alla idiotiska affärsbeslut togs. Nu skall de belönas anser du? Undrar vem som lever i det förgångna här egentligen?

Personligen anser jag att det är dags för alla blivande sjöbefäl att själva stå för utbildningen. Finns ingen aledning att det skall vara en statligt sponsrad utbildning med skatte medel. Sen borde det vara obligatoriskt att den enskilt anställda Styrman/Sjöbefäl själva sponsrar sin utbildning på "typen" av fartyg de skall framföra/leda som befäl. Allt enligt den formel som Sjökaptenen, mamma, SOS freqflier m.m förespråkar. Varför skulle rederinäringen vara ett undantag? Ni popagerar så starkt för att piloter skall göra på detta vis. Vad är skillnaden?

För övrigt sade jag upp mig med omedelbar verkan då det framkom att bonusar betalats ut till individer som varit med och sänkt detta bolag. Arbetar som ambulanssköterska idag. Med betydligt bättre arbetsgivare samt rejält förbättrade arbets/lönevillkor jämfört med vad SAS erbjöd.
Sv: Till DY
2013-01-19 20:06:07
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Bra. Sök jobb på Norwegian. SAS CEO själv tog 20% lönesänkning. Han jobbar avsevärt mera och under större press än vilken pilot som helst.
Till DY
2013-01-19 15:00:35
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Nu är det ju inte så att SAS piloterna fick en lönesänkning på 12-15 procent.
Snarare 30-40 procent.
Lönen sänktes med 12-15 procent. Man får även jobba ca 20 dagar mer per år samt att pensionen sänktes kraftigt för en del . ( de som har många år kvar att jobba).

Ingångslönen för en nyanställd har sjunkit ner till under 30000kr och slutlönen har reducerats kraftigt.
En fast anställd på Norwegian har nu bättre villkor än en SAS anställd pilot.
Sv: Lugn
2013-01-18 20:11:52
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Finns det ingen behandling för akut avundsjuka och självgodhet?
Sjökapten
2013-01-18 15:44:39
Mera till Lugn
"vara glada för chansen?"

Det är OTROLIGT viktigt att man är glad och tacksam för sitt jobb, det gäller alla, givetvis även mig.

Den dag man slutar vara glad och tacksam och börjar se sitt jobb som en rättighet, att arbetet är till för mig och inte att jag är till för företaget, den dagen slutar man göra ett bra jobb.

Det fungerar i en monopolbranch, sök jobb på tex skatteverket eller någon annan monopolverksamhet men, i "den riktiga världen", då blir man snabbt utkonkurerad.
Sjökapten
2013-01-18 15:17:24
Att lugn
Bröt upp ditt inlägg för att göra det enklare att svara på:

"Hur skall du ha det? I en annan tråd hatar du SAS och i den här tråden tycker du att SAS chefer skall ha bonus medan fotfolket sablas ned."

Jag har ingenstans skrivit att jag hatar SAS, jag hoppas verkligen att SAS kommer att överleva men, det skall överleva på marknadsmässiga vilkor, inte så att skattebetalarna skall pytsa in pengar med jämna mellanrum.


"Är det måhända så helt enkelt att du automatiskt tycker att folk med mer har rätt till mer och att alla andra är till för att serva dessa och vara glada för chansen?
Det känns som att du antingen (förhoppningsvis) är för hemsk för att vara på riktigt och att det egentligen sitter ett finnigt bratsfjortis bakom skärmen med avsikt att provocera eller så är du en sådan som slickar upp och sparkar ned. Vilket det nu än är så har du varken känsla för ekonomiskt ansvar eller en annan i dag sällan använd egenskap: empati."

Jag tycker, automatiskt, att det är beklagligt när ett fack inte inser att 70-talet är slut, att man inte inser att världen ser annorlunda ut.

Däremot tycker jag inte automatiskt att mycket skall ha mer, då hade ju både CC och piloter innom SAS som ligger skyhögt i lön skall ha mer betalt, titta gärna i tråden Flyganställda är otrevliga, där hade vi en givande diskution om löner.

Däremot är löneskillnaderna i Sverige på tok FÖR SMÅ, man gynnas inte tillräckligt av att vara duktig och framgångsrik. Innom vänster känns det som om det enda "goda" sättet att bli rik är att antingen bli fotbollsproffs eller att vinna på lotto, inte att vara framgångsrik i yrket.


"Att dela ut bonusar på dessa summor till dessa herrar när man alldeles nyss hotade med konkurs om inte folk drog åt svångremmen är både osmakligt och helt oförståeligt för vanligt funtade. Det är ju nästan så man tror att det är dem själva som flyger, lagar och serverar ombord på SAS flygplan."

Osmakligt för vem? Jag tycker att det är osmakligt som tex kabinfacket har gjort och pressa upp sina vilkor skyhögt över andra grupper med liknande utbildning.

Jag kan inte värdera vilka av SAS topchefer som är värda en bonus men, vill man ha bra chefer, och finns det något SAS behöver är det bra chefer, då måste man betala för det.

För att få tag på bra CC behöver man betala nästan ingenting.

Supply and demand, om hälften av SAS CC sa upp sig imorgon skulle SAS GYNNAS av det

Du pratar om rättvisa, rättvisa är att alla har samma chans, att alla blir rättvist behandlade.

Det Du pratar om är AVUNDSJUKA.
Yo
2013-01-18 12:54:12
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
En "stay-on" bonus för att stanna kvar och genomföra det som gjordes i höstas för att sedan sluta , mao rationaliserat bort sig själv får anses som OK.
Lugn
2013-01-18 12:24:17
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
@Sjökapten:

Hur skall du ha det? I en annan tråd hatar du SAS och i den här tråden tycker du att SAS chefer skall ha bonus medan fotfolket sablas ned.

Är det måhända så helt enkelt att du automatiskt tycker att folk med mer har rätt till mer och att alla andra är till för att serva dessa och vara glada för chansen?

Det känns som att du antingen (förhoppningsvis) är för hemsk för att vara på riktigt och att det egentligen sitter ett finnigt bratsfjortis bakom skärmen med avsikt att provocera eller så är du en sådan som slickar upp och sparkar ned. Vilket det nu än är så har du varken känsla för ekonomiskt ansvar eller en annan i dag sällan använd egenskap: empati.

Att dela ut bonusar på dessa summor till dessa herrar när man alldeles nyss hotade med konkurs om inte folk drog åt svångremmen är både osmakligt och helt oförståeligt för vanligt funtade. Det är ju nästan så man tror att det är dem själva som flyger, lagar och serverar ombord på SAS flygplan.

X
2013-01-18 10:22:03
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Sjökapten:

De som genomdrev förändringarna i november var inga chefer. Där fördes förhandlingarna mellan arbetstagarrepresentanter, styrelse och VD. Visserligen var COO också med men hans roll får väl anses vara i närheten av styrelsenivå.

Oavsett vilket, är SAS kostnadsläge betydligt högre per stol, ASK eller vilken parameter man nu vill välja, även om hela personalen skulle jobba gratis. Det betyder förstås inte att kostnadsläget för personalen är konkurrensmässig mot t.ex. Norwegian och Ryanair, men det betyder att om SAS skall konkurrera mot dessa bolag måste övriga kostnader i företaget bantas rejält. Innan dessa kostnader är bantade är det huvudlöst att dela ut bonusar till höger och vänster.

mamma och SOS verkar för övrigt ha lite problem med personlighetsklyvningarna. Att det är samma skribent bakom båda signaturerna har väl knappast undgått någon?
mamma
2013-01-17 21:13:45
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Mht att militanta fack vet hur bra de är, vad de är värda och hur ett flygbolag bäst ska skötas, så vill jag gärna vilja se endast fackbossar i SAS mgmt och alla beslut fattade av facken. Problemet SAS skulle försvinna på nolltid!
SOS
2013-01-13 04:58:15
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
@Göran: Det är mgmts jobb att hålla kostnaderna nere eller alla blir av med sina jobb i en konkurs. Anledningen till deras bonusar är militanta och giriga fack som gör deras jobb till rent h-e. Om de lyckas trots fackens hotelser och utpressning har de gjort ett bra jobb och förtjänar bra kompensation. Mao, tacka facken för mgmts bonusar.
TUI
2013-01-13 04:52:35
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Det lär komma fler besparingsåtgärder för TUI.

Sötesbrödsgarna kan vara över!
Göran
2013-01-13 03:59:36
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Även TUI håller på med sådant, dom har tvingat igenom en hel del besparingar och som tack för det så har management fått stora bonusar.

Ruttet i många bolag.
SOS
2013-01-12 23:25:18
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
@ Tjeenaa!

Pga Skandinaviens arbetslagstiftning har vi längre semestrar än många andra länder. Det resulterar i mindre produktivitet och högre kostnader per effektiv arbetstimme, isynnerhet mht till Skandinaviens skattevansinne, giriga fack och höga kostnadsläge vilka tillsammans resulterar i avsevärt minskad internationell konkurrenskraft. Många skandinaviska företag har inte överlevt global konkurrens och SAS kommer att vara ett av dem. Konkurrenterna har inget emot att skruva upp pressen och se SAS försvinna och endast SAS anställda kan påverka utgången. Hur vore det om facken började inse allvaret i det hela och själva föreslog lägre löner och förmåner och visade litet intresse för arbetsgivaren? Ert rykte är sådant att ingen kommer att köpa (="rädda") SAS eller anställa er, tyvärr. Tre-fyra månader efter SAS undergång är det ingen som minns er, andra flygbolag har tagit över trafiken och livet går vidare.
Sjökapten
2013-01-12 19:21:56
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Jag vet inte vilka chefer som blivit erbjudna denna bonus men, de chefer som var ansvariga för "final call", som genomdrev sänkningarna av vilkoren (om än alldeles för sent och för lite) förtjänar uppskattning för att man orkat bryta ett ont mönster sedan 70-talet.
X
2013-01-12 18:26:58
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
TT:

Tråden behandlar trots allt SAS-chefers bonusar. Frågan om bonusarna är relevanta för SAS behov av kompetenta chefer kan inte besvaras med att villkoren för flygande personal ska försämras.

Chefernas eventuella bonusar ska givetvis vara relaterade till ett värdeskapande för aktieägarna. Än så länge har jag inte sett något som styrker det...
Tjeenaa!
2013-01-12 17:48:49
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
En fråga till SOS med tanke på det du säger angående antal semesterdagar.
Har vi fått fler semesterdagar i nya avtalet? Det var mer än vad vi har fått reda på. Hoppas verkligen det är tomten bakom synonymen "SOS" då blir vi glada.

Bara för din information så räknas helgerna in i semesterdagarna med andra ord en veckas semester = 7 dagars avdrag.
För arbetare som inte jobbar helger är en veckas semester = 5dagars avdrag. 1+1=2 och äpple är äpple och päron är päron det håller du väl med om SOS?

Vad jag däremot vet så har vi en ledig helg i månaden vilket innebär att är man ledig 1:a helgen i januari och sista i februari arbetar man 7 helger i rad och dessutom har vi inget OB-tillägg men det visste du säkert redan..
TT
2013-01-12 17:29:46
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget

Nämen, är det så att på flygarbetsgivarnas/flygtorgets forum tycker folk att det är bra att ledningen får mer pengar och de anställda mindre....

Ingen större chock, dock visar ju det vanliga. Alla vill ha mer på bekostnad av någon annan. Man måste bara få det att låta ok hur galet det än må vara.

/TT
X
2013-01-12 12:46:26
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Givetvis driver tråden från sitt ämne och hamnar där man alltid hamnar när det gäller SAS. Höga löner och icke producerande flygande personal med de gnälliga facken...

Frågeställningen var om dessa chefer är värda en stor bonus. Har ledningen på SAS, från styrelse ner till chefsnivå, visat aktieägarna att man kan ge avkastning på investering ännu? Har SAS-aktien stigit i värde de senaste åren (exklusive de senaste 2 månaderna, där den studsat upp från en horribel bottennivå).

Beträffande huruvida krisavtalen som man kom överens om i november löser problemen lär inte visa sig de närmsta kvartalen. Det måste förstås ses på längre sikt än så.

Har man sänkt tillräckligt? Tja, när 20% av flight deck söker ett specifikt erbjudet jobb (Etihad) så kanske SAS-ledningen kommer att få mer än vad man önskat sig i personalomsättning...
TQ
2013-01-12 02:09:09
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
En chef på SAS hittar lätt ett nytt jobb men den flygande personalen gör det inte - SAS är väl inger merit!
SOS
2013-01-12 00:52:23
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
SAS personal har väl de längsta semestrarna inom flygindustrin medan deras löner/kostnader är i överkant per flygtimme pga "senioritet" och andra faktorer, medan personalproduktiviteten inte imponerar ur global synpunkt. Kabinservicen är medioker och oinspirerande, 39 fackföreningar vet hur man pressar blod ur en sten. En flotta som inte har något att göra med konceptet enhetsflotta. Mer än halva intercon är obsoleta och törstiga A340 som aldrig blev någon succe och som har slutat tillverkas. STAR Alliance är inte riktigt i samma kvalitetsklass som oneworld eller Skyteam.

Jag ser ingen anledning vfr något bolag skulle vara intresserat av att köpa SAS och ta över deras problem, fackföreningar, semestrar och förluster. Det vore bättre att låta SAS konka och ta över trafiken på normalt sett.

Att sedan vissa SAS-chefer får bonus för att stanna är OK. De vet hur man kan antingen lösa problemen eller avveckla bolaget på bästa sätt.
SOS
2013-01-12 00:15:25
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
SAS är ett kapitalförstörande bolag. Om det sedan är low eller high cost spelar ingen roll. SAS kostnader är helt enkelt för höga för den lilla revenue som de kan sälja biljetter för. Ett bolag som egentligen inte behövs har inget större värde heller.
Sjökapten
2013-01-11 23:55:41
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Ser väll inte heller någon direkt köpare till SAS, men, ser inte heller hur bolaget skall överleva annars, någon ny kapitalinjektion från ägarna är nog uteslutet.

Man skulle, som Du skrev, man hade behövt sänka lönenerna MYCKET mer.

Som jag skrev, eftersom i princip inga slutade finns det mycket kvar att sänka innan det blir någon "fan flykt"

Om jag får gissa så avvecklas det mesta av SAS, kvar blir ett matarbolag som matar på antingen UK eller Tyskland beroende på vem som köper "rest SAS".DY
2013-01-11 23:48:37
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Att IR chefen slutade är del av den uppgörelse bolaget nu genomför där mer administration flyttas till Stockholm, samtidigt som man effektiviserar bolagsstrukturen.

Det vill säga så bra det nu kan bli när det gäller SAS.

Regeringen säger sig vilja sälja och mycket av denna omstrukturering är säkert att klä bruden, men den stora frågan kvarstår då vem som rimligen blir köparen.
Även med fullföljd effektivisering i lagda plan, inklusive försäljning av Widerö, så kommer SAS inte ens i närheten av den låga kostnad per flygstol i jämförelse med DY och RYR.

Nu är inte SAS ett lågprisbolag och det är inte heller konstruerat för att vara ett lågprisbolag.
SAS är ett högkostnadsbolag som vill marknadsföra sig som ett lågprisbolag.
Visserligen säljer dom lågprisbiljetter, men dom förlorar stort på varenda sådan biljett.

Det är ingen med insikt i branschen som för ett ögonblick ser någon potentiell köpare till SAS, hur mycket smink dom än lägger på bruden.

Gällande SAS piloterna så vimlar det inte direkt av alternativa arbetsplatser och så där värst mycket sämre i lönekuveret blev det inte.
Vad är 12 - 15 % ?
Dom har alla jobben kvar och det är business as usual....ett tag till
X
2013-01-11 20:30:34
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Sjökapten, du verkar vara ganska säker på att just dessa chefer inte har några lik i garderoben. Hur kan du vara så säker på detta?

SAS ledning har grovt misskött företaget under en lång, lång tid och det kan i det här fallet lika väl vara den interna elit-klubben på huvudkontoret som sett till att ge varandra bonusar till höger och vänster innan en ny styrelse tar över vid årsstämman i mars och chefers huvuden börjar rulla...

Det har knappast att göra med rättvisa eller ej. Chefer som presterar ska givetvis ha bra betalt för att ge aktieägarna avkastning på sin investering. Hur stor avkastning har aktieägare i SAS fått de sista åren? Tillräckligt för att motivera stora bonusar till chefer?
Jacob
2013-01-11 19:00:52
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Bra skrivet Sjökapten. Detta är såklart ganska rimligt. Vill man ha kvar kvalificerade chefer i bolaget får man betala. Dessa chefer skulle annars fly bolaget då de har tillräckliga kvalifikationer för att få motsvarande jobb på ett annat bolag, varför då stanna på ett sjunkande skepp som eventuellt går i konkurs snart? De här insatserna behövs för att hålla kvar samt locka till sig kvalificerad personal.
Sjökapten
2013-01-11 18:48:19
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Vad är det som är ruttet om man lyfter blicken över en 5 årings "det skall vara rättvist nivå"?

Först och främst är det nog inte dagens chefer om satt SAS i den situation bolaget är idag, de har snarare kommit till ett dåligt dukat bord,

Vad jag förstår rör det sig om ett litet antal chefer som man är rädd att förlora, idag såg jag att IR chefen valt att sluta. Om nu strategin för SAS överlevnad är att "klä bruden" så att hon kan säljas så inser givetvis dessa chefer att den dagen bolaget säljs så blir de "överflödiga", man behöver givetvis bara en IR chef och han kommer vid ett uppköp sitta i moderbolaget.

Dessa chefer, som lika gärna kan arbeta på Volvo, SKF eller liknande, tittar därför givetvis på andra arbeten, Headhunters ringer dem nu.

Vill man att de skall vara kvar som "last man standing" så får man nog betala en lojalitetsbonus.

Sedan kan jag förstå att de flygande som fick sänkta vilkor ser det "orätvisa" i detta men, hur många flygande valde att sluta? Fick man problem med en "massflykt" från bolaget.

Eller, om bara ett fåtal valde att sluta, då sänkte man ju vilkoren FÖR LITE, det fanns mer höjd.

DY
2013-01-11 18:31:35
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
JP

Kan så tyckas men personalen får inte diskutera sådana saker med media, men håller helt med att det är ruttet.
JP
2013-01-11 17:15:12
SV: SAS-chefer får bonus för att stanna i bolaget
Och dessa SAS-chefer vill inte kommentera detta enligt SR Ekot.
Dom törs väl inte? Fy f... vilka ynkryggar!
 

Tillbaka

BAM
FMV
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev