Skriv ut   Tipsa en vän  

Norwegian: Brasilien nästa

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 10 september 2018
Nu är verksamheten i Argentina igång. Då planerar Norwegian långlinjetrafik från Europa till ytterligare ett sydamerikanskt land.

787 Norwegian
Norwegian Boeing 787
 
Sydamerika är ett alltmer växande fokus för Norwegian. Den nya etableringen i Argentina med bas i Buenos Aires är igång och biljettförsäljningen på de regionala linjerna har startat. Dessutom flyger man sedan i februari en Dreamliner mellan London Gatwick och Ezeiza Internatiol Airport i den argentinska huvudstaden. 
         
Den kraftfulla satsningen på Argentina följs nu upp av ett första steg in i Brasilien. VD Björn KJos har tidigare talat om att man siktar på trafik också på Brasilien med hänvisning till att biljettpriserna i Sydamerika och till Sydamerika är alldeles för höga. 
– Det är extremt dyrt att flyga på en del av rutterna. Människorna där förtjänar bättre biljettpriser, sa han nyligen i en intervju med FlightGlobal. 
   
Den sydamerikanska flygmarknaden har inte haft samma snabba utveckling med lågkostnadsflygbolag som i Europa och övriga världen. Det ger fortsatt relativt höga biljettpriser och en tacksam marknad för Norwegian men också de nya sydamerikanska flygbolag som växer fram i konkurrens med de stora nationella bolagen.
 
I första hand gäller expansionen in i Brasilien en linje mellan Rio de Janeiro och den egna basen på Gatwick i London. Det innebär i första hand konkurrens med British Airways som flyger till Rio från Heathrow.  BA är förövrigt partner med Iberia i den egna gruppen IAG som skapades bland annat för att öka närvaron i Sydamerika med hjälp av det spanska flygbolagets traditionellt starka linjenät dit. Det är en närvaro som Norwegian nu räknar med att ta sig an – bland annat med hjälp av ett antal A321LR som ska placeras i Argentina, vilket Flygtorget kunde berätta om nyligen. De har i så fall kapacitet att flyga till de åtta baser som Norwegian har byggt upp i Spanien, på Kanarieöarna såväl som fastlandet. 
 
Den nya linjen mellan Rio och London ska enligt de preliminära planerna starta under första delen av 2019. Samtidigt har Norwegian meddelat att man ska dra ner på den långlinjeexpansionen till nya destinationer. Istället ska befintliga intercont-linjer få ökade antal avgångar med sikte på att komma upp i dagliga avgångar på en del av linjerna.

Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Äntligen
Skrivet av Maggan , 2018-09-12 05:53:36
Åh ser verkligen fram emot det. Det behövs fler aktörer på dessa destinationer med konkurrenskraftiga prisbilder.
Anmäl inlägget
Brasil
Skrivet av Leif, 2018-09-11 17:26:14
Ja, og de er crazy dyre. TAP har monopol på flere ruter. Norwegian er også et mye bedre enn TAP.
Anmäl inlägget
Leif,
Skrivet av pf, 2018-09-11 15:29:58
har du hørt om bolag som TAP, Lufthansa, Air France og KLM, for å nevne noen som flyr på Brasil, og flyr på Oslo.
Anmäl inlägget
@Dragansson
Skrivet av Pilot, 2018-09-10 19:50:50
Faktum är att man måste ingenting. Man kan själva välja de rutter som ger bäst lönsamhet. Man har inga andra skyldigheter till sina aktieägare. Somliga kallar det cherrypicking. So what? Inte norwegians problem, de är andra konkurrenter som måste agera för att skydda marknadsandelar genom att konkurrera med ändrar linjenät och prissättning.
Anmäl inlägget
Yes!
Skrivet av Leif, 2018-09-10 18:34:20
Fantastiske nyheter! Endelig blir det mulig å reise fra Oslo til Brasil, med samme bolag. Noen som vet når billettsalget starter? Har planlagt Brasil-reise i jnauar 2019.
Anmäl inlägget
Man måste ju flyga någonstans....
Skrivet av Dragansson, 2018-09-10 16:54:19
Om man köper flygplan som ett arabbolag! Faktum är att man måste flyga överallt nästan.
Anmäl inlägget
HereandThere
Skrivet av No plan, 2018-09-10 11:58:22
...och Singapore lägges ned efter bara lite över ett år.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev