Skriv ut   Tipsa en vän  

Cathay tillverkar eget bioflygbränsle

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 13 juni 2018
Biobränsle på leveransflygningen och delägarskap i en helt ny anläggning som tillverkar återvunnet flygbränsle. Cathay Pacific satsar alltmer på hållbart flygande.

Cathay Pacific
Cathay Pacific
 
Cathay Pacific ska i början av nästa vecka ta emot den första av 20 Airbus A350-1000 som ska tillföras flottan under fyra år. Leveransflygningen till Hong Kong ska genomföras med ett bioblandat flygbränsle, precis som gjorts vid tidigare leveransflygningar från Toulouse.

Cathay är också bland de första flygbolag i världen att vara delägare i ett företag som tillverkar biobränsle. Det är amerikanska Fulcrum Biofuel som nyligen startat bygget av en helt ny produktionsanläggning i Nevada och som ska stå klar 2020. Därefter ska det på sikt kunna produceras 10 miljoner gallon återvunnet flygbränsle per år och Cathay är först i kön att flyga på det.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Fulcrrum och JET-A
Skrivet av Mr €, 2018-06-14 15:26:57
Det funkar i USA då de tar hushålls-sopor och kör in i upphettade syrelösa kammare där syn gas skapas, denna gas renas och går vidare i en F-T process till JET-A. Det funkar inte här hemma då kommunerna har monopol på hushålls-sopor och sedan bränner och säljer värme/elkraft. F-T processen slukar en hel del energi.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
BAM
MCC-kurs
Air BP
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev