Flygtorget.se

Avdelningschef Flight Operations SAAB AB

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab

Tjänstebeskrivning:
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelning Flight Operations ansvarar vi för all civil flygoperativ verksamhet inom Saab AB. Verksamheten består av en varierande verksamhet såsom Corporate Flight-, Flygutprovning-, Mät och Målflygverksamhet, vilket bedrivs på tre orter - Linköping, Nyköping och Arboga.

Vi erbjuder ett mycket omväxlande, dynamiskt och utvecklande chefsarbete där avdelningen består av cirka 35 personer verksamma på tre olika orter. Vi har både civila och militära kunder som återfinns i både Sverige och på flera platser utomlands.

Din framtida utmaning
Som avdelningschef är du ytterst ansvarig för avdelningens verksamhet vilket omfattar personalansvar, ansvar för befintliga och nya affärer, ekonomi, kontakter med kunder och samarbetspartners samt utveckling av verksamheten.

Som avdelningschef har du flera sektionschefer som rapporterar till dig och du har också administrativt stöd vad gäller ekonomi, kvalité, försäljning och affärsutveckling.

Flygverksamheten inom avdelningen bedrivs inom ramen för verksamhetstillstånden där det finns flera av Transportstyrelsen godkända Nominated Persons (NP) och ytterst en Accountable Manager (AM) som har ansvaret för verksamheten. NP rapporterar till AM som för närvarande är chefen för affärsenhet Aviation Services och tillika den chef som avdelningschefen rapporterar till. Rollen som AM kan komma att övergå till avdelningschefen efter överenskommelse samt prövning och godkännande från Transportstyrelsen.

Kvalifikationskrav:
Den du är idag
Du gillar att vara ledare och att arbeta med människor i en miljö som är både spännande och omväxlande och som bygger på en mycket god flygsäkerhetskultur.

Du har en förmåga att arbeta både operativt och strategiskt där du löser uppgifterna och utvecklar verksamheten genom att vara delaktig, kommunikativ och genom att engagera och involvera dina medarbetare.

Du är tydlig, drivande och målinriktad men samtidigt flexibel och lyhörd inför utmaningar och förändringar.

Du har erfarenhet av flygområdet och av att vara chef. Du tycker om att utveckla verksamheten och dina medarbetare. Du drivs också av att göra affärer, hantera kunder, förhandla avtal, jobba i projekt, söka samarbeten samt definiera och följa upp mål.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Detaljer kring tjänsten:
Typ av anställning: Vanlig anställning
Lön: Fast lön
Arbetsplats Arbetsgivare
Saab
---
--- ---
Linköping, Sverige
Saab
---
--- ---
Linköping, Sverige
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Torsten Öhman
073 418 16 64
Helene Bergqvist
073 418 43 14
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2017-02-26
Ansökan sker via företagets hemsida http://goo.gl/D2pOSX

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2017-02-17 18:08:18
Senast uppdaterad: 2017-02-17 18:21:44

Till listan med alla annonser

Flygtorgets nyhetsbrev