Skriv ut   Tipsa en vän  

BRA outsourcar marktjänsten

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 17 augusti 2018
BRA har beslutat att inte längre ha egna anställda på sju flygplatser runt om i landet. Personalen outsourcas till andra arbetsgivare.

BRA har hittills haft egen personal vid incheckning och service-center på en rad flygplatser landet runt. Flygbolaget har nu beslutat att istället outsourca de tjänsterna på ett antal destinationer. Den främsta orsaken är att på de mindre regionala flygplatserna har BRA tre-fyra dagliga avgångar och det blir då svårt att hitta arbetsuppgifter i perioderna mellan flygningarna. 

I ett första skede är det sju flygplatser som förändringen gäller: Umeå, Östersund, Sundsvall, Halmstad, Växjö, Kalmar och Ronneby. Av allt att döma är Swedavia en tilltänkt arbetsgivare på några av flygplatserna.

Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

ingen c-series/ A220 heller
Skrivet av urk, 2018-08-20 20:46:23
och nu blir det ingen c-series/ A220 heller.....
Anmäl inlägget
Rätt väg?
Skrivet av Konsulten, 2018-08-20 15:45:55
Hmmm, först la man ned SverigeFlygs lokala engagemang och namn. Nu ryker den lokala personalen. Då blir dom väl ett flygbolag bland alla andra. Hoppas det går "bra", vi behöver välskötta flygbolag i Sverige. Kom bara ihåg; allt är inte bara kronor och ören.
Anmäl inlägget
BRA
Skrivet av kalle, 2018-08-17 11:56:54
Arbetsuppgifterna outsourcas, inte personalen. Dom blir uppsagda och kan i bästa fall få jobb hos den nya arbetsgivaren.
Anmäl inlägget
Väntat
Skrivet av Aviator, 2018-08-17 09:05:13
Trots att BRA erbjuder lägst löner av marktjänstbolagen så har dom för få avgångar för att det skall gå ihop. Blir nog bara Bromma kvar till slut...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev