Flygtorget.se

Enhetschef flygplatsdrift

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Karlstad Airport

Tjänstebeskrivning:
Karlstad Airport är Värmlands största flygplats med ungefär 100 000 passagerare per år. Från flygplatsen går linjetrafik till Arlanda, Frankfurt och Alicante. Dessutom avgår charter till bl.a. Gran Canaria, Mallorca, Rhodos, Kreta och Cypern.

Karlstad Airport är ett helägt kommunalt bolag och ingår i koncernen Karlstads kommun. Vi är 35 anställda, där de flesta arbetar med säkerhet och service för passagerare och för avgående/ankommande flyg.

Bolagets ambition är att verksamheten vid flygplatsen ska växa, både när det gäller antalet passagerare och flyglinjer men också när det gäller verksamheter kopplade till flygplatsen.??Karlstad Airport ligger 18 km nordväst om Karlstad efter vägen mot Kil.

Bolaget består av en bolagsstab och en flygplatsavdelning. På flygplatsavdelningen finns en stab och en driftenhet. Vi söker nu en enhetschef för flygplatsdriften.

Tjänsten är placerad direkt under verksamhetsansvarig tillika avdelningschef för flygplatsavdelningen. Du är ansvarig för den operativa personalen på flygplatsen (ca 20 medarbetare exempelvis brandmän och verkstadsmekaniker) och har eget personal- och ekonomiansvar. Din roll är att självständigt tillsammans med personalen genomföra den operativa verksamheten utifrån gällande regelverk och de uppdrag som kommer från avdelningschef och avdelningsstab.

Som resursägare för personal och utrustning ansvarar du för att bolaget har de utförarresurser som krävs för att klara uppdraget. Däri ingår personalplanering, inklusive schemaläggning och beställning av externa tjänster, planering av den löpande verksamheten, kompetensutveckling, viss investerings- och underhållsplanering, arbete med kultur- och värdegrundsfrågor samt att implementera styrdokument och fattade beslut.

Som chef skall du leda och fördela arbetet, främst genom arbetsledarna (DO), men även direkt, ansvara för att arbetsmiljöregler efterlevs, hålla utvecklings- och lönesamtal och i övrigt ha en löpande och nära dialog med medarbetarna.

Vi söker dig som tror på ett coachande ledarskap som är rakt, uppriktigt och tydligt. Vi söker även ett närvarande och öppet ledarskap som bygger på dialog, där personalen blir sedd och bekräftad genom konstruktiv feedback. Vi tror också på ett uppmuntrande ledarskap som ger utrymme för personalens egna initiativ och förslag till förbättringar och där personalen är delaktig inför beslut.

Du deltar i bolagets ledningsgrupp.

Kvalifikationskrav:
- Relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig
- Behärska engelska väl i tal och skrift
- Erfarenhet av att leda operativ personal
- Vana vid schemaläggning och arbete med personalfrågor
- Erfarenhet av flygplatsverksamhet är meriterande men inget krav

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper
Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.

Sista ansökningsdag 18 december 2017.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson
Lars Ogenvall, avdelningschef, lars.ogenvall@karlstad.se
Hans Wennerholm, VD, hans.wennerholm@karlstad.se

Arbetsplats Arbetsgivare
Karlstad Airport
Box 5030
Våldalen 570
65591 Karlstad
Karlstad, Sverige
Karlstad Airport
Box 5030
Våldalen 570
65591 Karlstad
Karlstad, Sverige
Mer om arbetsplatsen


http://www.ksdarprt.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Lars Ogenvall, avdelningschef
lars.ogenvall@karlstad.se
Hans Wennerholm, VD
hans.wennerholm@karlstad.se
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2017-12-18
Ansökan sker via företagets hemsida http://goo.gl/DdFHRW

Ansvarig för denna annons: Karlstad Airport (556804-6535)
Skapad: 2017-12-07 13:02:24
Senast uppdaterad: 2017-12-07 13:14:13

Till listan med alla annonser

Babcock
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev