Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten

Flygnyheter

Flygnyheter, den 22 juni 2017

Skavsta riskerar att bli utan tågstation vid terminalen

En station i direkt anslutning till nya järnvägen Ostlänken. Det var tanken när Nyköpings kommun gick med i projektet. Men nu vill Trafikverket flytta stationen till en mindre bana vid sidan av den stora banan. Det säger Nyköping nej till.

Läs mer


Nu växer SAS utländska baser upp Flygnyheter, den 22 juni 2017

Nu växer SAS utländska baser upp

Nio A320neo baserade i London och Malaga. SAS två baser utomlands får nu allt tydligare konturer och enligt planerna ska trafiken starta i samband med vintertidtabellen i höst. Just nu pågår rekryteringen av närmare 400 personer till flight-deck och kabin.

Läs mer


Flygbolag i kö för att samarbeta med Ryanair Flygnyheter, den 21 juni 2017

Flygbolag i kö för att samarbeta med Ryanair

Ryanair blir alltmer likt övriga flygbolag. Nu ska det bli möjligt att flyga genomgående flygningar med transit på någon av Ryanairs hubbar i Europa.

Läs mer


Flygnyheter, den 20 juni 2017

Flygbolagen: Kastrup är alldeles för dyrt

En mjölkkossa för ägarna. En flygplats som tappat kontakten med verkligheten. Kritiken mot de höga avgifterna på CPH ökar. Och flera flygbolag håller igen med att etablera nya linjer.

Läs mer


Norwegian lockar fler flygbolag till amerikansk flygplats Flygnyheter, den 19 juni 2017

Norwegian lockar fler flygbolag till amerikansk flygplats

Stewart International Airport har gått från att vara en sömnig regional flygplats med en handfull inrikeslinjer i USA till att plötsligt upptäckas av lågkostnadsflygbolagen. Det är tack vare Norwegians intåg som flygplatsen fått ökad trafik. Nu etableras fler linjer till Europa.

Läs mer


Nya EU-regler gör att svenska flygplatser kan pusta ut Flygnyheter, den 16 juni 2017

Nya EU-regler gör att svenska flygplatser kan pusta ut

Lättare att investera, men fortsatt risk för granskning av EU-kommissionen. De nya reglerna för stöd till flygplatser är ett steg på vägen. Men ännu kan inte de fristående flygplatserna i landet pusta ut.

Läs mer


Ramptornet på Arlanda omvandlad till lägenhet Flygnyheter, den 15 juni 2017

Ramptornet på Arlanda omvandlad till lägenhet

Det är sista utposten mot bansystemet på Arlanda. Nu finns möjlighet att övernatta i det tidigare ramptornet som inretts till en lägenhet på 35 kvadratmeter.

Läs mer


Efter flygskatten – nu vill regeringen satsa på biobränsle Flygnyheter, den 15 juni 2017

Efter flygskatten – nu vill regeringen satsa på biobränsle

Först beslutade regeringen att införa flygskatt. Nu vill man utreda hur flygbolagen ska förmås att använda mer biobränsle. Dessutom har regeringen ändrat i flygskattesatserna: Nu blir det mindre skatt på resor till USA.

Läs mer


SAS nya kabin i luften idag Flygnyheter, den 14 juni 2017

SAS nya kabin i luften idag

Hittills är det långlinjemaskinerna och de nya A320neo som inretts med de nya kabinerna. Men nu är turen kommen till kort- och medeldistansflottan. Första flygplanet med den uppgraderade inredningen premiärflög idag.

Läs mer


SAS, BRA och Norwegian tillsammans mot flygskatten Flygnyheter, den 13 juni 2017

SAS, BRA och Norwegian tillsammans mot flygskatten

En planerad linje mellan Göteborg och New York är första offret för den planerade flygskatten. Och det är bara en av de konsekvenser som skatteuttaget på flygbiljetter kommer att föra med sig. Det menade Björn Kjos när han tillsammans med Rickard Gustafson och Christian Clemens träffades på Arlanda för att protestera mot flygskatten.

Läs mer


Norwegian byter till större Dreamliner på Stockholm Flygnyheter, den 12 juni 2017

Norwegian byter till större Dreamliner på Stockholm

Långlinjeresenärer vill ha bättre komfort. Det är en tydlig trend hos flygbolagen. Norwegian uppgraderar nu till enbart B787-9 på långlinjerna från Stockholm och på sikt ökas också antalet stolar i premiumkabinen.

Men i nuläget har flygbolaget inga planer på den nya stora versionen av Dreamlinern.

Läs mer


Flygnyheter, den 9 juni 2017

Regeringen tar nästa steg mot en flygskatt

Trots att majoriteten i riksdagen är emot och åtta av tio remissinstanser har sagt nej, så går regeringen vidare med förslaget att införa en flygskatt. Både SAS och Norwegian varnar för att flyglinjer kommer att flyttas från Sverige till Oslo och Köpenhamn.

Läs mer


Flygnyheter, den 8 juni 2017

SAS och Norwegian bra på att hålla tidtabellen, men....

Iberia är bäst i klassen. Men både SAS och Norwegian håller tidtabellen bättre än de flesta andra flygbolag. Däremot går det inte riktigt lika bra för de svenska flygplatserna. Det visar ny statistik.

Läs mer


West Atlantic: Mer jet mindre turboprop Flygnyheter, den 8 juni 2017

West Atlantic: Mer jet mindre turboprop

Nytt omsättningsrekord men också en mängd flygplan parkerade. West Atlantic brottas just nu med problemet att halva flottan av ATP står på marken. Samtidigt tas nya B737 i trafik.

Läs mer


Nu växer SAS nya A350 fram Flygnyheter, den 7 juni 2017

Nu växer SAS nya A350 fram

I slutet av 2019 anländer den första A350 XWB i SAS färger. Redan nu pågår planeringen inför att de ska tas i bruk, bland annat var de ska ha sin bas och på vilka destinationer de ska flyga.

Läs mer


Nya förseningar för Norwegians Boeing 737 MAX Flygnyheter, den 5 juni 2017

Nya förseningar för Norwegians Boeing 737 MAX

Den nya 737 MAX är försenad sedan Boeing meddelat att en del tekniska justeringar återstår. Norwegian planerar att använda maskinerna på de nya rutterna till nordöstra USA. Nu blir det 737-800 med reducerat antal stolar som sätts in i trafiken.

Läs mer


Flygnyheter, den 2 juni 2017

Sverige i världstopp när det gäller billiga flygbiljetter

Ett par hundralappar för att åka mellan de stora städerna i Sverige. Det är vi numera vana vid. Faktum är att Sverige är ett av de billigaste länderna i världen när det gäller priserna på flygbiljetter, både inrikes och utrikes.

Läs mer


Sista pusselbiten på plats för nya flygplatsen i Sälen. Flygnyheter, den 1 juni 2017

Sista pusselbiten på plats för nya flygplatsen i Sälen.

Det tog tre år innan EU gav klartecken och Scandinavian Mountain Airport kan ta emot det statliga stödet på 250 miljoner. I och med det är den sista pusselbiten på plats och enligt planerna ska flygplatsen öppna för trafik hösten 2019.

Läs mer


Norwegian startar ny långlinjebas Flygnyheter, den 1 juni 2017

Norwegian startar ny långlinjebas

Tre nya långlinjer till USA. Med nya B787 på väg in i flottan fortsätter Norwegian att bygga ut långlinjenätet mellan Europa och USA.

Läs mer


Premiär för Singapore Airlines på Stockholm Flygnyheter, den 31 maj 2017

Premiär för Singapore Airlines på Stockholm

Det blir den snabbaste flygningen från Stockholm till Singapore, trots en mellanlandning i Moskva. Det är en efterlängtad destination som öppnat när Singapore Airlines sätter in en A350 på Arlanda.

Läs mer

Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev