Flygtorget.se

Schemaplanerare till Helikopterenheten med placering i Göteborg

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Sjöfartsverket

Tjänstebeskrivning:
Sjöfartsverkets helikopterenhet är en central del av svensk sjö- och flygräddning. Räddningshelikoptrarna är tillgängliga för insatser både till sjöss och över land och är stationerade på fem orter runtom Sverige; Kristianstad, Visby, Göteborg, Norrtälje och Umeå. Vi har besättningar i tjänst under årets alla dagar och de ska kunna påbörja en insats inom 15 minuter från larm.  

Att arbeta som planningmedarbetare på Sjöfartsverkets helikopterenhet  
Tjänsten innebär att, utifrån gällande avtal och regelverk, schemalägga och planera besättningar, att följa upp tjänstgöringstider och att tolka gällande avtal. På Planningsektionen arbetar idag tre medarbetare varav två i huvudsak är inriktade på kortsiktig schemaläggning och en på långsiktig schemaläggning. Samtliga ska dock kunna täcka upp för varandra.  

I uppdraget ingår samarbete med övriga sektioner inom Helikopterenheten, för koordinering av besättningar och av helikopterflottan. Du har tät kontakt med våra besättningar och med våra räddningsledare på JRCC. Som planningmedarbetare har du en övergripande blick över den flygoperativa verksamheten ur ett flygtidsperspektiv och du bidrar till ett effektivt utnyttjande av våra resurser.

Som planningmedarbetare bistår du också organisationen med löpande statistisk information, och du sammanställer rapporter i form av exempelvis vakanslistor. Du håller dig också påläst i avtalsfrågor och kan bidra med sådan sakkunskap vid frågor från besättningar och den övriga organisationen. Vid behov kommer du också att kunna få andra administrativa och koordinerande uppgifter där dina kunskaper och förmågor behövs.  

Tjänsten innefattar telefonberedskap ungefär var femte vecka.

Kvalifikationskrav:
Vem är du?  
Arbetstempot varierar och stundtals är arbetsbelastningen hög. För att klara av arbetet på bästa sätt bör du vara stresstålig, strukturerad, noggrann, lösningsorienterad och flexibel. Du är positiv, ansvarstagande och du har lätt för att samarbeta och komma överens med andra människor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

- Vi vill att du har tidigare erfarenhet från flygverksamhet, ledningscentral, logistikarbete inom transportsektorn eller annan erfarenhet som bedöms som likvärdig.  
- Du ska ha mycket god datorvana och dokumenterad erfarenhet av schemaplanering eller liknande arbete, gärna i schemasystemet PDC eller liknande schemaläggningsmiljö.  
- Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.  
- Tjänsten är säkerhetsklassad och du måste därför vara svensk medborgare. Före anställning sker en registerkontroll.  
 
Vi erbjuder dig  
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation!  

Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats  
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla medarbetare agerar professionellt, öppet och engagerat. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet, likabehandling och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  

Hur och när?  
Tjänsten är en tillsvidareanställning, som föregås av 6 månaders provanställning.

Kontaktpersoner:  
Biträdande administrativ chef Flygsektionen, Mikael Hallberg, 010-478 61 77.
HR-partner, ang rekryteringsprocessen, Jonna Abrahamsson, 010-478 55 51.

Fackliga företrädare:  
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.  

Registrera din ansökan senast den 2 september 2018.  
Diarienummer: 18-03014

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Arbetsplats Arbetsgivare
Sjöfartsverket
---
--- ---
Sverige
Sjöfartsverket
---
--- ---
Sverige
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Mikael Hallberg
010-478 61 77
Jonna Abrahamsson
010-478 55 51
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2018-09-02
Ansökan sker via företagets hemsida https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=217&ProjectId=189074&MediaId=3588

Ansvarig för denna annons: Sjöfartsverket (202100-0654)
Skapad: 2018-08-08 16:54:13
Senast uppdaterad: 2018-08-08 17:01:04

Till listan med alla annonser

Air BP
BAM
Flygrevyn
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev