Flygtorget.se

Samhällsplanerare nationellt, inriktning luftfart Ref. nr 13:2017:132

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Trafikverket

Tjänstebeskrivning:
Som samhällsplanerare samordnar och stödjer du Trafikverkets arbete med transportsystemsplanering med tyngdpunkt på luftfartsfrågor inom samhällsplaneringen. Du ger den regionala organisationen stöd och kunskap inom området. Du kommer att arbeta som expertstöd inom området kopplat till samhällsplanering med bl.a. riksintressepreciseringar, lagkrav och arbete i tidiga skeden. Du kommer att utveckla råd, riktlinjer och arbetssätt för hanteringen av framförallt luftfart i samhällsplaneringen. I arbetet ingår att förvalta och utveckla verktyg och metoder samt bidra till att implementera dessa. Arbetet innebär vidare att leda, initiera och bedöma utvecklingsprojekt. Du ansvarar för att svenska flygplatser med riksintressestatus har förutsättningar att verka idag och i framtiden. Du kommer att ha kontakt med flygplatshållare samt tillsynsmyndighetern inom luftfartsområdet. Du kommer även att beställa forskning inom luftfart, och vara samtalspartner såväl internt som externt. Vi söker dig som vill prova en roll på Trafikverket som hanterar strategiska planeringsfrågor samt operativa driftfrågor för svenska flygplatser samt leverantörer av flygtrafiktjänst.

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som har högskoleexamen om gärna 240 hp med inriktning mot samhällsplanering, fysisk planering eller samhällsvetenskap alternativt motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
Du har god förmåga att utrycka dig väl i såväl tal som skrift.
Det är meriterande om du har branscherfarenhet från luftfart. Har du även arbetslivserfarenhet av luftfartens förutsättningar i transportsystemet och samhällsplaneringen är detta ytterligare meriterande.

Projektledarerfarenhet är även meriterande för denna tjänst.

Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper såsom att du är strukturerad, självgående, och analytisk. Som person är du målmedveten och resultatinriktat. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ.

Övrig information
Tjänsten är ett vikariat beräknas pågå till 15/2 2018 med tillträde snarast
Placering i Borlänge, ort kan diskuteras, Intervjuer kommer att hållas i Solna
Kontakt
HR-specialist
Christian Vikander
christian.vikander@trafikverket.se

Detaljer kring tjänsten:
Typ av anställning:
Vikariat
Varaktighet: 3 - 6 månader
Arbetsplats Arbetsgivare
Trafikverket
Röda vägen 1
781 70 Borlänge
Borlänge, Sverige
Trafikverket
Röda vägen 1
781 70 Borlänge
Borlänge, Sverige
Mer om arbetsplatsen
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
Verksamhetsområde Planering planerar för landets statliga infrastruktur för väg, järnväg och långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret att verka för att de transportpolitiska målen tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Samhälle spelar en aktiv roll i att skapa effektiva, säkra och hållbara resor och transporter för medborgare och näringsliv genom att lyssna till behoven och föreslå lösningar. Samhälle är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartner och avtalskunder.

http://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/planering/samhallsplanerare-nationell
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2017-09-26
Ansökan sker via företagets hemsida http://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/planering/samhallsplanerare-nationell

Ansvarig för denna annons: Timecut AB (556627-4394)
Skapad: 2017-09-06 09:00:59
Senast uppdaterad: 2017-09-06 09:05:00

Till listan med alla annonser

Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev