Flygtorget.se

Systemingenjör till Saab 340 / Saab 2000

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab

Tjänstebeskrivning:
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Inom Support and Services affärsenhet Aviation Services finns avdelningen Regional Aircraft. Vår huvudsakliga uppgift är att supporta de ca 350 flygplan av typen Saab 340 och Saab 2000 som opererar världen över. Supporten består av allt ifrån tekniska tjänster till reservdelsförsörjning.

Inom Regional Aircraft blir du en del av sektionen Design and Technical support, som med sina totalt 25 medarbetare bl.a. ansvarar för flottans säkra operation och tillgänglighet dygnet runt, året om. Sektionen är en EASA Part 21-godkänd designorganisation och typcertifikatinnehavare för Saab 340 och Saab 2000.

Din framtida utmaning
Till gruppen Mekaniska System söker vi nu en systemingenjör till i första hand ATA 27 Styrsystem och ATA 22 Autopilot. Beroende på din kompetens kan även andra ATA-grupper bli aktuella.

Som systemingenjör för nämnda områden kommer du att arbeta med styrsystemen samt autopilotsystemen som är installerade i Saab 340 och Saab 2000. Du kommer följa produkterna i tjänst och stödja vår tekniska support i deras arbete mot operatörerna vid utredningar och felsökning. Du kommer vara delaktig i incidentutredningar, utveckla modifieringar för att möte nya kundbehov eller myndighetskrav, ta fram olika tekniska underlag samt stödja inköpsfunktionen.

Det kan även bli aktuellt att besöka olika leverantörer för att diskutera modifieringar, obsolescens eller kvalitetsfrågor.

Med tanke på att vår designorganisation är relativt liten kommer du sannolikt att ha breda arbetsuppgifter där många samarbetar för att lösa gemensamma utmaningar inom gruppen eller sektionen. Detta ger goda möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationskrav:
Den du är idag
Du har tidigare erfarenhet av mekaniska styrsystem och autopilotsystem på Saab 340 och Saab 2000, eller andra liknande flygplanstyper. Du är även utbildad ingenjör med lämplig inriktning.

Vi söker dig som känner igen dig i att du har förmågan att tänka analytiskt och har ett inre driv för att nå dina och verksamhetens mål. Du ser det som en självklarhet att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp, då socialt samarbete med andra kommer naturligt för dig.

Följande förmågor, egenskaper och kompetenser är meriterande för tjänsten:

- Teknik- och/eller flygintresse
- Erfarenhet av arbete i Catia (V4)
- Planering och kostnadsuppskattning av konstruktions- och utredningsarbete
- Erfarenhet av systemsäkerhetsarbete
- Erfarenhet av MSG-3 analyser
- Erfarenhet av certifiering av civila flygplan
- Erfarenhet av systemintegration

Du har goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vi ser fram emot din ansökan! Vi är tacksamma för förståelse kring att annonsering sker under semestertider och att återkoppling kan dröja.

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab
---
--- ---
Linköping, Sverige
Saab
---
--- ---
Linköping, Sverige
Mer om arbetsplatsen
Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

https://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Stefan Allard, rekryterande chef
+46 13 181999
Rebecka Svahn, HR-specialist
+46 102164490
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2018-08-16
Ansökan sker via företagets hemsida http://goo.gl/4SJ6NX

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2018-07-06 14:25:30
Senast uppdaterad: 2018-07-06 14:25:30

Till listan med alla annonser

Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev