Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten

Flygnyheter

Två inställda linjer med posten Flygnyheter, den 16 mars 2018

Två inställda linjer med posten

En dags postbefordran bytts mot två. Det gör att två postflyglinjer i landet försvinner och en halveras. Samtidigt ses hela flygpostverksamheten över inför kommande upphandlingar. Varken Amapola eller Jönköping Airport ser dock några direkta konsekvenser av de inställda linjerna.

Läs mer


Drömgräns: 10 000 Boeing 737 levererade Flygnyheter, den 15 mars 2018

Drömgräns: 10 000 Boeing 737 levererade

Den första maskinen levererades 1967 och sedan har Boeing gnetat på. I dagarna rullade flygplanstypen Boeing 737 nummer 10 000 ut från fabriken i Seattle. Det gör den till det mest producerade flygplanet i världen.

Läs mer


Skavsta vill avlasta när Arlanda blir trångt Flygnyheter, den 15 mars 2018

Skavsta vill avlasta när Arlanda blir trångt

En av de största flygplatserna i landet och en av få som går med vinst. Skavsta siktar nu på att bredda antalet flygbolag på flygplatsen för att på allvar bli en del av stockholmsregionen. Men kalla den inte för en lågkostnadsflygplats. Flygtorget har träffat Peter Steinmetz, flygplatschef på Skavsta.

Läs mer


Analys: Göteborg behöver flygtrafik till Kina Flygnyheter, den 14 mars 2018

Analys: Göteborg behöver flygtrafik till Kina

Göteborg är en lockande marknad för expanderande kinesiska flygbolag. Det visar siffrorna i en ny analys. Men en ny linje till någon av hubbarna i mellanöstern är troligen bättre än en direktlinje mellan Göteborg och Kina.

Läs mer


Nu kan du flyga med biobiljetter Flygnyheter, den 13 mars 2018

Nu kan du flyga med biobiljetter

Dyrare biljetter men renare samvete. BRA utvidgar nu möjligheten att köpa biobiljetter på inrikesflygningarna. Det garanterar en ökad användning av miljövänligare bränsle. Samtidigt visar ny forskning att restprodukter från skogsnäringen kan göra Sverige självförsörjande på klimatsmart flygbränsle.

Läs mer


Finnair bygger skandinaviskt linjenät Flygnyheter, den 12 mars 2018

Finnair bygger skandinaviskt linjenät

BRA är sedan tidigare en av Finnairs samarbetspartners. Nu startar samverkan också med ett annat fristående skandinavisk flygbolag som ska flyga matartrafik till Helsingfors.

Läs mer


Flygnyheter, den 9 mars 2018

Fotbollsfeber gav passagerarrekord

Sagan om fotbollslaget Östersund FK är slut. I alla fall just nu. Men lagets framgångar har gjort att flygplatsen i Östersund slagit nytt passagerarrekord och klarat sig bäst av alla flygplatser inom Swedavia.

Läs mer


SAAB-kopia återuppstår i Ryssland Flygnyheter, den 8 mars 2018

SAAB-kopia återuppstår i Ryssland

Den ser ut som en kopia av Saab 2000 och har legat i malpåse i många år. Men nu vill Ilyushin dra igång produktionen av Il-114, bland annat för att mota bort icke-ryska flygplan från marknaden.

Läs mer


Norwegian och SAS inte längre jämförbara Flygnyheter, den 8 mars 2018

Norwegian och SAS inte längre jämförbara

SAS och Norwegian är idag två helt olika flygbolag. Det visar de senaste trafiksiffrorna för februari månad. Samtidigt fortsätter båda flygbolagen att expandera till nya resmål.

Läs mer


Norska regeringen: Vi ska inte äga SAS Flygnyheter, den 6 mars 2018

Norska regeringen: Vi ska inte äga SAS

Det är uppåt för SAS. Då är det läge att sälja aktierna i flygbolaget. Det menar den norska regeringen som vill göra allvar av affären sedan SAS presenterat goda siffror.

Läs mer


Wizz startar önskelinje på Skavsta Flygnyheter, den 5 mars 2018

Wizz startar önskelinje på Skavsta

Det är en destination som stått högt upp på önskelistan. Från den nya basen i Wien startar Wizz en turnaround på Skavsta som därmed blir största svenska flygplats för flygbolaget.

Läs mer


Flygnyheter, den 2 mars 2018

Arlanda: Ny linje till Shanghai

Asien är ett högprioriterat område för Arlanda. Nu blir det en fjärde destination på linjenätet sedan China Easterna startar trafik direkt till Shanghai.

Läs mer


Boeing köper Embraer Flygnyheter, den 1 mars 2018

Boeing köper Embraer

Airbus köpte Bombardier och nu köper Boeing Embraer. Därmed har de två stora flygplanstillverkarna skaffat sig kontroll också över marknaden för mindre regionala jetmaskiner.

Läs mer


Analys: Malmö – London en bärkraftig linje Flygnyheter, den 1 mars 2018

Analys: Malmö – London en bärkraftig linje

Kastrup har över etthundra flighter i veckan till London. Trots det finns stor efterfrågan på flygtrafik mellan Malmö och London. Det visar en ny analys av marknaden.

Läs mer


Flygbolagen lägger flygskatten på biljettpriset Flygnyheter, den 28 februari 2018

Flygbolagen lägger flygskatten på biljettpriset

Vem ska betala den kommande flygskatten, passagerarna eller flygbolagen? Det har diskuterats sedan det blev känt att den skulle införas. Nu pekar det mesta mot att det blir passagerarna som får göra det.

Läs mer


Flygnyheter, den 27 februari 2018

Nytt flygbolag slår upp portarna i Örebro

En Saab 340 baserad i Örebro. Charter och ACMI till norra Europa. Det är riktlinjerna när nystartade Sveaflyg börjar rekrytera flygande personal.

Läs mer


Landvetter växer mot 8 miljoner passagerare Flygnyheter, den 27 februari 2018

Landvetter växer mot 8 miljoner passagerare

Närmare sju miljoner passagerare förra året och fortsatt tillväxt. Landvetter bygger nu ut för att kunna möta åtta miljoner passagerare redan inom sex år.

Läs mer


Regeringen ska skynda på utvecklingen av biobränsle Flygnyheter, den 26 februari 2018

Regeringen ska skynda på utvecklingen av biobränsle

Hur ska flygets miljöpåverkan minska? Det tänker regeringen ta reda på genom en utredning, led av Maria Wetterstrand. Samtidigt satsar man 100 miljoner på forskning kring biobränsle. Alldeles för lite, menar centerpartiet.

Läs mer


Vad händer med SAS om Norwegian går omkull? Flygnyheter, den 23 februari 2018

Vad händer med SAS om Norwegian går omkull?

SAS har skapat en egen nisch och det är nog tryggast att fortsätta så. Trots priskonkurrensen har SAS affärsmodell lyckats behålla sin höga intäkt på omkring 110 Euro per utbjuden stol. Lars Brynielsson har granskat SAS och ställer en intressant fråga: Vad händer med SAS om Norwegian går omkull?

Läs mer


Boeing motar bort Airbus med ny order Flygnyheter, den 22 februari 2018

Boeing motar bort Airbus med ny order

Allt var klart. Hawaiian Airlines skulle köpa nyaAirbus A330neo-800. Då sänkte Boeing priset på 787-9 och lyckades locka över flygbolaget från den preliminära beställningen hos Airbus. För Boeing handlar det om att mota bort A330neo, det stora hotet mot den planerade nya Boeing 797.

Läs mer

Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev