Skriv ut   Tipsa en vän  

SAS tecknar miljardkontrakt med Apollo

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 14 juni 2018
Det blir omfattande charterflygningar för SAS även nästa år. I dagarna skrevs avtal med Apollo för flygningar under nästa sommar, ett avtal värderat till närmare en miljard.

SAS
SAS
 
Researrangören Apollo har anlitat SAS som leverantör av flygresor i drygt 15 år. Det är ett samarbete som fortsätter även näst år sedan de två tecknat ett avtal värt närmare en miljard för sommaren 2019. Det innebär att SAS blir det största externa flygbolaget hos Apollo vid sidan av bland andra Jet Time och BRA. Apollo har också full beläggning på de två Airbus A321neo som ingår i det egna flygbolaget Novair. 

– För Apollo är det naturligt att fortsätta samarbetet med SAS och som skandinaviskt bolag är SAS en trygg och bra partner för Apollo med direktflyg till flera av våra destinationer, säger Leif Vase Larsen, nordisk vd för DER Touristik Nordic AB.

Avtalet mellan SAS och Apollo omfattar flygningar från 20 orter i Skandinavien, både de stora huvudstadsflygplatserna och regionala flygplatser, till 30 destinationer i Europa. SAS kommer att använda merparten av de olika Boeing och Airbus-maskiner som ingår i flottan, just den flexibilitet som Apollo efterfrågat för olika destinationer med varierande passagerarunderlag.

– SAS fortsätter att investera i nya miljöeffektiva flygplan, och att uppgradera befintliga kabiner till SAS nya design. SAS kommer nu successivt att rulla ut marknadens snabbaste WiFi på vår kort- och medeldistansflotta som gör det möjligt att streama från gate till gate. Det ger våra passagerare en frihet att använda tiden ombord till exakt det de vill, säger Markus Ek, Global företags- och agentförsäljningschef på SAS.

Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Toppen
Skrivet av Gullan Purser&Serviceexpert, 2018-06-14 13:51:33
Åh vad roligt att få träffa alla er som skall på semester , Det är oftast de allra trevligaste flygningarna, alla är så glada och förväntansfulla, välkommen ombord all semesterfirare.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev