Ur innehållet i Airmail nr. 1253

Publicerat: 2012-10-09 - "Airmail - Fortsatta problem med Flyget till Värmland - SAS flyger charter"

Fortsatta problem med flyget till Värmland

Flygnyheter: Den upphandlade trafiken till Hagfors och Torsby har fortsatt dålig regularitet. I förra veckan skedde ett krismöte och flygbolaget Avies Sverige har nu fått krav på en snabb förbättring.

Läs mer


SAS flyger charter för Apollo för över en halv miljard

Flygnyheter: SAS och Apollo har tecknat ett flygavtal för sommaren värt 590 miljoner kronor. Tretton olika orter i Norden och åtta olika destinationer står på flygprogrammet. Det ger SAS möjlighet att optimera flygplansflottan på tider när linjetrafiken är reducerad.

Läs mer


Höga Kusten Flyg byter till Nextjet

Flygnyheter: Den 20 augusti startade Höga Kusten flyg trafik på linjen Arlanda – Jönköping. Hittills har den trafiken flugits med en Fokker 50 från holländska Denim Air. Men nu tar Nextjet över och sätter in en SAAB 340 på sträckan.

Läs mer


Fler bokade flyg med SAS i september

Flygnyheter: SAS säljer fler flygbiljetter, ökar kabinfaktorn och överträffar analytikerna, när siffrorna för september presenterades. Bolaget har fått fart av en stark ökning av flygresandet i stort och det är linjerna till Asien som går allra bäst.

Läs mer


God passagerartillväxt för Norwegian

Notiser: Den goda passagerartillväxten för Norwegian fortsatte i september och ökade med 11 procent jämfört med samma månad föregående år. Trots en kapacitetsökning på 21 procent håller sig kabinfaktorn hög, 80 procent.

Läs mer


Qatar på väg in i Oneworld?

Notiser: På måndag skall flygalliansen Oneworld hålla presskonferens och berätta om en ”särskild utveckling bland medlemmarna”. Enligt ryktena är det Qatar Airways som är på väg in i alliansen.

Läs mer

Bose
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev